עם ישראל חי!
פתיחת תפריט נגישות
גישה מהירה לדף הבית

ג׳ינסנג קוריאני - Panax ginseng

עודכן בתאריך 24/02/2022

Ginseng / Asian Ginseng / Korean Ginseng - Ren Shen


משפחה בוטנית: קיסוסיים – (Araliaceae (ginseng

חלק הצמח | איכויות | רכיבים פעילים | פעילות רפואית | התוויות | מינונים | רגישות | תופעות לוואי | מינון יתר | אזהרות | התוויות נגד | רעילות | אינטראקציות | הריון | הנקה | מחקרים ומנגנונים

 

ג'ינסנג קוריאני מוזכר לראשונה בסיפור הבריאה הסיני. בסין, ביפן ובקוריאה הוא נחשב לצמח יקר ערך ונדיר בעל איכויות מרפא עליונות. צורת הצמח כצורת שורש אדם מבטאת את החיבור של האדם אל השמיים ואל האדמה (Heavan man earth), ואגדה עתיקה מספרת שאלוֹהי ההרים (Mountain spirit) שלח לאנושות את בנו בצורת אדם שיהיה להם למושיע.
השם Ginseng בסינית פירושו שורש-אדם והכינוי Panax ככל הנראה נגזר מהמילה היוונית Panakos, שפירושה ׳מרפא הכל׳.
ג׳ינסנג קוריאני הוא צמח רב-שנתי בעל שורשים מעובים, שמוצאו באיזורים הרריים של סין, יפן, קוריאה ובסיביר, אזורים בעלי סביבה אקלימית קרה.
ברפואת הצמחים נעשה שימוש גם במינים נוספים כגון P. japonicas, P. sinensis ו-P. notoginseng ועוד. 
מונוגרף זה מתייחס למין P.ginseng בלבד.

ג׳ינסנג קוריאני מותר לשיווק בישראל.


שיטות עיבוד והכנה

קיימים מספר סוגים שונים של ג'ינסנג קוריאני:

ג'ינסנג הצומח בר (Wild ginseng) או ג'ינסנג בגידול חקלאי (Cultivated ginseng).

הגידול החקלאי מתחלק ל:

  1. ג'ינסנג טרי (צומח פחות מארבע שנים). 
  2. ג'ינסנג מיושן (נאסף לאחר 4-6 שנים של גידול):
    ג'ינסנג לבן (White ginseng) – בן 4-6 שנים, מקולף ומיובש.
    ג'ינסנג אדום (Red ginseng) – בן 6 שנים. עובר אידוי וייבוש.
    ג'ינסנג אדום מותסס (Fermented red ginseng) – שורש ג'ינסנג קוריאני לאחר אידוי, ייבוש והתססה.

 


חלק הצמח בשימוש

שורש.

 

איכויות

טמפרטורה: חמים.

לחות: יבש.

טעם: מתקתק, מריר.

 

רכיבים פעילים עיקריים

סאפונינים טריטרפניים (2-3% מסך הצמח; מכונים ג'ינסנוסיידים* ginsenosides), פוליסכרידים, סטרולים, שמן נדיף, דיאצטלנים (diacetylenes), חומצות שומן, חומצות אמינו (ארגינין).

*הג'ינסנוסיידים מתחלקים לשלושה סוגים עיקריים לפי סוג האגליקון שלהם: 
- אגליקון מסוג (PPT (protopanaxatriol - כוללים בעיקר Rg1, Rg2 Rf, Re.
- אגליקון מסוג (PPD (protopanaxadiol - כוללים בעיקר Rc, Rd, Rbִ1, Rbִ2.
- ג'ינסנוסיידים חומציים (Acidic ginsenosides) שהם נגזרות מלוניליות (Malonyl) של Rbִ1, Rbִ2, Rc

סמן לאיכות חומר הגלם הינו יחס גדול יותר מ-0.5 בין Rg1 ל-Rbִ1. כמו כן, ישנה עדיפות לשימוש בשורשים שנקצרו בגיל מבוגר יותר. שורש בן 4 שנים מכיל כמות ג׳ינסנוסידים משולשת מזו של שורש בן שנה(1).
**ג׳ינסנג קוריאני אדום עובר אידוי ואז ייבוש. כתוצאה מהחימום ישנם ג'ינסנוסיידים הבאים לידי ביטוי רק בצורת הכנה זו, כגון Rg3, Rg5, Rh1, Rh2 and Rk1 . כמו כן, בצורת הכנה זו לא קיימים מלוניל ג'ינסנוסיידים Rbִ1, Rbִ2, Rc, אך יש ג׳ינסנוסייד ייחודי(2) בשם Rbִ3 שחיידקי המעיים(3) עשויים להפוך ל-Rbִ2.
 

פעילות רפואית
להלן פעילויות רפואיות שהצמח ורכיביו הדגימו בשלל מחקרים (קליניים, בע"ח או מעבדה)*:
אדפטוגן, מוריד רמות סוכר בדם (היפוגליקמי), נוֹגד דִיכאון, משפר תפקוד מיני (גברים), משפר איכות זרע, משקם ותומך במערכת העצבים, משפר תפקוד קוגניטיבי, נוֹגד סַרטן, מווסת חיסון, נוֹגד דַלקת, נוֹגד חִמצון, מגן/מחזק לב, משפר תפקוד כלי דם, מווסת לחץ דם.
*העדויות לגבי הפעילויות הרפואיות מוצגות בסעיפי מנגנוני פעולה בהמשך.

 

התוויות

התוויות המגובות במחקרים קליניים*:
לחץ (סטרס), סוכרת, אין אונות, אי פריון בקרב גברים, סרטן, תשישות, הפרעות זיכרון, הפרעות קשב וריכוז, דיכאון, חולשה חיסונית, מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD), לחץ דם גבוה, תת לחץ דם, תסמונת גיל המעבר, טרשת עורקים, תסמונת מטבולית, אי ספיקת לב, תעוקת חזה.
התוויות נוספות אשר עדיין לא קיימות להן ראיות מחקריות:
פיברומיאלגיה, איידס, תת פעילות בלוטת התריס, אנמיה, לידה, טרשת נפוצה, נויטרופניה, הפרעות שינה (אינסומניה), זאבת, תסמונת המעי הרגיש (IBS), שלשול, קרוהן, גאוט, זיהומים ודלקות במערכת הרביה הגברית, דלקת בלוטת הערמונית, ויטיליגו, ברונכיטיס כרונית, סיסטיק פיברוזיס.

*סיכום המחקרים נמצא כאן.

 

מינונים

תמצית נוזלית בריכוז 1:3, 45% אלכוהול – 3-12 מ״ל ביום.

תמצית יבשה – תלוי בריכוז התמצית; מינון המקביל ל- 1-4 גרם צמח ביום.

מרתח – 1-4 גרם ביום.

בפורמולה – 20-30%.

 

רגישות

לא ידועה רגישות מיוחדת לג׳ינסנג קוריאני.

 

תופעות לוואי

סקירה שיטתית(113) של מחקרים אקראיים מבוקרים משנת 2013 בחנה את העדויות ביחס לפעילות הרפואית של ג'ינסנג קוריאני. בסקירה נכללו 65 מחקרים שנערכו על 3843 נבדקים והעוסקים בהשפעות הג'ינסנג על מגוון רחב של היבטים פיזיולוגיים ובריאותיים. החוקרים סיכמו כי למידע השלם למנויים

בסקירה סיסטמטית של 57 מחקרים קליניים רנדומליים נמצא ששכיחות תופעות הלוואי לשימוש בג׳ינסנג קוריאני הינה נמוכה, וכוללת בעיקר תופעות עיכוליות (בחילות, הקאות, שלשול, התכווצויות)(4). במחקרים קליניים רבים לא נצפו תופעות לוואי כלל.

בספרות מוקדמת מתוארת תסמונת שימוש לרעה בג׳ינסנג (Ginseng abuse syndrome, או בקיצור: GAS), בעקבות שימוש ממושך בג׳ינסנג (13 שבועות) במינון של 3 גרם צמח ביום(5). התסמינים כוללים למידע השלם למנויים

 

מינון יתר

קיים דיווח מקרה אודות אישה בת 41 שאושפזה בעקבות  למידע השלם למנויים

כמו כן, כדאי להימנע ממתן מינונים גבוהים של ג׳ינסנג, בשל חשש ל  למידע השלם למנויים

 

אזהרות וצעדי מנע

יתר לחץ דם – מוטב לנקוט זהירות ולבצע ניטור של לחץ הדם עם תחילת הטיפול.

קיימות בספרות אזהרות לפיהן עדיף להימנע מנטילת ג׳ינסנג קוריאני במינונים גבוהים ו/או לתקופות ארוכות בקרב אנשים הסובלים מיתר לחץ דם(21-24).

אזהרה זו מבוססת על ממחקר יחיד משנת 1979 בו צריכה של מיני ״ג׳ינסנג״ לא ברורים במינון 3 גרם ליום, לצד קפאינים, הביאה לאחר 13 שבועות להופעת יתר לחץ דם בקרב 1 מתוך 6 נבדקים(5). במחקר עוקב(6) נמצא שרבים מהנבדקים נטלו ג׳ינסנג סיבירי (Eleutherococcus senticosus). מאז נערכו מספר מחקרים קליניים בנושא(281-288) בהם נמצא כי צריכת ג'ינסנג הביאה לאיזון ואף ירידה בלחץ הדם של מטופלים אשר סבלו מלחץ דם גבוה. להרחבה בנושא ראו כאן>

 

הליכים כירורגיים –  למידע השלם למנויים

משך השימוש –  למידע השלם למנויים

אי שקט –  למידע השלם למנויים

 

התוויות נגד

ברפואה הסינית המסורתית, ג׳ינסנג קוריאני אסור לשימוש במצבים של  למידע השלם למנויים

ג׳ינסנג קוריאני אינו מומלץ בשילוב עם  למידע השלם למנויים

 

רעילות

במחקרים קליניים מודרניים, לא נצפתה כל רעילות בקרב נבדקים בריאים בנטילת ג׳ינסנג קוריאני במינונים של  למידע השלם למנויים

 

תגובות הדדיות עם תרופות צמחי מרפא תוספי תזונה

השפעה על חילוף חומרים תרופתי  

מחקר קליני שנערך בקרב מתנדבים בריאים(39), הראה כי שימוש יומיומי בג׳ינסנג קוריאני (1500 מ"ג ביום של תמצית בריכוז 5% ginsenosides) אינו משפיע על חילוף החומרים של האנזימים CYP1A2 ,CYP2C9 ,CYP2D6 ,CYP3A4, CYP2E1 או על מנגנון P-gp. במחקר קליני נוסף(40) לא נצפתה השפעה של ג'ינסנג על אנזימי הכבד CYP3A4, CYP1A2, CYP2E1 CYP2D6. לעומת זאת, במחקר קליני אחר(41) בו נבדקה השפּעת נטילה פומית של 1000 מ״ג תמצית מתוקננת ביום למשך 28 ימים על ריכוז התרופה midazolamm נצפתה ירידה בזמן מחצית החיים והריכוז מקסימלי של התרופה, כלומר זירוז אנזים הכבד CYP3A4. באותו מחקר לא נמצאה השפעה על ריכוז התרופה fexofenadine אשר עוברת חילוף חומרים דרך מנגנון P-gp.
מחקר פתוח(38) מצא כי ג'ינסנג (200 מ"ג ביום) גורם לעלייה מתונה בריכוז התרופה nifedipinee העוברת חילוף חומרים דרך אנזים הכבד CYP3A4. הנתונים ממחקר זה מרמזים דווקא על עיכוב פעילות האנזים. 
במספר מחקרי מעבדה ומחקרי בעלי חיים(106,107,111) מיצויים של ג'ינסנג קוריאני עיכבו את פעילות האנזים CYP1A1. באחד המחקרים בתנאי מעבדה(106) תמצית תקנית של ג'ינסנג קוריאני (שתוקננה להכיל 4% ginsenosides) עיכבה בנוסף את פעילות האנזימים CYP1A2, CYP1B1. עם זאת, במחקר מעבדה נוסף(108), ג'ינסנוסיידים (Rbִ1 ו-Rg1) שמוצו מהצמח הגבירו את פעילות האנזים CYP1A1.
כמו כן, בתנאי מעבדה, הג'ינסנוסיידים Rbִ1, Rbִ2, Rc ו-Rd עיכבו את פעילות אנזימי הציטוכרוֹם CYP3A4 ו-CYP2C9 אך מינוני הצמח היו גבוהים בהרבה מהמינונים הניתנים לבני אדם(115). בשני מחקרי מעבדה נוספים(109,110) מטאבוליטים של ג'ינסנוסיידים במעי (F1 ו-Rh11) אך לא הג'ינסנוסיידים עצמם עיכבו את פעילות אנזים הציטוכרוֹם CYP3A4. ניתן ללמוד מכך כי ייתכן שג'ינסנג קוריאני במתן פומי עשוי לעכב את פעילות אנזים ציטוכרוֹם זה.

למרות התוצאות הסותרות, ניתן להניח שלג'ינסנג אין השפעה מהותית על חילוף חומרים תרופתי אולם רצוי בכל זאת להיות ערים לאפשרות של השפעה, בעיקר על תרופות העוברות חילוף חומרים דרך אנזים הכבד 3A4.

 

נוגדי קרישה (Warfarin)  למידע השלם למנויים

 

תרופות להורדת לחץ הדם  למידע השלם למנויים

 

תרופות המפחיתות את רמות הסוכר בדם

ניתן לשלב ג'ינסנג יחד עם תרופות אלו.

חשוב לציין כי פעילותו מפחיתת הסוכר של הג׳ינסנג(10,21,55-59) עשויה להביא להפחתת המינון התרופתי הנדרש ולכן רצוי לערוך מעקב וניטור של רמות הסוכר בעת שילוב ג'ינסנג עם תרופות אלו.
על אף חששות תיאורטיים לפיהם השילוב עלול להוביל לירידה גדולה מידי ברמות הסוכר ולגרום להיפוגליקמיה, במחקרים קליניים לא נמצאו ראיות לתגובות הדדיות מסוג זה, ולא נצפו תופעות לוואי ובכללן היפוגליקמיה. 
בסקירה שיטתית ומטא-אנליזה (2016) בה נבדקו מגוון סוגי תמציות ג'ינסנג (ג'ינסנג אמריקאי, ג'ינסנג קוריאני מותסס, תמצית ג'ינסנג בהידרוליזה, ג'ינסנג קוריאני אדום, ספונינים של ג'ינסנג אמריקאי וקפסולות של ג'ינסנג קוריאני) נמצא כי לנטילת כל אחד מסוגי התמציות השפעה מיטיבה במטופלים עם סוכרת סוג 2 או פגיעה במשק הסוכר.
בסקירה נכללו 8 מחקרים אקראיים מבוקרים, בהם נבדקה ההשפעה של ג'ינסנג אמריקאי (Panax quinquefolius) או ג'ינסנג קוריאני (Panax ginseng), בתמצית נוזלית או אבקה, על מדדי הסוכר והאינסולין. המינון הנפוץ במחקרים עמד על 3-5 גרם צמח ליום. נטילת כל אחד מסוגי הג'ינסנג הייתה יעילה להורדת רמת האינסולין לאחר הארוחה. כמו כן, הנטילה היתה יעילה לשיפור התנגודת לאינסולין (HOMA-IR) ולהורדת רמת הסוכר בצום (אך לא בקרב משתתפים שנטלו תרופות להורדת סוכר או אינסולין). לא נצפה הבדל בין הקבוצות ברמת הסוכר לאחר הארוחה, ברמת ההמוגלובין המסוכרר ((HbA1c או ברמת האינסולין בצום. לא צויינו במאמר ריכוזי התמציות או סוגי התרופות אשר נלקחו. על פי הסקירה, לא נצפו תופעות לוואי או נפילות ברמות הסוכר בדם(105).

במחקר קליני רנדומלי שנערך בקרב חולי סוכרת סוג 2, נטילת 6 גרם ג׳ינסנג ביום למשך 12 שבועות הביאה לירידה בעמידות לאינסולין בשיעור של 8-11%, כמו גם ירידה של 33-38% ברמות האינסולין בדם(60).
במחקר קליני רנדומלי וכפול סמיות שנערך בקרב 20 חולי סוכרת שרמות הסוכר בדמם מיוצבות על-ידי תרופות היפוגליקמיות (בנטילה פומית) ו/או תזונה, נטילת 2.2 גרם ג׳ינסנג ביום למשך 4 שבועות הפחיתה משמעותית את רמות הסוכר בצום, מדד עמידות לאינסולין ורמות האינסולין בצום(61).
במחקר קטן ולא מבוקר שנערך בקרב חולי סוכרת, נטילת ג׳ינסנג קוריאני אדום (במינון 2.7 גרם ליום) הפחיתה את הצורך לשימוש באינסולין ב-40%(62).
לעומת זאת, בקרב מאובחנים חדשים בסוכרת סוג 2 לא נצפתה כל השפעה על רגישות לאינסולין או תפקוד תאי בטא לאחר נטילת מינונים גבוהים של ג׳ינסנג (8 גרם צמח ביום או 250-500 מ״ג מהג׳ינסנוסייד Re ביום) למשך 30 יום. החוקרים מציינים כי הג׳ינסנוסידים Re, Rb₁ ו-Rb₂ לא היו ניתנים לאיתור בדמם של הנבדקים לאחר נטילת התמציות, וייתכן שתוצאות המחקר נובעות מספיגה לקויה(63).

 

תרופות נוגדות דִיכאון (טריציקליים, SSRI's, מעכבי MAO)  למידע השלם למנויים

 

חומרים הממריצים את מערכת העצבים  למידע השלם למנויים

 

Midazolam (תרופת הרגעה ממשפחת הבנזודיאזפינים)  למידע השלם למנויים

 

דיגוקסין (Digoxin)  למידע השלם למנויים

 

טרִיבולוס (Tribulִus terrestris) ושבולת שועל (Avena sativa)  למידע השלם למנויים

 

ויאגרה (Sildenafil)  למידע השלם למנויים

 

כימותרפיה - חיובי (Fluorouracil, Cisplatin, Doxorubicin, Paclitaxel)  למידע השלם למנויים

 

כימותרפיה מסוג Imatinib  למידע השלם למנויים

 

כימותרפיה מסוג Procarbazine  למידע השלם למנויים

 

רדיותרפיה  למידע השלם למנויים

 

תרופות לטיפול באלצהיימר  למידע השלם למנויים

 

תרופות אנטי פסיכוטיות   למידע השלם למנויים

 

גִינקו דו-אונתי (Ginkִgo biloba)  למידע השלם למנויים

 

אנטיביוטיקה  למידע השלם למנויים

 

תרופות אנטי-ויראליות (Nucleoside reverse-transcriptase inhibitors – NRTIs)  למידע השלם למנויים

 

תרופות אנטי ויראליות (מעכבי פרוטאזות) למידע השלם למנויים

 

תרופות אנטי ויראליות לטיפול בהפטִיטיס B   למידע השלם למנויים

 

חיסון נגד שפּעת  למידע השלם למנויים

 

תרופות לדיכוי חיסוני למידע השלם למנויים

 

הריון

ג׳ינסנג קוריאני אפשרי לשימוש בתקופה זו(10).

סקירה שנערכה בשנת 2008 המבוססת על מחקרי קוהורט מעידה כי שימוש בג׳ינסנג קוריאני במהלך ההריון  למידע השלם למנויים

 

הנקה

יש לנקוט זהירות בשימוש בג'ינסנג קוריאני בזמן הנקה. קיים חשש תיאורטי להשפעה אסטרוגנית של הצמח, ובנוסף אין מספיק עדויות קליניות בנוגע לבטיחות השימוש בג'ינסנג בתקופה זו(378).

 

מחקרים קליניים ומנגנוני פעולה
הקדמה | פעילות אדפטוגנית | ויסות חיסוני | שיפור תפקוד קוגניטיבי | דִיכאוֹן | סוּכרת ותסמוֹנת מטבוֹלית | מחלות לב וכלי דם | סרְטן | אין אוֹנות ופּריון הגבר | מחלת ריאוֹת חסִימתית כרוֹנית (COPD) | השפעה על מערכת המין הנשית

 

הקדמה 
מספר המחקרים הקליניים שנערכו על ג'ינסנג קוריאני הוא רב ועוסק בהשפעות שונות ומגוונות של הצמח. בהמשך נסקור את מרבית המחקרים הקליניים לפרוטרוט אולם על מנת להקל על הקוראים, ריכזנו תחילה את עיקרי הממצאים. ראוי לציין כי מרבית המחקרים על ג'ינסנג קוריאני נערכו ופורסמו בסין (ובשפה הסינית) ולכן במקרים רבים לא ניתן להשיג את המידע השלם מתוך המחקרים. 
פעילות אדפטוגנית - מספר מחקרים קליניים הדגימו שיפור מובהק בהתמודדות עם עקת קור, עומס תעסוקתי ונגיפי שפעת. במחקרים אחרים, ג'ינסנג שניטל לבדו במשך שבוע למידע השלם למנויים
ויסות חיסוני – במחקר קליני יחיד נמצא שנטילת ג'ינסנג קוריאני למידע השלם למנויים
שיפור תפקוד קוגניטיבי - ג'ינסנג קוריאני שניטל חד פעמית או למשך מספר שבועות, לבדו או במשולב עם גינקו דו אונתי למידע השלם למנויים
דִיכאון - שני מחקרים קליניים בחנו את השפּעת ג'ינסנג קוריאני על מצבי דיכאון ומצבי רוח שליליים. המחקר הראשון מצא למידע השלם למנויים
סוּכרת ותסמוֹנת מטבּולית – מהמחקרים שסקרנו עולה כי ג'ינסנג קוריאני למידע השלם למנויים
מחלות לב וכלי דם – התמונה המתקבלת ממחקרים שנערכו בנושא היא של השפעה למידע השלם למנויים
סרְטן – סדרה של מחקרים אפידמיולוגים שנערכו בקוריאה, שבה הצריכה הקבועה של ג'ינסנג קוריאני נרחבת באוכלוסייה, הצביעו על קשר מתאמי אפשרי בין הצריכה ובין הפחתת הסיכון לתחלואה ולמוות מסוגי סרטן שונים. קשר סיבתי בין צריכת ג'ינסנג קוריאני ובין ירידה בהיארעות סרטן הקיבה בקרב הסובלים מדלקת קיבה (גסטריטיס) אטרופית הודגם במחקר קליני שנערך בנושא. כמו כן, ג'ינסנג קוריאני שניתן בשילוב עם טיפולי רדיותרפיה וכימותרפיה למידע השלם למנויים
אין אוֹנות ופּריון הגבר – מספר מחקרים קליניים הדגימו את למידע השלם למנויים
מחלת ריאוֹת חסִימתית כרוֹנית (COPD) - בחולי COPD הסובלים מדלקת כרונית בדרכי הנשימה נצפה למידע השלם למנויים
השפעה על מערכת המין הנשית – שורה של מחקרים מצביעה על למידע השלם למנויים

 


פעילות אדפטוגנית 
מחקרים קליניים | מנגנוני פעולה

 

מחקרים קליניים
הקדמה | הפחתת דַחק | הפחתת עייפוּת | שיפור איכות חיים | שיפור ביצועים גופניים

 

הקדמה

מספר מחקרים קליניים הדגימו שיפור מובהק בהתמודדות עם עקת קור, עומס תעסוקתי ונגיפי שפעת. במחקרים אחרים, ג'ינסנג שניטל לבדו במשך שבוע שיפר באופן חלקי את כושר ההתמודדות של אחיות בית חולים הסובלות מעייפות בעקבות עבודה במשמרת לילה (אך הפריע לשנתן). במחקר נוסף מיצוי של ג'ינסנג שניטל במשך חודש שיפר את מצב התשישות בקרב מבוגרים בריאים רק בחלק מהמדדים, ולא השפיע על איכות חייהם, ולבסוף, ג'ינסנג שניטל במשך חודש על ידי נבדקים הסובלים מתסמונת התשישות הכרונית שיפר את מצב העייפות בהיבט המנטלי אך לא הפיזי.
מספר מחקרים בחנו את השפּעת הנטילה של ג'ינסנג קוריאני על איכות החיים של נבדקים במצבי בריאות וחולי שונים. אמנם לא ניתן לקבוע חד משמעית כי נטילת ג'ינסנג קוריאני משפרת את איכות החיים, אך במרבית המחקרים נצפה שיפור כלשהו, לרוב במדדים מסוימים מתוך השאלונים. 
מחקרים אחרים בחנו את השפּעת הנטילה של ג'ינסנג קוריאני על שיפור ביצועים גופניים אירוביים ואנאירוביים. במרבית המחקרים לא נמצא כי ג'ינסנג משפר מדדים הקשורים בפעילות גופנית. יחד עם זאת, סקירה שיטתית מצאה שתמצית של ג'ינסנג קוריאני במינון 2 גרם אבקת שורש יבש שניטלה במשך שמונה שבועות שיפרה את הכושר הגופני של הנבדקים, בתנאי שהנבדקים היו מבוגרים (בני ארבעים ומעלה) ולא מאומנים, ושהפעילות הגופנית היתה מאמצת. 

 

הפחתת דַחק
סדרה(123) של שלושה מחקרים בחנה את השפּעת ג'ינסנג קוריאני אדום על עמידות נבדקים בתנאי עקה שונים. במחקר הראשון שהיה אקראי כפול סמיות ומבוקר פלסבו, נבחנה השפּעת הנטילה של אבקת ג'ינסנג קוריאני אדום (מינון לא צוין) על לחץ הדם, קצב הלב ועמידות הנבדקים לתנאי קור. תשעים נבדקים בריאים חולקו אקראית לקבלת ג'ינסנג קוריאני אדום, פלסבו או התרופה Nifedipine (ממשפחת חוסמי תעלות הסידן). לאחר מכן ידם הימנית של הנבדקים נטבלה במי קרח עד להופעת כאב. נמצא ש למידע השלם למנויים
במחקר קליני אקראי מבוקר פלסבו שני נבחנה השפּעת ג'ינסנג קוריאני אדום על עמידות הנבדקים לעומס תעסוקתי ועייפות תעסוקתית. 23 נבדקים (גיל ממוצע 51.2) העובדים כנהגי מוניות חולקו אקראית לקבלת ג'ינסנג קוריאני אדום או פלסבו לפני ואחרי המשמרת. נמצא ש למידע השלם למנויים
המחקר השלישי היה מחקר אפידמיולוגי רטרוספקטיבי שבו נבחנה השפּעת ג'ינסנג קוריאני אדום על עמידות הנבדקים בפני הצטננות ושפעת (ע"פ תסמיני חום, תחושת חולי כללית, ותסמיני זיהום במערכת הנשימה העליונה) במהלך עונת החורף בקרב הצוות הסיעודי בבית חולים גריאטרי. נמצא ש למידע השלם למנויים

 

הפחתת עייפוּת

במטה-אנליזה של מחקרים אקראיים מבוקרים(380) נבדקה היעילות של מני ג'ינסנג (Panax) להקלה על עייפות ולהגברת הביצועים הגופניים. עייפות מוגדרת על ידי החוקרים כחוסר אנרגיה וחוסר מוטיבציה, אשר יכולים להיות תגובה נורמלית לפעילות גופנית, סטרס רגשי, שעמום וחוסר שינה. בניתוח הנתונים נכללו 12 מחקרים, בהם 630 משתתפים. במרבית המחקרים נעשה שימוש בג'ינסנג קוריאני (Panax ginseng), במחקר אחד בזן panax notoginseng ובשני מחקרים בג'ינסנג אמריקאי (Panax quinquefolius). משך זמן הנטילה נע בטווח של 4-12 שבועות, במינון של 350-3,000 מ"ג/יום.
בהתבסס על הנתונים של ארבעה מחקרים, נטילת ג'ינסנג נמצאה למידע השלם למנויים

להלן פירוט המחקרים הקליניים שחלקם נכלל בסקירה (חלק נוסף של המחקרים מופיע בסעיף שיפור ביצועים גופניים): 

מחקר קליני(124) אקראי כפול סמיות ומבוקר פלסבו בחן את השפּעת הטיפול באמצעות ג'ינסנג קוריאני בשילוב ויטמינים ומינרלים (תוסף Pharmaton) על עייפות תפקודית (functional fatigue). המחקר בדק 232 משתתפים (טווח גילאים 25-60) אשר חולקו אקראית לקבלת תמצית ג'ינסנג במינון 80 מ"ג ליום (מינון שווה ערך ל-0.4 גרם שורש יבש) בשילוב ויטמינים ומינרלים או פלסבו למשך שישה חודשים. 230 נבדקים השלימו את ההתערבות (שני הנושרים מקבוצת הטיפול). בתום ההתערבות נצפה למידע השלם למנויים
מחקר קליני(125) אקראי כפול סמיות מבוקר פלסבו במבנה מצולב בחן את השפּעת הטיפול באמצעות ג'ינסנג על רמת העייפות בקרב אחיות העובדות במשמרת לילה (3-4 לילות משמרת רצופים ולאחר מכן 3 ימי מנוחה). 12 הנבדקות חולקו אקראית לנטילת תמצית ג'ינסנג קוריאני במינון 1.2 גרם ליום או פלסבו במשך שלושת ימי משמרת הלילה. לאחר מכן הוצלבו הנבדקות כך שכל נבדקת התנסתה בכל סוגי ההתערבות. נמצא ש למידע השלם למנויים

 

 

שיפור איכות חיים
סקירה(127) בחנה את השפּעת ג'ינסנג קוריאני על מדדים של איכות חיים. תשעה מחקרים קליניים אקראיים נכללו בסקירה, ושמונה מתוכם היו מבוקרי פלסבו. מינוני הנטילה של מיצוי ג'ינסנג קוריאני נעו בין 80-400 מ"ג ליום, ומשך הנטילה נע בין 2-9 חודשים. היתה שונות גבוהה בין אוכלוסיות המחקר מבחינת גיל, רמת הדחק ומצבי הבריאות והחולי (נבדקים בריאים, חולי סוכרת, פגועי זיכרון, נבדקים בסביבה לוחצת, מנהלים בגיל העמידה, סטודנטים בריאים). אמצעי המדידה לאיכות חיים היו מגוונים, החל מכלי מדידה מקובלים ועד שאלונים שנוסחו לצורך מחקר ספציפי. כמו כן, בחמישה מחקרים נעשה שימוש בתוסף ג'ינסנג בשילוב ויטמינים ומינרלים, ואילו בארבעת הנותרים נעשה שימוש בתמציות מתוקננות של ג'ינסנג קוריאני בלבד. בשמונה מחקרים מתוך התשעה נצפה למידע השלם למנויים

להלן פירוט שלושה מחקרים שנכללו בסקירה:
מחקר קליני(128) אקראי כפול סמיות מבוקר פלסבו בחן את השפּעת ג'ינסנג קוריאני על איכות חיים הקשורה בבריאות (Health related quality of life). במחקר נבדקו 30 משתתפים אשר חולקו אקראית לקבלת תמצית ג'ינסנג קוריאני במינון 200 מ"ג ליום או פלסבו במשך שמונה שבועות. בתום ארבעה שבועות נצפה למידע השלם למנויים

 

שיפור ביצועים גופניים
סקירה(134) בחנה את יעילות השימוש בצמחי מרפא להגברת הכושר והסיבולת הגופנית. לגבי ג'ינסנג קוריאני נמצא למידע השלם למנויים
מחקר קליני(135) פתוח בחן את השפּעת הנטילה של תמצית ג'ינסנג קוריאני על יכולת ההתמודדות של נבדקים בעלי אורח חיים יושבני עם העקה החמצונית הנובעת מפעילות גופנית מאומצת. שבעה נבדקים בריאים בצעו שני תרגילים במאמץ הולך וגובר על הליכון לפני ואחרי שמונה שבועות נטילה של מיצוי של ג'ינסנג קוריאני (סוג לא ידוע) במינון 6 גרם ליום. ג'ינסנג למידע השלם למנויים

 

מנגנוני פעולה 
במחקרי בעלי חיים שונים, ג'ינסנג(141-144) ורכיביו הג'ינסנוסיידים(145-147) למידע השלם למנויים

 


ויסות חיסוני
מחקרים קליניים | מנגנוני פעולה

 

מחקרים קליניים
הקדמה | תפקוד חיסוני כללי | שפּעת והצְטננוּת 

 

הקדמה
במחקר קליני יחיד נמצא שנטילת ג'ינסנג קוריאני מחזקת את עמידות הגוף ומפחיתה הדבקה ותחלואה נשימתית אקוטית אך לא מקצרת את משך המחלה או מפחיתה את חומרת התסמינים. לעומתזאת, ג'ינסנג שניתן לספורטאים מקצועיים במהלך אימוני סיבולת לא השפיע על התפקוד החיסוני של הנבדקים.

 

תפקוד חיסוני כללי
מחקר קליני(156) אקראי כפול סמיות ומבוקר פלסבו בחן את השפּעת הנטילה של מיני ג'ינסנג שונים על התפקוד החיסוני וההורמונלי של ספורטאים מקצועיים באימוני סיבולת. הנבדקים (מספרם לא ידוע) חולקו אקראית לקבלת מיצוי ג'ינסנג קוריאני (במינון שווה ערך ל-2 גרם שורש יבש ליום), מיצוי ג'ינסנג סיבירי (במינון שווה ערך ל-4 גרם שורש יבש ליום) או פלסבו במשך 6 שבועות. בתום ההתערבות למידע השלם למנויים

 

שפּעת והצְטננוּת
מחקר קליני(157) אקראי כפול סמיות ומבוקר פלסבו בחן את השפּעת ג'ינסנג קוריאני אדום על תחלואה במחלות נשימתיות אקוטיות (הצטננות ושפעת) בקרב נבדקים בריאים. 100 נבדקים חולקו אקראית לקבלת אבקת ג'ינסנג קוריאני אדום במינון 3 גרם ליום או פלסבו במשך 12 שבועות. בתום ההתערבות שיעור המדווחים על הדבקות במחלה אחת לפחות בקבוצת הג'ינסנג היה למידע השלם למנויים

 

מנגנוני פעולה 
הקדמה | הגברת פעילות חיסונית | ויסות חיסוני ופעילות נוגדת דלקת

 

הקדמה
ג'ינסנג קוריאני למידע השלם למנויים

 

הגברת פעילות חיסונית
במחקרים קליניים ובמחקרי בעלי חיים מיצויים של ג'ינסנג ורכיביו הג'ינסנוסיידים והפוליסכרידים הדגימו למידע השלם למנויים

 

ויסות חיסוני ופעילות נוגדת דלקת
במחקרי מעבדה ומחקרי בעלי חיים, מיצויים שונים של ג'ינסנג קוריאני ורכיביו הפוליסכרידים והג'ינסנוסיידים הדגימו פעילות נוגדת דלקת, ויסות תגובתיות יתר של מערכת החיסון, הפחתה ברמות אאוזינופילים, תאי פיטום ולימפוציטים והפחתה ברמות ציטוקינים הקשורים לתגובות אלרגיות (אטופיק דרמטיטיס, אסתמה, אלרגיות נשימתיות)(173-176) ומחלות אוטואימוניות שונות (טרשת נפוצה, דלקת מפרקים שגרונית)(177-179).

מנגנוני הפעולה כוללים: למידע השלם למנויים


שיפור תפקוד קוגניטיבי
מחקרים קליניים | מנגנוני פעולה

 

מחקרים קליניים
הקדמה | תפקוד קוגניטיבי | הפרעוֹת קשב ורִיכוז | אלְצהיימר | גִ'ינסנג קוריאני וגִינקו דו אונתי

 

הקדמה 
ג'ינסנג קוריאני שניטל חד פעמית או למשך מספר שבועות, לבדו או במשולב עם גינקו דו אונתי למידע השלם למנויים


תפקוד קוגניטיבי
מאמר סקירה שיטתית(188) משנת 2010 בחן את השפּעת ג'ינסנג קוריאני על התפקוד הקוגניטיבי של נבדקים בריאים. חמישה מחקרים קליניים אקראיים כפולי סמיות ומבוקרי פלסבו נכללו בסקירה. באחד המחקרים ניתנה לנבדקים פורמולת צמחים שהרכיב העיקרי בה היה ג'ינסנג קוריאני ובמחקרים האחרים ניתן מיצוי של ג'ינסנג קוריאני כצמח בודד. מן הסקירה עולה ש למידע השלם למנויים
מחקר קליני(189) אקראי כפול סמיות ומבוקר פלסבו במבנה מצולב בחן את השפּעת ג'ינסנג קוריאני בנטילה חד פעמית על התפקוד הקוגניטיבי של נבדקים בריאים. 27 נבדקים בריאים (גיל ממוצע) חולקו אקראית לנטילת פלסבו או תמצית תקנית של ג'ינסנג קוריאני מתוקננת להכיל 4% ג'ינסנוסיידים (G115) במינון 200 או 400 מ"ג ליום או פלסבו. 30 דקות לאחר מכן שתו הנבדקים משקה המכיל גלוקוז (25 גרם) או פלסבו. מטרת מבחן הסבילות לגלוקוז היתה לבחון האם השפּעת ג'ינסנג על התפקוד הקוגניטיבי של הנבדקים קשורה בשיפור התגובה הגליקמית שלהם. כעבור 30 דקות נוספות (60 דקות מזמן נטילת הצמח) השלימו הנבדקים שש סדרות רצופות של מטלה קוגניטיבית מאתגרת. בשני ביקורים נוספים הוצלבו הנבדקים כך שכל נבדק התנסה בכל סוגי הטיפולים. נמצא שלמידע השלם למנויים

 

הפרעוֹת קשב ורִיכוז
מחקר קליני(193) אקראי כפול סמיות ומבוקר פלסבו בחן את יעילות הטיפול באמצעות ג'ינסנג קוריאני אדום בהפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (ADHD). במחקר השתתפו 70 ילדים בגילאי 6-15 אשר קיבלו 1 גרם אבקת ג'ינסנג קוריאני אדום פעמיים ביום או פלסבו. לאחר 8 שבועות נמצא למידע השלם למנויים

 

אלְצהיימר
סקירה שיטתית(196) בחנה את יעילות הטיפול באלצהיימר באמצעות ג'ינסנג קוריאני. 2 מחקרים קליניים אקראיים בלבד נכללו בסקירה והאיכות המתודולוגית שלהם לא היתה גבוהה. המחקרים בחנו את השפּעת הטיפול בג'ינסנג בשילוב עם תרופות נוגדות אלצהיימר על התפקוד הקוגניטיבי של החולים. לפי תוצאות המחקרים, לטיפול באמצעות ג'ינסנג למידע השלם למנויים

להלן פירוט שני המחקרים שנכללו בסקירה:
מחקר קליני(197) אקראי מבוקר פלסבו בחן את יעילות הטיפול באמצעות ג'ינסנג קוריאני אדום בשיפור התפקוד הקוגנטיבי של חולי אלצהיימר. 97 נבדקים חולי אלצהיימר חולקו אקראית לנטילת אבקת ג'ינסנג קוריאני אדום במינון 4.5 גרם ליום או פלסבו במשך 12 שבועות ומעקב אחר מצב התפקוד הקוגנטיבי שלהם נערך במשך 12 שבועות נוספים. בתום ההתערבות נצפה למידע השלם למנויים

 

גִ'ינסנג קוֹריאנִי וגִינקו דוּ אונתִי
מאמר(202) המציג שלושה מחקרים קליניים אקראיים כפולי סמיות ומבוקרי פלסבו במבנה מצולב אשר בחנו את השפּעת נטילה חד פעמית של תוסף ג'ינסנג קוריאני (G115), תוסף גינקו דו אונתי (GK501) או שילובם (Ginkoba M/E) על התפקוד הקוגניטיבי של נבדקים צעירים בריאים במשימות אריתמטיות בדרגות שונות של עומס קוגניטיבי. בכל אחד מהמחקרים השתתפו 20 נבדקים שונים (גיל ממוצע 21). אלה חולקו אקראית לקבלת מינונים שונים של אחד הצמחים או שילובם ועברו סדרה של מבדקים אריתמטיים, כאשר בכל מחקר כל נבדק התנסה בכל מינוני הטיפול ובפלסבו (עם מרווח של שבוע בין ימי המבדקים). במחקר הראשון קיבלו הנבדקים פלסבו או תמצית תקנית של גינקו דו אונתי (מתוקננת להכיל 24% פלבון גליקוזידים ו-6% טרפנים) במינון 120, 240 או 360 מ"ג. במחקר השני קיבלו הנבדקים פלסבו או תמצית תקנית של ג'ינסנג קוריאני (מתוקנן להכיל 4% ג'ינסנוסיידים) במינון 200, 400 או 600 מ"ג. במחקר השלישי קיבלו הנבדקים פלסבו או תוסף משולב (Ginkoba) שהכיל תמצית תקנית של גינקו דו אונתי ותמצית תקנית של ג'ינסנג קוריאני, ביחס 10:6 בהתאמה ובמינון כולל 320, 640 או 960 מ"ג. בעקבות נטילת גינקו דו אונתי למידע השלם למנויים
מחקר קליני(203) אקראי כפול סמיות ומבוקר פלסבו במבנה מצולב בחן את השפּעת נטילה חד פעמית של ג'ינסנג קוריאני או גינקו דו אונתי על התפקוד הקוגניטיבי של נבדקים צעירים בריאים. לאחר יום אימון בסדרה של מבדקים קוגניטיביים ללא תיסוף, 48 נבדקים (גיל ממוצע 20.2) חולקו אקראית לקבלת ג'ינסנג קוריאני במינון 500 או 1000 מ"ג, גינקו דו אונתי במינון 120 או 240 מ"ג או פלסבו, ועברו סדרה של שישה מבדקים קוגניטיביים במשך שלושה ימים (עם הפסקה של 48 שעות ביניהם) כשבכל יום מבדק נטלו תוסף אחר (ג'ינסנג קוריאני, גינקו דו אונתי או פלסבו). נמצא ש למידע השלם למנויי

 

מנגנוני פעולה
הקדמה | הגנה על תאי העצב | פעילות נוגדת חמצון | תמיכה בתהליכי למִידה וזִיכרון | מניעת דמנְציה ואלְצהיימר 

 

הקדמה
ממחקרים שנערכו בבעלי חיים נמצא כי למידע השלם למנויים

 

הגנה על תאי העצב
סקירה שבחנה מחקרים רבים דיווחה על למידע השלם למנויים

 

פעילות נוגדת חמצון
במחקרי מעבדה, מיצוי ג'ינסנג קוריאני והג'ינסנוסיידים הנגזרים ממנו למידע השלם למנויים

 

תמיכה בתהליכי למִידה וזִיכרון
במחקרי בעלי חיים ג'ינסנג ורכיביו הג'ינסנוסיידים הדגימו למידע השלם למנויים

 

מניעת דמנְציה ואלְצהיימר
במחקרי בעלי חיים שונים הדגימו מיצויים של ג'ינסנג קוריאני למידע השלם למנויים

 

דִיכאוֹן 

מחקרים קליניים | מנגנוני פעולה


מחקרים קליניים
במחקר קליני(200) פתוח נבדקה היעילות והבטיחות של ג'ינסנג קוריאני אדום כטיפול תומך בשאריות של תסמיני דיכאון. במחקר השתתפו 35 מטופלות בגילאי 18-65 הסובלות משאריות של תסמיני דיכאון לאחר נסיגת המחלה. כל המשתתפות קיבלו 3 גרם ליום מיצוי ג'ינסנג קוריאני אדום במשך 8 שבועות. נמצא כי למידע השלם למנויים
מחקר קליני(201) אקראי כפול סמיות מבוקר פלסבו בחן את השפּעת ג'ינסנג קוריאני (G115) על דווחי מצב הרוח של נבדקים בריאים. 83 נבדקים (גיל ממוצע 25.7) חולקו אקראית לקבלת פלסבו או תמצית תקנית של ג'ינסנג קוריאני (מתוקננת להכיל 4% ג'ינסנוסיידים) במינון 200 או 400 מ"ג ליום במשך שמונה שבועות. נמצא ש למידע השלם למנויים

 

מנגנוני פעולה
ג''ינסנוסיידים שמוצו מג'ינסנג קוריאני למידע השלם למנויים

 


סוּכרת ותסמוֹנת מטבולִית
מחקרים קלינייםמנגנוני פעולה

 

מחקרים קליניים
הקדמה | סקירות | גִ'ינסנג קוֹריאני | גִ'ינסנג קוֹריאני אדום | ג'ִינסנג קוֹריאני אדום מותסס | מיני גִ'ינסנג שונים

 

הקדמה
מהמחקרים שסקרנו עולה כי ג'ינסנג קוריאני למידע השלם למנויים

 

סקירות
בסקירה שיטתית ומטא-אנליזה(113) בה נבדקו מגוון סוגי תמציות ג'ינסנג (ג'ינסנג אמריקאי, ג'ינסנג קוריאני מותסס, תמצית ג'ינסנג בהידרוליזה, ג'ינסנג קוריאני אדום, ספונינים של ג'ינסנג אמריקאי וקפסולות של ג'ינסנג קוריאני) נמצא כי למידע השלם למנויים

להלן פירוט מחקרים קליניים שחלקם נכלל בסקירות. לשם ההפשטה, הפרדנו בין מחקרים העוסקים בשורש ג'ינסנג קוריאני טחון או מיצוי של ג'ינסנג, בין מחקרים העוסקים בשורש ג'ינסנג אדום, ובין מחקרים העוסקים במיני ג'ינסנג שונים: 

 

גִ'ינסנג קוֹריאני
סוּכרת | תסמוֹנת מטבולִית

 

סוּכרת
שני מחקרים קליניים(239) אקראיים חדי סמיות ומבוקרי פלסבו במבנה רב הצלבות (multiple crossover design) בחנו את השפּעת נטילה חד פעמית של ג'ינסנג קוריאני על רמות הגלוקוז בזמנים שונים לאחר מבחן סבילות לגלוקוז (העמסת סוכר 75 גרם). 11 נבדקים בריאים במחקר הראשון חולקו אקראית לקבלת פלסבו או ג'ינסנג קוריאני טחון לאבקה במינון 1, 2, או 3 גרם 40 דקות לפני מבחן הסבילות לגלוקוז. במחקר השני 11 נבדקים בריאים אחרים חולקו אקראית לקבלת פלסבו או ג'ינסנג קוריאני טחון לאבקה במינון 3, 6 או 9 גרם 40 דקות לפני מבחן העמסת הסוכר. כל הנבדקים בשני המחקרים התנסו בכל סוגי ההתערבות (פלסבו ומינונים שונים של ג'ינסנג) במועדים שונים. נמצא כי למידע השלם למנויים
מאמר הסוקר שני מחקרים קליניים(240) אקראיים כפולי סמיות ומבוקרי פלסבו במבנה מצולב בחן את השפּעת נטילה ממושכת של ג'ינסנג קוריאני על ערכי ההמוגלובין המסוכרר (HbA1c), האינסולין בצום, הגלוקוז בצום והגלוקוז לאחר ארוחה בקרב 24 נבדקים בריאים. במחקר הראשון 17 נבדקים חולקו אקראית לקבלת תמצית תקנית מתוקננת להכיל 4% ג'ינסנוסיידים (G115) של ג'ינסנג קוריאני במינון 200 מ"ג ליום או פלסבו במשך 57 ימים. כעבור 27 ימים הוצלבו הנבדקים לקבלת הטיפול הנגדי במשך 57 ימים נוספים במחקר השני 11 נבדקים חולקו אקראית לקבלת אבקת ג'ינסנג קוריאני אדום לאחר אידוי וייבוש (Cheong Kwan Jang) במינון 200 מ"ג ליום או פלסבו. מבנה המחקר ומשכו היו זהים למחקר הראשון. בשני המחקרים נמצא ש למידע השלם למנויים
 

 

תסמוֹנת מטבולִית
במחקר קליני(242) כפול סמיות מבוקר פלסבו נבדקה ההשפעה של ג'ינסנג קוריאני על המדדים המטבוליים, הפעילות ההורמונלית ותפקוד המיטוכונדריה בקרב גברים עם התסמונת המטבולית. החוקרים מסבירים כי ישנן עדויות המצביעות על כך שירידה בתפקוד המיטוכונדריה, יתר פעילות של ציר ההיפותלמוס-היפופיזה-אדרנל וחסר בטסטוסטרון והורמון גדילה קשורים בהתפתחות התסמונת המטבולית. במחקר השתתפו 62 גברים עם התסמונת המטבולית אשר הוקצו באופן אקראי לנטילת 3 גרם ג'ינסנג ליום או פלסבו למשך 4 שבועות. בהשוואה לקבוצת הפלסבו, נמצא כי למידע השלם למנויים
 

 

גִ'ינסנג קוֹריאני אדום
שני מחקרים קליניים(245) אקראיים כפולי סמיות ומבוקרי פלסבו בחנו את השפּעת נטילה חד פעמית של סוגי מיצויים ומינונים שונים של ג'ינסנג קוריאני אדום על רמות הגלוקוז בפלסמה בזמנים שונים לאחר מבחן סבילות לגלוקוז (העמסת סוכר 50 גרם). במחקר הראשון שבעה נבדקים בריאים קיבלו אקראית פלסבו, שורשוני ג'ינסנג אדום טחונים לאבקה, שורש ג'ינסנג אדום טחון לאבקה ומיצוי מימי של הצמח במינון של 6 גרם 40 דקות לפני מבחן העמסת הסוכר. במחקר השני, 12 נבדקים בריאים קיבלו אקראית 2, 4 או 6 גרם של שורשוני הצמח טחונים לאבקה (שהוכיחה את יעילותה לפי תוצאות המחקר הראשון). כל הנבדקים התנסו בכל סוגי ההתערבות (פלסבו וסוגי מיצויים שונים/פלסבו ומינונים שונים) במועדים שונים. במחקר הראשון, אבקת שורשוני ג'ינסנג קוריאני אדום למידע השלם למנויים
 

 

גִ'ינסנג קוֹריאני אדום מותסס
מחקר קליני(252) אקראי כפול סמיות מבוקר פלסבו בחן את השפּעת הטיפול באמצעות ג'ינסנג קוריאני אדום מותסס על מדדי השליטה הגליקמית בסוכרת לא תלוית אינסולין ובטרום סוכרת. 42 נבדקים עם פגיעה במשק הסוכר (רמת גלוקוז בצום ממוצעת 6.5 מילימול/ליטר) או סוכרת לא תלוית אינסולין מאובחנת חולקו אקראית לקבלת פלסבו או אבקת ג'ינסנג קוריאני מאודה מותסס ומיובש בהקפאה במינון 2.7 גרם ליום במשך ארבעה שבועות. בתום ההתערבות נרשמה למידע השלם למנויים

 

מיני ג'ִינסנג שונים
מחקר קליני(253) אקראי כפול סמיות ומבוקר פלסבו במבנה רב הצלבות (multiple crossover design) בחן את השפּעת נטילה חד פעמית של שמונה מיני גי'נסנג שונים על רמות הגלוקוז בפלסמה בזמנים שונים לאחר מבחן סבילות לגלוקוז (העמסת סוכר 75 גרם). 12 נבדקים בריאים חולקו אקראית לקבלת שני סוגי פלסבו או שמונה מיני ג'ינסנג טחונים לאבקה (Panax ginseng, Panax red ginseng, Panax quinquefolius, wild Panax quinquefolius, Panax vietnemensis, Eleutherococcus senticosus, Panax japanicus, Panax notoginseng) במינון 3 גרם 40 דקות לפני מבחן העמסת הסוכר. כל הנבדקים התנסו בכל סוגי ההתערבות (פלסבו ומיני ג'ינסנג שונים) במועדים שונים. נרשמה למידע השלם למנויים
 

מנגנוני פעולה 

ויסות רעב ושובע - הנגזרת הספונינית של ג'ינסנג קוריאני אדום מווסתת את מנגנון הרעב דרך הפחתת הביטוי וההפרשה של הנוירופפטיד NPY בהיפותלמוס (המגביר צריכת מזון ומפחית חמצון שומנים) והפחתת רמות הלפטין בסרום של חולדות שהוזנו בדיאטה עתירת שומן(383-385).
עיכוב ספיגת שומנים - הנגזרת הספונינית של ג'ינסנג קוריאני מפחיתה את פירוק השומנים מן המזון וספיגתם על ידי עיכוב האנזים ליפאז המופרש מהלבלב(386).
בנוסף, ג'ינסנג קוריאני(255) ובעיקר הרכיבים הג'ינסנוסיידים שבו (Rbִ2, Rc, Rg3,Rg1, Rg2, Re, compound K, Rh2 ו)(256-264) מפעילים את מסלול האנזים התוך תאי AMPK .(AMP-activated protein kinase) AMPK מתפקד כחיישן של אנרגיה תאית. כשהוא מופעל הוא מפעיל מסלולים קטבוליים המייצרים ATP ועוצר מסלולים אנאבוליים הצורכים על ידי השפעה על גורמי שעתוק ופעילות של אנזימים מטבוליים. הפעלת מסלול AMPK מתבצעת ככל הנראה על ידי שינוי מאזן האנרגיה התוך תאית (יחס AMP:ATP). הפעלת מסלול האנזים AMPK משפיעה על מגוון תהליכים הקשורים בפתוגנזה של סוכרת ותסמונת מטבולית(255,269). הנה הם בקצרה: למידע השלם למנויים

 


מחלוֹת לב וכלי דם
מחקרים קלינייםמנגנוני פעולה

 

מחקרים קליניים
הקדמה | הפרעות בלחץ הדם וליקויים בזרימת הדם | מחלוֹת לב – מניעה | מחלוֹת לב – טיפול

 

הקדמהלמידע השלם למנויים

 

הפרעות בלחץ הדם וליקויים בזרימת הדם
גִ'ינסנג קוֹריאני | גִ'ינסנג קוֹריאני אדום

 

גִ'ינסנג קוֹריאני
מחקר קליני(281) אקראי כפול סמיות ומבוקר פלסבו בחן את השפּעת הנטילה לטווח ארוך של תמצית ג'ינסנג קוריאני עשירה בג'ינסנוסיידים מסוג PPT (תמצית ג'ינסנג קוריאני תקנית- Ginseol K-g1) על לחץ הדם. 90 נבדקים בני 20 ומעלה (גיל ממוצע 55.2) הסובלים מטרום יתר לחץ דם או מיתר לחץ דם שלב I (לחץ דם סיסטולי 120-159מ"מ כספית, לחץ דם דיאסטולי 80-99 מ"מ כספית) ללא מחלות רקע השתתפו במחקר. הנבדקים חולקו אקראית לקבלת פלסבו או תמצית תקנית של ג'ינסנג קוריאני Ginseol K-g1 (מתוקננת להכיל 640 מ"ג ג'ינסנוסיידים מסוג PPT לכל גרם תמצית) במינון נמוך (100 מ"ג) או גבוה (300 מ"ג), במשך שמונה שבועות. בתום ההתערבות למידע השלם למנויים

 

גִ'ינסנג קוֹריאני אדום
במחקר קליני(284) פתוח חד סמיות נבחנה השפּעת הנטילה של ג'ינסנג קוריאני אדום על לחץ הדם לאורך היממה (מדידה של 24 שעות) של נבדקים הסובלים מיתר לחץ דם ראשוני. לאחר תקופה ראשונית של נטילת פלסבו במשך חודש, 34 נבדקים עם יתר לחץ דם ראשוני (מעל 140/90 מ"מ כספית) או תסמונת החלוק הלבן (לחץ דם תקין במדידת 24 שעות אך לא תקין במדידה בסביבה קלינית) נטלו כמוסות אבקת ג'ינסנג קוריאני אדום (במינון 4.5 גרם ליום) במשך שמונה שבועות. בקרב 26 נבדקים עם יתר לחץ דם ראשוני, נמצא ש למידע השלם למנויים

 

מחלוֹת לב – מניעה
מאמר סקירה שיטתית(289) בחן את השפּעת הנטילה של ג'ינסנג קוריאני על גורמי הסיכון לפיתוח מחלת לב כלילית. בין הגורמים צוינו יתר לחץ דם, יתר שומנים/כולסטרול בדם ויתר גלוקוז בדם. בסקירה נכללו 34 מחקרים מתוכם 22 קליניים אקראיים מבוקרים ו-12 מחקרים קליניים לא אקראיים ארוכי טווח (4 שבועות-27 חודשים) או קצרי טווח (נטילה חד פעמית-3 ימים) שנערכו בקרב 917 נבדקים חולים במחלות מטבוליות שונות ובריאים שנטלו ג'ינסנג קוריאני כצמח בודד, לרוב כתמצית תקנית (16 מחקרים), או כרכיב עיקרי בפורמולת צמחים (9 מחקרים). נמצא ש למידע השלם למנויים

 

מחלוֹת לב – טיפול 
מחקר קליני(290) אקראי מבוקר בחן את יעילות הנגזרת הג'ינסנוסיידית של ג'ינסנג קוריאני במניעת נזקי איסכמיה וזילוח מחדש במהלך ניתוח להחלפת המסתם המיטראלי של הלב. 39 נבדקים לפני ניתוח לב פתוח חולקו אקראית לקבוצת ביקורת (ללא התערבות), קבוצת ג'ינסנוסיידים שקיבלה תוספת ג'ינסנוסיידים בעירוי (מינון לא ידוע) וקבוצת הג'ינסנוסייד Rb (מינון לא ידוע) שקיבלה בעירוי את הג'ינסנוסייד הבודד. נמצא ש למידע השלם למנויים


מנגנוני פעולה
יתֵר לַחץ דם | טרֶשת עוֹרקים | מחלוֹת לב

 

יתֵר לַחץ דם
במחקרי בעלי חיים, מיצויים של ג'ינסנג קוריאני(291) ורכיביו הג'ינסנוסיידים מסוג PPT, אך לא מסוג PPD, למידע השלם למנויים

 

טרֶשת עוֹרקים
לרדיקלים חופשיים תפקיד מרכזי ביצירת הפלאק הטרשתי ובפגיעה בכלי הדם. LDL מחומצן נוטה לשקוע בדופנות כלי הדם. במחקר קליני נמצא ש למידע השלם למנויים

 

מחלוֹת לב
במחקרי בעלי חיים ובמחקרי מעבדה על לבבות שהוצאו מגופם של בעלי חיים, מיצויים של ג'ינסנג קוריאני, הדגימו למידע השלם למנויים


סרְטן 
מחקרים קליניים | מנגנוני פעולה

 

מחקרים קליניים
הקדמה | סרְטן – מניעה | סרְטן – טיפול ומניעת תופעות לוואי

 

הקדמה - למידע השלם למנויים

 

סרְטן – מניעה
גִ'ינסנג קוֹריאני | גִ'ינסנג קוֹריאני אדום 

 

גִ'ינסנג קוֹריאני
מחקר אפידמיולוגי(318) מסוג מקרה-בקרה בחן את הקשר בין צריכת ג'ינסנג קוריאני ובין הסיכון להיארעות סרטן. 905 זוגות מקרי סרטן ומקרי בקרה שהותאמו לפי גיל ומין. נמצא למידע השלם למנויים

 

גִ'ינסנג קוֹריאני אדום
מחקר קליני(321) אקראי כפול סמיות מבוקר פלסבו בחן את השפּעת נטילה ממושכת של ג'ינסנג קוריאני אדום על היארעות סרטן בקרב חולי דלקת קיבה (גסטריטיס) אטרופית (הקשורה בסיכון מוגבר לפתח סרטן קיבה). 643 נבדקים הסובלים מדלקת קיבה אטרופית כרונית חולקו אקראית לקבלת אבקת ג'ינסנג קוריאני אדום (במינון 1 גרם אחת לשבוע בנטילה פומית, תכולת ג'ינסנוסיידים במנה שבועית 38 מ"ג מינון שווה ערך ל-5 גרם שורש טחון לאבקה) או פלסבו במשך 3 שנים. 60% מהנבדקים היו גברים , למעלה ממחציתם היו מעשנים, והגיל הממוצע בתחילת המחקר היה 47. בתום ההתערבות בוצע מעקב אחר החולים במשך 8 שנים נוספות ונבדקה היארעות מקרי הסרטן בשתי הקבוצות. 24 מקרי סרטן מסוגים שונים אובחנו בקרב הנבדקים במהלך 11 השנים הללו: למידע השלם למנויים

 

סרְטן – טיפול ומניעת תופעות לוואי של כימותרפיה
מחקר קליני(322) אקראי מבוקר בחן את השפּעת הנגזרת הפוליסכרידית של ג'ינסנג קוריאני הניתנת בעירוי בשילוב עם טיפולי רדיותרפיה על התפתחות סרטן הלוע האפי (Nasopharyngeal carcinoma). המחקר בדק 131 משתתפים חולי סרטן הלוע האפי מסוג קרצינומה חולקו אקראית לקבלת הנגזרת הפוליסכרידית של ג'ינסנג קוריאני (סוג המיצוי ומינונו לא ידועים) במקביל לטיפולי רדיותרפיה או טיפול קונבנציונלי לבדו. בתום 3 חודשים למידע השלם למנויים

 

מנגנוני פעולה
הקדמה | פעילות ציטוטקסית ישירה | עיכוב שגשוג תאים והשריית אפופטוזיס | מניעת אנגיוגנזה ופולשנות תאים סרטניים | השפעה על התמיינות תאים סרטניים | חיזוק ההגנה החיסונית | פעילות נוגדת דלקת ונוגדת חמצון 

 

הקדמה - למידע השלם למנויים

 

פעילות ציטוטוקסית ישירה
ג'ינסנוסיידים ומטבוליטים הנוצרים מהם לאחר פירוקם במעי הדגימו למידע השלם למנויים

 

עיכוב שגשוג תאים והשריית אפופטוזיס
ג'ינסנוסיידים ומטבוליטים של ג'ינסנוסיידים הדגימו עיכוב שגשוג תאים והשריית אפופטוזיס במספר מנגנונים(381,212)למידע השלם למנויים

 

מניעת אנגיוגנזה ופולשנות תאים סרטניים
במחקרי מעבדה ובעלי חיים שונים, רכיבים ג'ינסנוסיידים שמוצו מג'ינסנג קוריאני למידע השלם למנויים

 

השפעה על התמיינות תאים סרטניים
תכונה מעניינת של ג'ינסנוסיידים היא למידע השלם למנויים

 

חיזוק ההגנה החיסונית
הרכיבים העיקריים המעורבים בחיזוק ההגנה החיסונית כנגד גידולים סרטניים הם למידע השלם למנויים

 

פעילות נוגדת דלקת ונוגדת חמצון
פעילות נוגדת חמצון של הרכיבים הג'ינסנוסיידים והפוליסכרידים של ג'ינסנג קוריאני למידע השלם למנויים


אין אוֹנות ופּריון הגבר
מחקרים קליניים | מנגנוני פעולה

 

מחקרים קליניים
הקדמה | אין אוֹנות | אִי פּריון 

 

הקדמה - למידע השלם למנויים

 

אין אוֹנוּת
סקירה(345) בחנה את הראיות לשימוש בתוספי תזונה וצמחי מרפא לטיפול באין אונות. מהסקירה עולה כי למידע השלם למנויים
סקירה שיטתית(346) בחנה את יעילות הטיפול באין אונות באמצעות ג'ינסנג קוריאני אדום. שבעה מחקרים קליניים אקראיים מבוקרים נכללו בסקירה. בשישה מתוכם נבחן הטיפול באמצעות ג'ינסנג קוריאני אדום בהשוואה לפלסבו. לפי תוצאות המטא אנליזה, נצפתה למידע השלם למנויים

 

אִי פּריון
מחקר קליני(353) פתוח בחן את השפּעת הנטילה של ג'ינסנג קוריאני על איכות הזרע. 66 נבדקים השתתפו במחקר, מתוכם 30 בעלי תנועתיות זרע מופחתת (Oligoastenospermia), ו-16 בעלי תנועתיות זרע מופחתת עם וריקוצלה אדיופתית (ללא סיבה ידועה). 20 נבדקים שהותאמו לפי גיל לנבדקי קבוצת ההתערבות, שמשו כקבוצת ביקורת. כל הנבדקים נטלו מיצוי של ג'ינסנג קוריאני (סוג מיצוי לא ידוע) במינון של 4 גרם ליום במשך שלושה חודשים. נמצא ש למידע השלם למנויים

 

מנגנוני פעולה
השפּעת הצמח בשיפור האון הגברי מיוחסת ללמידע השלם למנויים


מחלת ריאוֹת חסִימתית כרוֹנית (COPD)
מחקרים קליניים | מנגנוני פעולה

 

מחקרים קליניים
סקירה שיטתית(363) בחנה את ההשפעה של נטילת ג'ינסנג קוריאני על חולי COPD יציבים. 12 מחקרים קליניים אקראיים ומבוקרים שנערכו על 1560 נבדקים נכללו בסקירה. רוב המחקרים היו באיכות מתודולוגית ירודה ולכן הסקירה מתייחסת רק לארבעה מתוכם. בשלושה מחקרים דווח על למידע השלם למנויים

 

מנגנוני פעולה
סקירה שבחנה את השפּעת ג'ינסנג ורכיביו הג'ינסנוסיידים על פתוגנזה של COPD מצאה כי למידע השלם למנויים


השפעה על מערכת המין הנשית 
מחקרים קליניים | מנגנוני פעולה

 

מחקרים קליניים
הקדמה | גִיל המעבר | הפרעות במחזור החודשי 

 

הקדמה - למידע השלם למנויים

 

גִיל המעבר בנשים
בסקירה שיטתית(365) של מחקרים אקראיים מבוקרים מעריכים החוקרים את העדויות לגבי השימוש בסוגי ג'ינסנג (Ginseng) בקרב נשים בגיל המעבר. בסקירה נכללו 10 מחקרים, בתשעה מהם נעשה שימוש בג'ינסנג קוריאני אדום במינונים של 300-3,000 מ"ג ליום. במחקר אחד למידע השלם למנויים
מחקר קליני(366) אקראי כפול סמיות ומבוקר פלסבו במבנה מצולב בחן את השפּעת ג'ינסנג קוריאני אדום על העוררות המינית והתפקוד המיני של נשים בגיל המעבר. 32 נבדקות (גיל ממוצע 51.2, זמן ממוצע מהפסקת הווסת 37.4 חודשים) חולקו אקראית לקבלת מיצוי מימי של ג'ינסנג קוריאני אדום במינון של 3 גרם ליום (מינון שווה ערך ל-15 גרם שורש) או פלסבו במשך שמונה שבועות. לאחר שבועיים הפסקה, הוצלבו הנבדקות לקבלת הטיפול הנגדי במשך שמונה שבועות נוספים. 28 נשים השלימו את המחקר. נמצא ש למידע השלם למנויים

 

הפרעות במחזור החודשי
מחקר קליני(370) אקראי חד סמיות ומבוקר פלסבו בחן את השפּעת ג'ינסנג קוריאני אדום על חשיפה לביספנול A ופעילות הורמונלית. 22 נשים צעירות (גיל ממוצע 22.8) חולקו אקראית לקבלת אבקת ג'ינסנג קוריאני אדום במינון 2.7 גרם ליום או פלסבו במשך שבועיים. בתום ההתערבות נמצא ש למידע השלם למנויים

 

מנגנוני פעולה
ישנן עדויות סותרות לגבי ההשפעה הפיטואסטרוגנית של ג'ינסנג קוריאני בבני אדם: למידע השלם למנויים

 

 

מקורות

 

  1. Shi W, Wang Y, Li J, et al. Food Chem. 2007;102(3):664–668.
  2. Kitagawa I, Yoshikawa M, Yoshihara M, Hayashi T, Taniyama T. [Chemical studies of crude drugs (1). Constituents of Ginseng radix rubra]. Yakugaku Zasshi. 1983 Jun;103(6):612-22.
  3. Bae EA, Han MJ, Choo MK, Park SY, Kim DH. Metabolism of 20(S)- and 20(R)-ginsenoside Rg3 by human intestinal bacteria and its relation to in vitro biological activities. Biol Pharm Bull. 2002 Jan;25(1):58-63.
  4. Lee NH, Son CG. Systematic review of randomized controlled trials evaluating the efficacy and safety of ginseng. J Acupunct Meridian Stud. 2011 Jun;4(2):85-97.
  5. Siegel RK. Ginseng abuse syndrome. Problems with the panacea. JAMA. 1979;241(15): 1614–1615.
  6. Siegel RK. Ginseng and high blood pressure. JAMA. 1980;243(1):32.
  7. Chen KJ. J Trad Chin Med. 1981;1(1): 69–72.
  8. Hammond TG, Whitworth JA. Med J Aust. 1981;1(9):492.
  9. Martínez-Mir I, Rubio E, Morales- Olivas FJ, et al. Ann Pharmacother. 2004;38(11):1970.
  10. Mills & Bone - Principles and practice of Phytotherapy. Modern Herbal Medicine, 2ed. Churchill Livingstone, 2013
  11. Punnonen R, Lukola A. Br Med J. 1980;281(6248):1110.
  12. Palmer BV, Montgomery ACV, Monteiro JCMP. Br Med J. 1978;1(6122):1284.
  13. Greenspan EM. Ginseng and vaginal bleeding. JAMA. 1983;249:2018. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6834589
  14. Hopkins MP, Androff L, Benninghoff AS. Ginseng face cream and unexplained vaginal bleeding. Am J Obstet Gynecol. 1988;159:1121–2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3189445
  15. Kakisaka Y, Ohara T, Tozawa H, Sato S, Katayama S, Suzuki T, Hino-Fukuyo N, Kure S. Panax ginseng: a newly identified cause of gynecomastia. Tohoku J Exp Med. 2012;228(2):143-5.
  16. Faleni R, Soldati F. Lancet. 1996;348(9022):267.
  17. Dega H, Laporte JL, Frances C, et al. Lancet. 1996;347(9011):1344.
  18. Becker BN, Greene J, Evanson J, et al. JAMA. 1996;276(8):606–607.
  19. Chan TY. Vet Hum Toxicol. 1995;37(2):156–157.
  20. Lin GM, Han CL. Am J Emerg Med. 2010;28(8):978.
  21. Brinker F. Herb Contraindications and Drug Interactions, 4th ed. Sandy (OR): Eclectic Medical Publications; 2010
  22. McGuffin M, Hobbs C, Upton R, Goldberg A (ed.). Botanical Safety Handbook. CRC Press, Boca Raton, 1997
  23. Hammond TG, Whitworth JA. Adverse reactions to ginseng Med. J. Austral., 1:492, 1981
  24. Bone K. Clinical Applications of Ayurvedic and Chinese Herbs. Phytotherapy Press, Warwick, Queensland, Austral., 1996
  25. Han KH, Choe SC, Kim HS, et al. Effect of red ginseng on blood pressure in patients with essential hypertension and white coat hypertension. Am. J. Chin. Med., 26(2):199-209, 1998
  26. Caron MF, Hotsko AL, Robertson S, et al. Electrodardiographic and hemodynamic effects of Panax ginseng. Ann. Pharmacother., 36:758-763, 2002
  27. Ang-Lee MK, Moss J, Yuan C-S. Herbal medicines and perioperative care. JAMA, 286(2):208-216, 2001
  28. Assemi M. Herbal preparations: concerns for operative patients. Anesthesia Today, 10(3):17-23, 2000
  29. German Federal Minister of Justice. German Commission E for Human Medicine Monograph. Bundes-Anzeiger (German Federal Gazette), no. 11, dated 17.01.1991.
  30. Hobbs C. Ginseng the Energy Herb, Botanica Press, Loveland, Col., 1996
  31. Mills S, Bone K. Principles and Practice of Phytotherapy: Modern Herbal Medicine. Edinburgh: Churchill Livingstone; 2000.
  32. Kim HG, Yoo SR, Park HJ, Lee NH, Shin JW, Sathyanath R, Cho JH, Son CG. Antioxidant effects of Panax ginseng C.A. Meyer in healthy subjects: a randomized, placebo-controlled clinical trial. Food Chem Toxicol. 2011 Sep;49(9):2229-35. Epub 2011 Jun 15.
  33. Lee NH, Yoo SR, Kim HG, Cho JH, Son CG. Safety and tolerability of Panax ginseng root extract: a randomized, placebo-controlled, clinical trial in healthy Korean volunteers. J Altern Complement Med. 2012 Nov;18(11):1061-9. Epub 2012 Aug 21.
  34. Park BJ, Lee YJ, Lee HR, Jung DH, Na HY, Kim HB, Shim JY. Effects of Korean Red Ginseng on Cardiovascular Risks in Subjects with Metabolic Syndrome: a Double-blind Randomized Controlled Study. Korean J Fam Med. 2012 Jul;33(4):190-6. Epub 2012 Jul 25.
  35. Kim JY, Park JY, Kang HJ, Kim OY, Lee JH. Beneficial effects of Korean red ginseng on lymphocyte DNA damage, antioxidant enzyme activity, and LDL oxidation in healthy participants: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Nutr J. 2012 Jul 17;11:47.
  36. Farnsworth NR, Kinghorn AD, Soefarto DD, et al. In: Farnsworth NR, ed. Economic and Medicinal Plant Research, vol. 1. London: Academic Press; 1985. pp. 167, 171, 172.
  37. Hess Jr. FG, Parent RA, Stevens KR, et al. Food Chem Toxicol. 1983;21(1):95–97.
  38. Smith, M.; Lin, K. M.; Zheng, Y. P. An open trial of nifedipine-herb interactions Nifedipine with St Johns wort, Ginseng or Ginkgo biloba. Clinical Pharmacology & Therapeutics 69(2): P86, February, 2001
  39. Bill J. Gurley, PhD. et al.Clinical Assessment of Botanical Supplementation on Cytochrome P450 Phenotypes in the Elderly: St. John’s wort, Garlic oil, Panax ginseng, and Ginkgo biloba. Drugs Aging. 2005; 22(6): 525–539.
  40. Bill J. Gurley, PhD. et al. Cytochrome P450 phenotypic ratios for predicting herb-drug interactions in humans. Clin. Pharm. Ther., 72(3):276-287, 2002
  41. Malati CY, Robertson SM, Hunt JD, et al. Influence of Panax ginseng on cytochrome P450 (CYP)3A and P- glycoprotein (P-gp) activity in healthy participants. J. CLin. Pharmacol., 2012
  42. Smith M, Lin KM, Zheng YP. An open trial of nifedipine-herb interactions: nifedipine with St. John's wort, ginseng or Ginko [sic] biloba. Clin. Pharmacol. Ther., 69(2):P86, 2001
  43. Lee S-H, Ahn Y-M, Ahn S-Y, et al. Interaction between warfarin and Panax ginseng in ischemic sroke patients. J. Altern. Compl. Med., 14(6):715-721, 2008
  44. Lee YH, Lee BK, Choi YJ, Yoon IK, Chang BC, Gwak HS. Interaction between warfarin and Korean red ginseng in patients with cardiac valve replacement. Int J Cardiol. 2010 Nov 19;145(2):275-6. Epub 2009 Nov 12.
  45. Jiang X, Williams KM, Liauw WS, et al. Effect of St John‟s wort and ginseng on the pharmacokinetics and pharmacodynamics of warfarin in healthy subjects. Br. J. Clin. Pharmacol., 57:592-599, 2004
  46. Janetzky K, Morreale AP. Probable interaction between warfarin and ginseng. Am. J. Health-Syst. Pharm., 54:692-693, 1997
  47. Rosado MF. Thrombosis of a prosthetic aortic valve disclosing a hazardous interaction between warfarin and a commercial ginseng product. Cardiol., 99:111, 2003
  48. Shin KS, Lee JJ, Kim YI, et al. J Ginseng Res. 2007;31(2):109–116.
  49. Lee JH, Park HJ. J Ginseng Res. 1998;22(3):173–180.
  50. Lee JH, Kim SH. Korean J Nutr. 1995;28(9):862–871.
  51. Chung IM, Lim JW, Pyun WB, et al. J Ginseng Res. 2010;34(3):212–218.
  52. Han KH, Choe SC, Kim HS, et al. Am J Chin Med. 1998;26(2):199–209.
  53. Rhee MY, Kim YS, Bae JH, et al. J Altern Complement Med. 2011;17(1):45–49.
  54. Yamamoto M, Tamura Y, Kuashima K, et al. [Cited in: Han KH, Choe SC, Kim HS, et al.] Am J Chin Med. 1998;26(2):199–209.
  55. Newall CA, Anderson LA, Phillipson JD. Herbal Medicines – A Guide for Health–Care Professionals. London: Pharmaceutical Press; 1996.
  56. Sotaniemi EA, Haapakoski E, Rautio A. Diabetes Care. 1995;18(10):1373–1375.
  57. Petershofer-Halbmayer H, Kubelka O, Jrenitsch J, et al. Isolation of hordenine (“cactine”) from Selenicereus grandiflorus (L.) Britt. & Rose and Selenicereus pteranthus (Link & Otto) Britt. & Rose. Sci. Pharm., 50:29-34, 1982
  58. Reay JL, Kennedy DO, Scholey AB. The glycaemic effects of single doses of Panax ginseng in young healthy volunteers. Br. J. Nutr., 96:639-642, 2006
  59. Park SH, Oh MR, Choi EK, Kim MG, Ha KC, Lee SK, Kim YG, Park BH, Kim DS, Chae SW. An 8-wk, randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial for the antidiabetic effects of hydrolyzed ginseng extract. J Ginseng Res. 2014 Oct 15;38(4):239-43. Epub 2014 May 23.
  60. Vuksan V, Sung M-K, Sievenpiper JL, Stavro PM, Jenkins AL, Di Buono M, Lee KS, Leiter LA, Nam KY, Arnason JT, Choi M, Naeem A. Korean red ginseng (Panax ginseng) improves glucose and insulin regulation in well-controlled, type 2 diabetes: results of a randomized, double-blind, placebo-controlled study of efficacy and safety. Nutr. Metab. Cardiovasc. Dis., (in press July, 2006)
  61. Ma SW, Benzie IF, Chu TT, Fok BS, Tomlinson B, Critchley LA. Effect of Panax ginseng supplementation on biomarkers of glucose tolerance, antioxidant status and oxidative stress in type 2 diabetic subjects: results of a placebo-controlled human intervention trial. Diabetes Obes Metab. 2008;10(11):1125–1127.
  62. Okuda H, Yoshida R. Proceedings of the Third International Ginseng Symposium. Seoul, Korea: Korea Ginseng Research Institute; 1980. pp. 53–57.
  63. Reeds DN, Patterson BW, Okunade A, Holloszy JO, Polonsky KS, Klein S. Ginseng and ginsenoside Re do not improve β-cell function or insulin sensitivity in overweight and obese subjects with impaired glucose tolerance or diabetes. Diabetes Care. 2011;34(5): 1071–1076.
  64. Shader RI, Greenblatt DJ. Phenelzine and the dream machine - ramblings and reflections. J. Clin. Psychother., 5:65, 1985
  65. Jones BD, Runikis AM. Ínteraction of ginseng with phenelzine. J. Clin. Psychopharm., 7:201-202, 1987
  66. Fugh-Berman A, Ernst E. Herb-drug interactions: review and assessment of report reliability. Br. J. Clin. Pharm., 52:587-595, 2001
  67. Vazquez I, Aguera-Ortiz LF. Herbal products and serious side effects: a case of ginseng-induced manic episode. Acta Psychiatr. Scand., 105:76-78, 2002
  68. Gonzalez-Seijo JC, Ramos YM, Lastra I. Manic episode and ginseng: report of a possible case. J. Clin. Psychopharm., 15(6):447, 1995
  69. Kim H-S, Hong Y-T, Oh K-W, et al. Inhibition by ginsenosides Rbִ1 and Rg1 of methamphetamine-induced hyperactivity, conditioned place preference and postsynaptic dopamine receptor supersensitivity in mice. Gen. Pharmac., 30(5):783-789, 1998
  70. Shin E-J, Nabeshima T, Suh H-W, et al. Ginsenosides attenuate methamphetamine-induced behavioral side effects in mice via activation of adenosine A2A receptors: possible involvements of the striatal reduction in AP-1 DNA binding activity and proenkephalin gene expression. Behav. Brain Res., 158:143-157, 2005
  71. Kim H-S, Kim K-S, Oh K-W. Inhibition by ginsenosides Rbִ1 and Rg1 of cocaine-induced hyperactivity, conditioned place preference, and postsynaptic dopamine receptor supersensitivity in mice. Pharmacol. Biochem. Behav., 63(3):407-412, 1999
  72. Gillis CN. Biochem Pharmacol. 1997;54(1):1–8.
  73. Kim HJ, Woo DS, Lee G, et al. Br J Urol. 1998;82(5):744–748.
  74. Suh SO, Kroh M, Kim NR, et al. Effects of red ginseng upon postoperative immunity and survial in patients with stage III gastric cancer. Am. J. Chin. Med., 30(4):483-494, 2002
  75. Heo J-H, Lee S-T, Chu K, et al. An open-label trial of Korean red ginseng as an adjuvant treatment for congnitive impairment in patients with Alzheimer's disease. Eur. J. Neurol., 15:865-868, 2008
  76. Lee S-T, Chu K, Sim J-Y, et al. Panax ginseng enhances cognitive performance in Alzheimer disease. Alzheimer Dis. Assoc. Disord., 22(3):222-226, 2008
  77. Hartley DE, Elsabagh S, File SE. Gincosan (a combination of Ginkgo biloba and Panax ginseng): the effects on mood and cognition of 6 and 12 weeks' treatment in post-menopausal women. Nutr Neurosci. (2004)
  78. Scholey AB, Kennedy DO. Acute, dose-dependent cognitive effects of Ginkgo biloba, Panax ginseng and their combination in healthy young volunteers: differential interactions with cognitive demand. Hum Psychopharmacol. (2002)
  79. Kennedy DO, Scholey AB, Wesnes KA. Differential, dose dependent changes in cognitive performance following acute administration of a Ginkgo biloba/Panax ginseng combination to healthy young volunteers. Nutr Neurosci. (2001)
  80. Wesnes KA, et al. The memory enhancing effects of a Ginkgo biloba/Panax ginseng combination in healthy middle-aged volunteers. Psychopharmacology (Berl). (2000)
  81. Wesnes KA, et al. The cognitive, subjective, and physical effects of a Ginkgo biloba/panax ginseng combination in healthy volunteers with neurasthenic complaints. Psychopharmacol Bull. (1997)
  82. Carlile PV. Unexplained alveolar hemorrhage associated with ginkgo and ginseng use. J Bronchology Interv Pulmonol. 2015 Apr;22(2):170-2.
  83. Scaglione F, Weiser K, Allessandria M. Effects of the standardised ginseng extract G115 in patients with chronic bronchitis: a nonblinded, randomised, comparative pilot study. Clin. Drug Invest., 21(1):41-45, 2001
  84. Cho YK, Sung H, Lee HJ, et al. Long-term intake of Korean red ginseng in HIV-1-infected patients: development of resistance mutation to zidovudine is delayed. Int. Immunopharm., 1(7):1295-1305, 2001
  85. Cho YK, Sung H, Ahn SH, et al. Frequency of mutations conferring resistance to nucleoside reverse transcriptase inhibitors in human immunodeficiency virus type 1-infected patients in Korea. J. Clin. Microbiol., 40(4):1319-1325, 2002
  86. Scaglione F, Cattaneo G, Allessandria M, et al. Efficacy and safety of the standardized ginseng extract G 115 for potentiating vaccination against common cold and/or influenza syndrome. Drugs Exptl. Clin. Res., 22(2):65-72, 1996
  87. Seeley D, Dugoua JJ, Perri D, Mills E, Koren G. Safety and efficacy of panax ginseng during pregnancy and lactation. Can J Clin Pharmacol. 2008;15(1):e87–e94.
  88. Holst L, Nordeng H, Haavik S. Use of herbal drugs during early pregnancy in relation to maternal characteristics and pregnancy outcome. Pharmacoepidemiol Drug Saf. 2008 Feb;17(2):151-9.
  89. Hess Jr FG, Parent RA, Cox GE, et al. Food Chem Toxicol. 1982;20(2):189–192.
  90. Shin S, Jang JY, Park D, Yon JM, Baek IJ, Hwang BY, Nam SY, Yun YW, Kim KY, Joo SS, Kim YB. Korean red ginseng extract does not cause embryo-fetal death or abnormalities in mice. Birth Defects Res B Dev Reprod Toxicol. 2010 Feb;89(1):78-85.
  91. Sharma KK, Sharma A, Chaturvedi M, et al. International Ginseng Conference ’99. July 8–11, 1999. Hong Kong: BDG Communications Management Ltd.
  92. Jin XC, Sun JZ, Wang X. [Effects of xinshuaikang granule on cardiac function and atrial natriuretic polypeptide levels in rabbits with experimental congestive heart failure]. Zhongguo Zhong Xi Yi Jie He Za Zhi 1996;16:424-426.
  93. Hasegawa H, Sung JH, Matsumiya S et al. Reversal of daunomycin and vinblastine resistance in multidrug-resistant P388 leukemia in vitro through enhanced cytotoxicity by triterpenoids. Planta Med 1995;61:409-413.
  94. Gao R, Jin J, Niu Y. [Potentiated effects of total saponins of Panax ginseng on inhibition of leukemic cells by cytotoxic drugs]. Zhongguo Zhong Xi Yi Jie He Za Zhi 1999;19:17-19.
  95. Yigit M, Cevik E. A rare cause of pulmonary embolism: panax. Am J Emerg Med. 2015 Feb;33(2):311.e1-2. Epub 2014 Aug 8.
  96. Abdullah Akpınar, Ayşe Rümeysa Yaman, Cafer Çağrı Korucu, İnci Meltem Atay. Clavis Panax Induced Anxiety Disorder: A Case Report. Erciyes Med J 2014 36(3): 127-9
  97. Turfan M, Tasal A, Ergun F, Ergelen M. A sudden rise in INR due to combination of Tribulus terrestris, Avena sativa, and Panax ginseng (Clavis Panax). Turk Kardiyol Dern Ars. Arch Turk Soc Cardiol 2012; 40(3): 259-61.
  98. Atar Aİ, Er O, Güven A, Eryonucu B. [Two cases of acute coronary syndrome after intake of Clavis Panax]. Turk Kardiyol Dern Ars. 2012 Apr;40(3):269-75.
  99. Serhat Karadavut; Ömer Şahin; Mehmet Güngör Kaya. Myocardial Infarction and Death Following Receipt of Clavis Panax. J Am Coll Cardiol. 2013;62(18_S2):C182-C182.
  100. Yüksel IO, Arslan S, Cağırcı G, Yılmaz A. [Acute massive pulmonary embolism in a patient using clavis panax]. Turk Kardiyol Dern Ars. 2013 Jun;41(4):351-3. 
  101. Dasgupta A, Wu S, Actor J, et al. Effect of Asian and Siberian ginseng on serum digoxin measurement by five digoxin immunoassays. Am. J. Clin. Pathol,. 119(2):298-303, 2003
  102. Dasgupta A, Tso G, Wells A. Effect of Asian ginseng, Siberian ginseng, and Indian ayurvedic medicine ashwagandha on serum digoxin measurement by Digoxin III, a new digoxin immunoassay. J Clin Lab Anal. 2008;22(4):295-301.
  103. Jia WW, Bu X, Philips D, et al. Rh2, a compound extracted from ginseng, hypersensitizes multidrug-resistant tumor cells to chemotherapy. Can J Physiol Pharmacol. 2004;82:431-437.
  104. Bilgi N, Bell K, Ananthakrishnan AN, Atallah E. Imatinib and Panax ginseng: a potential interaction resulting in liver toxicity. Ann Pharmacother. 2010;44:926-928.
  105. Gui QF, Xu ZR, Xu KY, Yang YM. The Efficacy of Ginseng-Related Therapies in Type 2 Diabetes Mellitus: An Updated Systematic Review and Meta-analysis. Medicine (Baltimore). 2016 Feb;95(6):e2584. doi: 10.1097/MD.0000000000002584.
  106. Chang TK, Chen J, Benetton SA. (2002). In vitro effect of standardized ginseng extracts and individual ginsenosides on the catalytic activity of human CYP1A1, CYP1A2, and CYP1B1. Drug Metab Dispos 30:378–384
  107. Lee HC, Hwang SG, Lee YG, et al. (2002). In vivo effects of Panax ginseng extracts on the cytochrome P450-dependent monooxygenase system in the liver of 2,3,7,8-tetrachlorodibenzo-p-dioxin-exposed guinea pig. Life Sci 71:759–769
  108. Wang Y, Ye X, Ma Z, et al. (2008). Induction of cytochrome P450 1A1 expression by ginsenoside Rg1 and Rbִ1 in HepG2 cells. Eur J Pharmacol 601:73–78
  109. Etheridge AS, Black SR, Patel PR, et al. (2007). An in vitro evaluation of cytochrome P450 inhibition and P-glycoprotein interaction with goldenseal, Ginkgo biloba, grape seed, milk thistle, and ginseng extracts and their constituents. Planta Med 73:731–741
  110. Liu Y, Zhang JW, Li W, et al. (2006). Ginsenoside metabolites, rather than naturally occurring ginsenosides, lead to inhibition of human cytochrome P450 enzymes. Toxicol Sci 91:356–364
  111. Gum SI, Jo SJ, Ahn SH, et al. (2007). The potent protective effect of wild ginseng (Panax ginseng C.A. Meyer) against benzo[alpha]pyrene-induced toxicity through metabolic regulation of CYP1A1 and GSTs. J Ethnopharmacol 112:568–576
  112. Lee JH, Sul D, Oh E, et al. (2007a). Panax ginseng effects on DNA damage, CYP1A1 expression and histopathological changes in testes of rats exposed to 2,3,7,8-tetrachlorodibenzo-p-dioxin. Food Chem Toxicol 45:2237–2244
  113. Shergis JL, Zhang AL, Zhou W, Xue CC. Panax ginseng in randomised controlled trials: a systematic review. Phytother Res. 2013 Jul;27(7):949-65.
  114. Coon JT, Ernst E. Panax ginseng: a systematic review of adverse effects and drug interactions. Drug Saf. 2002;25(5):323-44.
  115. Haefeli WE, Carls A. Drug interactions with phytotherapeutics in oncology. Expert Opin Drug Metab Toxicol. 2014, 10(3):359–377.
  116. Ding DZ, Shen TK, Cui YZ. Effects of red ginseng on the congestive heart failure and its mechanism. Zhongguo Zhong Xi Yi Jie He Za Zhi. 1995 Jun;15(6):325-7.
  117. Shin HR, Kim JY, Yun TK, Morgan G, Vainio H. The cancer-preventive potential of Panax ginseng: a review of human and experimental evidence. Cancer Causes Control. 2000 Jul;11(6):565-7
  118. Jung SY, Kim C, Kim WS, Lee SG, Lee JH, Shim BS, Kim SH, Ahn KS, Ahn KS. Korean Red Ginseng Extract Enhances the Anticancer Effects of Imatinib Mesylate Through Abrogation p38 and STAT5 Activation in KBM-5 Cells. Phytother Res. 2015 Jul;29(7):1062-72.
  119. Brinker F. Herbal contraindications and drug interactions plus herbal adjuncts with medicines, 4th edn. Eclectic Medical Publications, 2010. Sandy, Oregon.
  120. You JS, Hau DM, Chen KT, Huang HF. Combined effects of ginseng and radiotherapy on experimental liver cancer. Phytotherapy Research. 1995; 9:331–335
  121. Wilkie A, Cordess C. Ginseng--a root just like a carrot? J R Soc Med. 1994 Oct;87(10):594-5.
  122. Chin RK. Ginseng and common pregnancy disorders. Asia Oceania J Obstet Gynaecol. 1991 Dec;17(4):379-80.
  123. Kaneko H, Nakanishi K. Proof of the mysterious efficacy of ginseng: basic and clinical trials: clinical effects of medical ginseng, korean red ginseng: specifically, its anti-stress action for prevention of disease. J Pharmacol Sci. 2004 Jun;95(2):158-62.
  124. Le Gal M, Cathebras P, Struby K. Pharmaton capsules in the treatment of functional fatigue: a double-blind study versus placebo evaluated by a new methodology. Phytother Res. 1996;10(1):49–53.
  125. Kim JH, Park CY, Lee SJ. J Clin Pharm Ther. 2006;31(4):331–334.
  126. Kim HG, Cho JH, Yoo SR, Lee JS, Han JM, Lee NH, Ahn YC, Son CG. Antifatigue effects of Panax ginseng C.A. Meyer: a randomised, double-blind, placebo-controlled trial. PLoS One. 2013 Apr 17;8(4):e61271.
  127. Coleman CI, Hebert JH, Reddy P. The effects of Panax ginseng on quality of life. J Clin Pharm Ther. 2003 Feb;28(1):5-15.
  128. Ellis JM, Reddy P. Effects of Panax ginseng on quality of life. Ann Pharmacother. 2002 Mar;36(3):375-9.
  129. Caso Marasco A, Vargas Ruiz R, Salas Villagomez A, Begoña Infante C. Double-blind study of a multivitamin complex supplemented with ginseng extract. Drugs Exp Clin Res. 1996;22(6):323-9.
  130. Wiklund I, Karlberg J, Lund B. Curr Ther Res. 1994;55(1):32–42.
  131. Gianoli AC, Riebenfeld D. Cytobiol Rev. 1984;8(3):177–186.
  132. Etemadifar M, Sayahi F, Abtahi SH, Shemshaki H, Dorooshi GA, Goodarzi M, Akbari M, Fereidan-Esfahani M. Ginseng in the treatment of fatigue in multiple sclerosis: a randomized, placebo-controlled, double-blind pilot study. Int J Neurosci. 2013 Jul;123(7):480-6.
  133. Braz AS, Morais LC, Paula AP, Diniz MF, Almeida RN. Effects of Panax ginseng extract in patients with fibromyalgia: a 12-week, randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Rev Bras Psiquiatr. 2013 Mar;35(1):21-8.
  134. Bucci LR. Selected herbals and human exercise performance. Am J Clin Nutr. 2000;72(2 suppl):624–636.
  135. Kim SH, Park KS, Chang MJ, Sung JH. Effects of Panax ginseng extract on exercise-induced oxidative stress. J Sports Med Phys Fitness. 2005 Jun;45(2):178-82.
  136. Cherdrungsi P, Rungroeng K. Korean J Ginseng Sci. 1995;19(2):93–100.
  137. Allen JD, McLung J, Nelson AG, Welsch M. Ginseng supplementation does not enhance healthy young adults' peak aerobic exercise performance. J Am Coll Nutr. 1998 Oct;17(5):462-6.
  138. Kulaputana O, Thanakomsirichot S, Anomasiri W. Ginseng supplementation does not change lactate threshold and physical performances in physically active Thai men. J Med Assoc Thai. 2007 Jun;90(6):1172-9.
  139. Engels HJ, Wirth JC. No ergogenic effects of ginseng (Panax ginseng C.A. Meyer) during graded maximal aerobic exercise. J Am Diet Assoc. 1997 Oct;97(10):1110-5.
  140. Engels HJ, Kolokouri I, Cieslak TJn, Wirth JC. Effects of ginseng supplementation on supramaximal exercise performance and short-term recovery. J Strength Cond Res. 2001;15(3): 290–295.
  141. Filaretov AA, Bogdanova TS, Podvigina TT, Bodganov AI. Role of pituitary-adrenocortical system in body adaptation abilities. Exp Clin Endocrinol. 1988 Dec;92(2):129-36.
  142. Lee SP, Honda K, Rhee YH, Inoué S. Chronic intake of panax ginseng extract stabilizes sleep and wakefulness in food-deprived rats. Neurosci Lett. 1990 Mar 26;111(1-2):217-21.
  143. Ramachandran U, Divekar HM, Grover SK, Srivastava KK. New experimental model for the evaluation of adaptogenic products. J Ethnopharmacol. 1990 Jul;29(3):275-81.
  144. Voces J, Cabral de Oliveira AC, Prieto JG, Vila L, Perez AC, Duarte ID, Alvarez AI. Ginseng administration protects skeletal muscle from oxidative stress induced by acute exercise in rats. Braz J Med Biol Res. 2004 Dec;37(12):1863-71.
  145. Yuan WX, Wu XJ, Yang FX, Shang XH, Zhang LL. Effects of ginseng root saponins on brain monoamines and serum corticosterone in heat-stressed mice. Zhongguo Yao Li Xue Bao. 1989 Nov;10(6):492-6. Erratum in: Chung Kuo Yao Li Hsueh Pao 1990 Mar;11(2):155.
  146. Yoshimatsu H, Sakata T, Machidori H, Fujimoto K, Yamatodani A, Wada H. Ginsenoside Rg1 prevents histaminergic modulation of rat adaptive behavior from elevation of ambient temperature. Physiol Behav. 1993 Jan;53(1):1-4.
  147. Dang H, Chen Y, Liu X, Wang Q, Wang L, Jia W, Wang Y. Antidepressant effects of ginseng total saponins in the forced swimming test and chronic mild stress models of depression. Prog Neuropsychopharmacol Biol Psychiatry. 2009 Nov 13;33(8):1417-24.
  148. Chang YS, Noh HI, Kim SI. Effect of ginseng on the adrenal cortex function. J Korean Med Assoc. 1981; 24:327-331.
  149. Hiai S, Sasaki S, Oura H. Effect of ginseng saponin on rat adrenal cyclic AMP. Planta Med. 1979; 37:15-19.
  150. Hiai S, Yokoyama H, Oura H, Yano S. Stimulation of pituitary adrenocortical system by ginseng saponin. Endocrinol Jap. 1979; 26:661-667.
  151. Avakian EV, Sugimoto RB, Taguchi S, et al. Effect of Panax ginseng extract on energy metabolism during exercise in rats. Planta Med. 1984;50(2):151–154.
  152. Yamamoto M, Masaka M, Yamada K, Hayashi Y, Hirai A, Kumagai A. Stimulatory effect of ginsenosides on DNA, protein and lipid synthesis in rat bone marrow and participation of cyclic nucleotides. Arzneimittelforschung. 1978;28(12):2238-41.
  153. Nagasawa T, Oura H, Hiai S, Nishinaga K. Effect of ginseng extract on ribonucleic acid and protein synthesis in rat kidney. Chem Pharm Bull (Tokyo). 1977 Jul;25(7):1665-70.
  154. Petkov VD, Hadjiivanova CH, Petkov VV, Boyadjieva N. Effects of standardized extracts GK501, from Ginkgo biloba L., G115 from Panax ginseng C.A. Meyer, and their combination, Gincosan® (PHL-00701), on the brain levels of biogenic monoamines and on the serum content of prolactin, growth hormone and ACTH.  Phytotherapy Research 7(2):139 - 145 · March 1993.
  155. Wang J, Li S, Fan Y, Chen Y, Liu D, et al. Anti-fatigue activity of the water-soluble polysaccharides isolated from Panax ginseng C. A. Meyer. J Ethnopharmacol, 2010. 130: 421–423.
  156. Gaffney BT, Hügel HM, Rich PA. The effects of Eleutherococcus senticosus and Panax ginseng on steroidal hormone indices of stress and lymphocyte subset numbers in endurance athletes. Life Sci. 2001 Dec 14;70(4):431-42.
  157. Lee CS, Lee JH, Oh M, Choi KM, Jeong MR, Park JD, Kwon DY, Ha KC, Park EO, Lee N, Kim SY, Choi EK, Kim MG, Chae SW. Preventive effect of Korean red ginseng for acute respiratory illness: a randomized and double-blind clinical trial. J Korean Med Sci. 2012 Dec; 27(12):1472-8.
  158. Christensen LP. Ginsenosides chemistry, biosynthesis, analysis, and potential health effects. Adv Food Nutr Res. 2009; 55:1-99.
  159. Meyer. Scaglione F, Ferrara F, Dugnani S, Falchi M, Santoro G, Fraschini F. Immunomodulatory effects of two extracts of Panax ginseng C.A. Drugs Exp Clin Res. 1990; 16:537–542.
  160. Kim JY, Germolec DR, Luster MI. Panax ginseng as a potential immunomodulator: studies in mice. Immunopharmacol Immunotoxicol. 1990; 12:257–276.
  161. Nakaya TA, Kita M, Kuriyama H, Iwakura Y, Imanishi J. Panax ginseng induces production of proinflammatory cytokines via toll-like receptor. J Interferon Cytokine Res. 2004; 24:93–100.
  162. Shin JY, Song JY, Yun YS, Yang HO, Rhee DK, Pyo S. Immunostimulating effects of acidic polysaccharides extract of Panax ginseng on macrophage function. Immunopharmacol Immunotoxicol. 2002; 24:469–482.
  163. Lim DS, Bae KG, Jung IS, Kim CH, Yun YS, Song JY. Anti-septicaemic effect of polysaccharide from Panax ginseng by macrophage activation. J Infect. 2002; 45:32–38.
  164. Takei M, Tachikawa E, Hasegawa H, Lee JJ. Dendritic cells maturation promoted by M1 and M4, end products of steroidal ginseng saponins metabolized in digestive tracts, drive a potent Th1 polarization. Biochem Pharmacol. 2004; 68:441–452.
  165. Kim MH, Byon YY, Ko EJ, Song JY, Yun YS, Shin T, Joo HG. Immunomodulatory activity of ginsan, a polysaccharide of panax ginseng, on dendritic cells. Korean J Physiol Pharmacol. 2009 Jun;13(3):169-73.
  166. Friedl R, Moeslinger T, Kopp B, Spieckermann PG. Stimulation of nitric oxide synthesis by the aqueous extract of Panax ginseng root in RAW 264.7 cells. Br J Pharmacol. 2001; 134:1663–1670.
  167. Shin JY, Song JY, Yun YS, Yang HO, Rhee DK, Pyo S. Immunostimulating effects of acidic polysaccharides extract of Panax ginseng on macrophage function. Immunopharmacol Immunotoxicol. 2002; 24:469–482.
  168. Choi HS, Kim KH, Sohn E, Park JD, Kim BO, Moon EY, Rhee DK, Pyo S. Red ginseng acidic polysaccharide (RGAP) in combination with IFN-gamma results in enhanced macrophage function through activation of the NF-kappaB pathway. Biosci Biotechnol Biochem. 2008; 72:1817-1825.
  169. Liou CJ, Huang WC, Tseng J. Long-term oral administration of ginseng extract modulates humoral immune response and spleen cell functions. Am J Chin Med. 2005; 33:651–661.
  170. Liou CJ, Li ML, Tseng J. Intraperitoneal injection of ginseng extract enhances both immunoglobulin and cytokine production in mice. Am J Chin Med. 2004; 32:75–88.
  171. Na HS, Lim YJ, Yun YS, Kweon MN, Lee HC. Ginsan enhances humoral antibody response to orally delivered antigen. Immune Netw. 2010; 10:5–14.
  172. Qu DF, Yu HJ, Liu Z, Zhang DF, Zhou QJ, Zhang HL, Du AF. Ginsenoside Rg1 enhances immune response induced by recombinant Toxoplasma gondii SAG1 antigen. Vet Parasitol. 2011; 179: 28–34. .
  173. Babayigit A, Olmez D, Karaman O, Bagriyanik HA, Yilmaz O, Kivcak B, Erbil G, Uzuner N. Ginseng ameliorates chronic histopathologic changes in a murine model of asthma. Allergy Asthma Proc. 2008; 29:493–498.
  174. Lim YJ, Na HS, Yun YS, Choi IS, Oh JS, Rhee JH, Cho BH, Lee HC. Suppressive effects of ginsan on the development of allergic reaction in murine asthmatic model. Int Arch Allergy Immunol. 2009; 150:32–42.
  175. Samukawa K, Izumi Y, Shiota M, Nakao T, Osada-Oka M, Miura K, Iwao H. Red ginseng inhibits scratching behavior associated with atopic dermatitis in experimental animal models. J Pharmacol Sci. 2012;118(3):391-400.
  176. Lee JH, Cho SH. Korean red ginseng extract ameliorates skin lesions in NC/Nga mice: an atopic dermatitis model. J Ethnopharmacol. 2011 Jan 27;133(2):810-7.
  177. Hwang I, Ahn G, Park E, Ha D, Song JY, Jee Y. An acidic polysaccharide of Panax ginseng ameliorates experimental autoimmune encephalomyelitis and induces regulatory T cells. Immunol Lett. 2011 Aug 30; 138(2):169-78.
  178. Kim HA, Kim S, Chang SH, Hwang HJ, Choi YN. Antiarthritic effect of ginsenoside Rbִ1 on collagen induced arthritis in mice. Int Immunopharmacol. 2007;7 :1286–1291.
  179. Kim KR, Chung TY, Shin H, Son SH, Park KK, Choi JH, Chung WY. Red ginseng saponin extract attenuates murine collagen-induced arthritis by reducing pro-inflammatory responses and matrix metalloproteinase-3 expression. Biol Pharm Bull. 2010; 33:604–610.
  180. Lee EJ, Ko E, Lee J, Rho S, Ko S, Shin MK, Min BI, Hong MC, Kim SY, Bae H. Ginsenoside Rg1 enhances CD4(+) T-cell activities and modulates Th1/Th2 differentiation. Int Immunopharmacol. 2004; 4:235–244.
  181. Rivera E, Ekholm Pettersson F, Inganas M, Paulie S, Gronvik KO. The Rbִ1 fraction of ginseng elicits a balanced Th1 and Th2 immune response. Vaccine. 2005; 23:5411–5419.
  182. Larsen MW, Moser C, Hoiby N, Song Z, Kharazmi A. Ginseng modulates the immune response by induction of interleukin-12 production. APMIS. 2004; 112:369–373.
  183. Kidd P. Th1/Th2 balance: the hypothesis, its limitations, and implications for health and disease. Altern Med Rev. 2003 Aug;8(3):223-46.
  184. Shergis JL, Di YM, Zhang AL, Vlahos R, Helliwell R, Ye JM, Xue CC. Therapeutic potential of Panax ginseng and ginsenosides in the treatment of chronic obstructive pulmonary disease. Complementary Therapies in Medicine Volume 22, Issue 5, October 2014, Pages 944–953.
  185. Yang Y, Yang WS, Yu T, Sung GH, Park KW, Yoon K, Son YJ, Hwang H, Kwak YS, Lee CM, Rhee MH, Kim JH, Cho JY. ATF-2/CREB/IRF-3-targeted anti-inflammatory activity of Korean red ginseng water extract. J Ethnopharmacol. 2014 May 28;154(1):218-28.
  186. Lee SE, Park YS. Korean Red Ginseng water extract inhibits COX-2 expression by suppressing p38 in acrolein-treated human endothelial cells. J Ginseng Res. 2014 Jan;38(1):34-9.
  187. Bak MJ, Hong SG, Lee JW, Jeong WS. Red ginseng marc oil inhibits iNOS and COX-2 via NFκB and p38 pathways in LPS-stimulated RAW 264.7 macrophagesMolecules. 2012 Nov 22;17(12):13769-86.
  188. Geng J, Dong J, Ni H, Lee MS, Wu T, Jiang K, Wang G, Zhou AL, Malouf R. Ginseng for cognition. Cochrane Database Syst Rev. 2010 Dec 8;(12):CD007769.
  189. Reay JL, Kennedy DO, Scholey AB. Effects of Panax ginseng, consumed with and without glucose, on blood glucose levels and cognitive performance during sustained 'mentally demanding' tasks. J Psychopharmacol. 2006 Nov;20(6):771-81.
  190. Reay JL, Kennedy DO, Scholey AB. Single doses of Panax ginseng (G115) reduce blood glucose levels and improve cognitive performance during sustained mental activity. J Psychopharmacol. 2005 Jul;19(4):357-65.
  191. Reay JL, Scholey AB, Kennedy DO. Panax ginseng (G115) improves aspects of working memory performance and subjective ratings of calmness in healthy young adults. Hum Psychopharmacol. 2010 Aug;25(6):462-71.
  192. Kennedy DO, Scholey AB, Wesnes KA. Dose dependent changes in cognitive performance and mood following acute administration of Ginseng to healthy young volunteers. Nutr Neurosci. 2001;4(4):295-310.
  193. Ko HJ, Kim I, Kim JB, Moon Y, Whang MC, Lee KM, Jung SP. Effects of Korean red ginseng extract on behavior in children with symptoms of inattention and hyperactivity/impulsivity: a double-blind randomized placebo-controlled trial. J Child Adolesc Psychopharmacol. 2014 Nov;24(9):501-8.
  194. Lee SH, Park WS, Lim MH. Clinical effects of korean red ginseng on attention deficit hyperactivity disorder in children: an observational study. J Ginseng Res. 2011 Jun;35(2):226-34.
  195. Niederhofer H. Panax ginseng may improve some symptoms of attention-deficit hyperactivity disorder. J Diet Suppl. 2009;6(1):22-7.
  196. Lee MS, Yang EJ, Kim JI, Ernst E. Ginseng for cognitive function in Alzheimer's disease: a systematic review. J Alzheimers Dis. 2009;18(2):339-44.
  197. Lee ST, Chu K, Sim JY, Heo JH, Kim M. Panax ginseng enhances cognitive performance in Alzheimer disease. Alzheimer Dis Assoc Disord. 2008 Jul-Sep;22(3):222-6.
  198. Heo JH, Lee ST, Chu K, Oh MJ, Park HJ, Shim JY, Kim M. An open-label trial of Korean red ginseng as an adjuvant treatment for cognitive impairment in patients with Alzheimer's disease. Eur J Neurol. 2008 Aug;15(8):865-8.
  199. Heo JH, Lee ST, Chu K, Oh MJ, Park HJ, Shim JY, Kim M. Heat-processed ginseng enhances the cognitive function in patients with moderately severe Alzheimer's disease. Nutr Neurosci. 2012 Nov;15(6):278-82.
  200. Jeong HG, Ko YH, Oh SY, Han C, Kim T, Joe SH. Effect of Korean Red Ginseng as an adjuvant treatment for women with residual symptoms of major depression. Asia Pac Psychiatry. 2015 Sep;7(3):330-6.
  201. Cardinal BJ, Engels HJ. Ginseng does not enhance psychological well-being in healthy, young adults: results of a double-blind, placebo-controlled, randomized clinical trial. J Am Diet Assoc. 2001 Jun;101(6):655-60.
  202. Scholey AB, Kennedy DO. Acute, dose-dependent cognitive effects of Ginkgo biloba, Panax ginseng and their combination in healthy young volunteers: differential interactions with cognitive demand. Hum Psychopharmacol. 2002 Jan;17(1):35-44.
  203. Ong Lai Teik D, Lee XS, Lim CJ, Low CM, Muslima M, Aquili L. Ginseng and Ginkgo biloba Effects on Cognition as Modulated by Cardiovascular Reactivity: A Randomised Trial. PLoS One. 2016 Mar 3;11(3):e0150447.
  204. Kennedy DO, Scholey AB, Wesnes KA. Modulation of cognition and mood following administration of single doses of Ginkgo biloba, ginseng, and a ginkgo/ginseng combination to healthy young adults. Physiol Behav. 2002 Apr 15;75(5):739-51.
  205. Kennedy DO, Scholey AB, Wesnes KA. Differential, dose dependent changes in cognitive performance following acute administration of a Ginkgo biloba/Panax ginseng combination to healthy young volunteers. Nutr Neurosci. 2001;4(5):399-412.
  206. Wesnes KA, Ward T, McGinty A, Petrini O. The memory enhancing effects of a Ginkgo biloba/Panax ginseng combination in healthy middle-aged volunteers. Psychopharmacology (Berl). 2000 Nov;152(4):353-61.
  207. Hartley DE, Elsabagh S, File SE. Gincosan (a combination of Ginkgo biloba and Panax ginseng): the effects on mood and cognition of 6 and 12 weeks' treatment in post-menopausal women. Nutr Neurosci. 2004 Oct-Dec;7(5-6):325-33.
  208. Wu J., Yang H., Zhao Q., Zhang X., Lou Y. Ginsenoside Rg1 exerts a protective effect against Aβ25-35-induced toxicity in primary cultured rat cortical neurons through the NF-κB/NO pathway. International Journal of Molecular Medicine. 2016;37(3):781–788.
  209. Ye R, Yang Q, Kong X, Han J, Zhang X, Zhang Y, Li P, Liu J, Shi M, Xiong L, Zhao G. Ginsenoside Rd attenuates early oxidative damage and sequential inflammatory response after transient focal ischemia in rats. Neurochem Int. 2011 Feb;58(3):391-8.
  210. Zhang X, Shi M, Bjørås M, Wang W, Zhang G, Han J, Liu Z, Zhang Y, Wang B, Chen J, Zhu Y, Xiong L, Zhao G. Ginsenoside Rd promotes glutamate clearance by up-regulating glial glutamate transporter GLT-1 via PI3K/AKT and ERK1/2 pathways. Front Pharmacol. 2013 Dec 11; 4:152.
  211. Kim JH. Cardiovascular Diseases and Panax ginseng: A Review on Molecular Mechanisms and Medical Applications. J Ginseng Res. 2012 Jan; 36(1): 16–26.
  212. Nag SA, Qin JJ, Wang W, Wang MH, Wang H, Zhang R. Ginsenosides as Anticancer Agents: In vitro and in vivo Activities, Structure-Activity Relationships, and Molecular Mechanisms of Action. Front Pharmacol. 2012 Feb 28; 3:25.
  213. Ye R, Li N, Han J, Kong X, Cao R, Rao Z, Zhao G. Neuroprotective effects of ginsenoside Rd against oxygen-glucose deprivation in cultured hippocampal neurons. Neurosci Res. 2009 Jul;64(3):306-10.
  214. Petkov VD, Mosharrof AH. Effects of standardized ginseng extract on learning, memory and physical capabilities. Am J Chin Med. 1987;15(1-2):19-29.
  215. Ying Y, Zhang JT, Shi CZ, Qu ZW, Liu Y. Study on the nootropic mechanism of ginsenoside Rbִ1 and Rg1--influence on mouse brain development. Yao Xue Xue Bao. 1994;29(4):241-5.
  216. Nitta H, Matsumoto K, Shimizu M, Ni XH, Watanabe H. Panax ginseng extract improves the scopolamine-induced disruption of 8-arm radial maze performance in rats. Biol Pharm Bull. 1995 Oct;18(10):1439-42.
  217. Xue JF, Liu ZJ, Hu JF, Chen H, Zhang JT, Chen NH. Ginsenoside Rbִ1 promotes neurotransmitter release by modulating phosphorylation of synapsins through a cAMP-dependent protein kinase pathway. Brain Res. 2006 Aug 23;1106(1):91-8.
  218. Liu ZJ, Zhao M, Zhang Y, Xue JF, Chen NH. Ginsenoside Rg1 promotes glutamate release via a calcium/calmodulin-dependent protein kinase II-dependent signaling pathway. Brain Res. 2010 May 28; 1333():1-8.
  219. Itoh T., Zang Y. F., Murai S., Saito H. Effects of Panax ginseng root on the vertical and horizontal motor activities and on brain monoamine-related substances in mice. (1989). Planta Med. 55, 429–433.
  220. Benishin C. G. Actions of ginsenoside Rbִ1 on choline uptake in central cholinergic nerve endings. Neurochemistry International. 1992;21(1):1–5.
  221. Benishin C. G., Lee R., Wang L. C. H., Liu H. Effects of ginsenoside Rbִ1 on central cholinergic metabolism. J. Pharmacology. 1991;42(4):223–229.
  222. Zhang J. T., Qu Z. W., Liu Y., Deng H. L. Preliminary study on antiamnestic mechanism of ginsenoside Rg1 and Rbִ1. Chinese Medical Journal. 1990;103(11):932–938.
  223. Liang W, Ge S, Yang L, Yang M, Ye Z, Yan M, Du J, Luo Z. Ginsenosides Rbִ1 and Rg1 promote proliferation and expression of neurotrophic factors in primary Schwann cell cultures. Brain Res. 2010 Oct 21;1357: 19-25.
  224. Lewis R, Wake G, Court G, Court JA, Pickering AT, Kim YC, Perry EK. Non-ginsenoside nicotinic activity in ginseng species. Phytother Res. 1999 Feb;13(1):59-64.
  225. Choi, S. R., Saji, H., Ida, Y., Magata, Y., and Yokoyama, A. Ginseng pretreatment protects against transientglobal cerebral ischemia in the rat: measurement of localcerebral glucose utilization by [14C]deoxyglucose auto-radiograph. Biol. Pharm. Bull. (1996). 19, 644-646.
  226. Nitta, H., Matsumoto, K., Shimizu, M., Ni, X. H., and Watanabe, H. Panax ginseng extract improvesthe performance of aged Fischer 344 rats in radial mazetask but not in operant brightness discrimination task. Biol. Pharm. Bull. (1995a).18, 1286±1288.
  227. Park JS, Park EM, Kim DH, Jung K, Jung JS, Lee EJ, Hyun JW, Kang JL, Kim HS. Anti-inflammatory mechanism of ginseng saponins in activated microglia. J Neuroimmunol 2009;209(1-2):40-9.
  228. Wang Y, Liu J, Zhang Z, Bi P, Qi Z, Zhang C. Anti-neuroinflammation effect of ginsenoside Rbl in a rat model of Alzheimer disease. Neurosci Lett. 2011 Jan 3;487(1):70-2.
  229. Wang Q, Sun LH, Jia W, Liu XM, Dang HX, Mai WL, Wang N, Steinmetz A, Wang YQ, Xu CJ. Comparison of ginsenosides Rg1 and Rbִ1 for their effects on improving scopolamine-induced learning and memory impairment in mice. Phytother Res. 2010 Dec;24(12):1748-54.
  230. Chu S, Gu J, Feng L, Liu J, Zhang M, Jia X, Liu M, Yao D. Ginsenoside Rg5 improves cognitive dysfunction and beta-amyloid deposition in STZ-induced memory impaired rats via attenuating neuroinflammatory responses. Int Immunopharmacol. 2014 Apr;19(2):317-26.
  231. Karpagam V, Sathishkumar N, Sathiyamoorthy S, Rasappan P, Shila S, Kim YJ, Yang DC. Identification of BACE1 inhibitors from Panax ginseng saponins-An Insilco approach. Comput Biol Med. 2013 Sep;43(8):1037-44.
  232. Lee TF, Shiao YJ, Chen CF, Wang LC. Effect of ginseng saponins on beta-amyloid-suppressed acetylcholine release from rat hippocampal slices. Planta Med. 2001 Oct;67(7):634-7.
  233. Zhao HH, Di J, Liu WS, Liu HL, Lai H, Lü YL. Involvement of GSK3 and PP2A in ginsenoside Rbִ1's attenuation of aluminum-induced tau hyperphosphorylation Behav Brain Res. 2013 Mar 15; 241():228-34.
  234. Tu LH, Ma J, Liu HP, Wang RR, Luo J. The neuroprotective effects of ginsenosides on calcineurin activity and tau phosphorylation in SY5Y cells. Cell Mol Neurobiol 2009;29(8):1257-64.
  235. Jiang B, Xiong Z, Yang J, Wang W, Wang Y, Hu ZL, Wang F, Chen JG. Antidepressant-like effects of ginsenoside Rg1 are due to activation of the BDNF signalling pathway and neurogenesis in the hippocampus. Br J Pharmacol. 2012 Jul; 166(6):1872-87.
  236. Kang A, Hao H, Zheng X, Liang Y, Xie Y, Xie T, Dai C, Zhao Q, Wu X, Xie L, Wang G. Peripheral anti-inflammatory effects explain the ginsenosides paradox between poor brain distribution and anti-depression efficacy. J Neuroinflammation. 2011 Aug 16; 8:100.
  237. Shishtar E, Sievenpiper JL, Djedovic V, Cozma AI, Ha V, Jayalath VH, Jenkins DJ, Meija SB, de Souza RJ, Jovanovski E, Vuksan V. The effect of ginseng (the genus panax) on glycemic control: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled clinical trials. PLoS One. 2014 Sep 29;9(9):e107391. : s.n.
  238. Kim, S., Shin, B. C., Lee, M. S., Lee, H., and Ernst, E. Red ginseng for type 2 diabetes mellitus: a systematic review of randomized controlled trials. Chin J Integr. Med 2011;17(12):937-944.
  239. Sievenpiper JL, Arnason JT, Leiter LA, Vuksan V. Null and opposing effects of Asian ginseng (Panax ginseng C.A. Meyer) on acute glycemia: results of two acute dose escalation studies. J Am Coll Nutr. 2003;22(6):524–532.
  240. Reay JL, Scholey AB, Milne A, Fenwick J, Kennedy DO. Panax ginseng has no effect on indices of glucose regulation following acute or chronic ingestion in healthy volunteers. Br J Nutr. 2009 Jun;101(11):1673-8.
  241. Sotaniemi EA, Haapakoski E, Rautio A. Ginseng therapy in non-insulin-dependent diabetic patients. Diabetes Care. 1995 Oct;18(10):1373-5.
  242. Jung DH, Lee YJ, Kim CB, Kim JY, Shin SH, Park JK. Effects of ginseng on peripheral blood mitochondrial DNA copy number and hormones in men with metabolicsyndrome: A randomized clinical and pilot study. Complement Ther Med. 2016 Feb; 24:40-6.
  243. Kim SH, Park KS. Effects of Panax ginseng extract on lipid metabolism in humans. Pharmacol Res. 2003 Nov;48(5):511-3.
  244. Mi-Young Song, Bong-Soo Kim, and Hojun Kim. Influence of Panax ginseng on obesity and gut microbiota in obese middle-aged Korean women. J Ginseng Res. 2014 Apr; 38(2): 106–115.
  245. Sievenpiper JL, Sung MK, Di Buono M, Seung-Lee K, Nam KY, Arnason JT, Leiter LA, Vuksan V. Korean red ginseng rootlets decrease acute postprandial glycemia: results from sequential preparation- and dose-finding studies. J Am Coll Nutr. 2006 Apr;25(2):100-7.
  246. De Souza LR, Jenkins AL, Sievenpiper JL, Jovanovski E, Rahelić D, Vuksan V. Korean red ginseng (Panax ginseng C.A. Meyer) root fractions: differential effects on postprandial glycemia in healthy individuals. J Ethnopharmacol. 2011 Sep 1;137(1):245-50.
  247. Vuksan V, Sung MK, Sievenpiper JL, Stavro PM, Jenkins AL, Di Buono M, Lee KS, Leiter LA, Nam KY, Arnason JT, Choi M, Naeem A. Korean red ginseng (Panax ginseng) improves glucose and insulin regulation in well-controlled, type 2 diabetes: results of a randomized, double-blind, placebo-controlled study of efficacy and safety. Nutr Metab Cardiovasc Dis. 2008 Jan;18(1):46-56. Epub 2006 Jul 24.
  248. Reeds DN, Patterson BW, Okunade A, Holloszy JO, Polonsky KS, Klein S. Ginseng and ginsenoside Re do not improve β-cell function or insulin sensitivity in overweight and obese subjects with impaired glucose tolerance or diabetes. Diabetes Care. 2011 May;34(5):1071-6.
  249. Cho YH, Ahn SC, Lee SY, Jeong DW, Choi EJ, Kim YJ, Lee JG, Lee YH, Shin BC. Effect of Korean red ginseng on insulin sensitivity in non-diabetic healthy overweight and obese adults. Asia Pac J Clin Nutr. 2013;22(3):365-71.
  250. Lee KJ, Lee SY, Ji GE. Diabetes-ameliorating effects of fermented red ginseng and causal effects on hormonal interactions: testing the hypothesis by multiple group path analysis. J Med Food. 2013 May;16(5):383-95.
  251. Kim JY, Park JY, Kang HJ, Kim OY, Lee JH. Beneficial effects of Korean red ginseng on lymphocyte DNA damage, antioxidant enzyme activity, and LDL oxidation in healthy participants: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Nutr J. 2012; 11: 47.
  252. Oh MR, Park SH, Kim SY, Back HI, Kim MG, Jeon JY, Ha KC, Na WT, Cha YS, Park BH, Park TS, Chae SW. Postprandial glucose-lowering effects of fermented red ginseng in subjects with impaired fasting glucose or type 2 diabetes: a randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial. BMC Complement Altern Med. 2014; 14: 237.
  253. Sievenpiper JL, Arnason JT, Leiter LA, Vuksan V. Decreasing, null and increasing effects of eight popular types of ginseng on acute postprandial glycemic indices in healthy humans: the role of ginsenosides. J Am Coll Nutr. 2004;23(3):248–258.
  254. De Souza LR, Jenkins AL, Jovanovski E, Rahelić D, Vuksan V. Ethanol extraction preparation of American ginseng (Panax quinquefolius L) and Korean red ginseng (Panax ginseng C.A. Meyer): differential effects on postprandial insulinemia in healthy individuals. J Ethnopharmacol. 2015 Jan 15:159:55-61.
  255. Jeong KJ, Kim GW, Chung SH. AMP-activated protein kinase: An emerging target for ginseng J Ginseng Res. 2014 Apr;38(2):83-8.
  256. Kim DY, Yuan HD, Huang B, Quan HY, Chung SH. Ginsenoside 20(R)-Rg3 stimulates glucose uptake in C2C12 myotubes via CaMKK-AMPK pathways. Food Sci Biotechnol. 2010; 19:1277–1282.
  257. Kim SJ, Yuan HD, Chung SH. Ginsenoside Rg1 suppresses hepatic glucose production via AMP-activated protein kinase in HepG2 cells. Biol Pharm Bull. 2010; 33(2):325-8.
  258. Quan HY, Yuan HD, Jung MS, Ko SK, Park YG, Chung SH. Ginsenoside Re lowers blood glucose and lipid levels via activation of AMP-activated protein kinase in HepG2 cells and high-fat diet fed mice. Int J Mol Med. 2012 Jan; 29(1):73-80.
  259. Han GC, Ko SK, Sung JH, Chung SH. Compound K enhances insulin secretion with beneficial metabolic effects in db/db mice. J Agric Food Chem. 2007 Dec 26; 55(26):10641-8.
  260. Yuan HD, Kim SJ, Chung SH. Beneficial effects of IH-901 on glucose and lipid metabolisms via activating adenosine monophosphate-activated protein kinase and phosphatidylinositol-3 kinase pathways. Metabolism. 2011 Jan; 60(1):43-51.
  261. Lee KT, Jung TW, Lee HJ, Kim SG, Shin YS, Whang WK. The antidiabetic effect of ginsenoside Rbִ2 via activation of AMPK. Arch Pharm Res. 2011 Jul;34(7):1201-8.
  262. Lee MS, Hwang JT, Kim SH, Yoon S, Kim MS, Yang HJ, Kwon DY. Ginsenoside Rc, an active component of Panax ginseng, stimulates glucose uptake in C2C12 myotubes through an AMPK-dependent mechanism. J Ethnopharmacol. 2010 Feb 17;127(3):771-6.
  263. Yuan HD, Kim DY, Quan HY, Kim SJ, Jung MS, Chung SH. Ginsenoside Rg2 induces orphan nuclear receptor SHP gene expression and inactivates GSK3β via AMP-activated protein kinase to inhibit hepatic glucose production in HepG2 cells. Chem Biol Interact. 2012 Jan 5;195(1):35-42.
  264. Hwang JT, Kim SH, Lee MS, Kim SH, Yang HJ, Kim MJ, Kim HS, Ha J, Kim MS, Kwon DY. Anti-obesity effects of ginsenoside Rh2 are associated with the activation of AMPK signaling pathway in 3T3-L1 adipocyte. Biochem Biophys Res Commun. 2007 Dec 28;364(4):1002-8.
  265. Kim K, Kim HY. Korean red ginseng stimulates insulin release from isolated rat pancreatic islets. J Ethnopharmacol. 2008 Nov 20; 120(2):190-5.
  266. Kim HY, Kim K. Protective effect of ginseng on cytokine-induced apoptosis in pancreatic beta-cells. J Agric Food Chem. 2007 Apr 18; 55(8):2816-23.
  267. Lee WK, Kao ST, Liu IM, Cheng JT. Increase of insulin secretion by ginsenoside Rh2 to lower plasma glucose in Wistar rats. Clin Exp Pharmacol Physiol. 2006 Jan-Feb; 33(1-2):27-32.
  268. Choi YS, Han GC, Han EJ, Park KJ, Park JS, Sung JH, Chung SH. Antidiabetic activity of IH-901 in db/db mice. Yakhak Hoeji. 2006; 50:345–350.
  269. Lee HJ, Lee YH, Park SK, Kang ES, Kim HJ, Lee YC, Choi CS, Park SE, Ahn CW, Cha BS, Lee KW, Kim KS, Lim SK, Lee HC. Korean red ginseng (Panax ginseng) improves insulin sensitivity and attenuates the development of diabetes in Otsuka Long-Evans Tokushima fatty rats. Metabolism. 2009 Aug;58(8):1170-7.
  270. D.Y. Kim, H.D. Yuan, I.K. Chung, S.H. Chung. Compound K, intestinal metabolite of ginsenoside, attenuates hepatic lipid accumulation via AMPK activation in human hepatoma cellsJ Agric Food Chem, 57 (2009), pp. 1532–1537.
  271. Shen L, Xiong Y, Wang DQ, Howles P, Basford JE, Wang J, Xiong YQ, Hui DY, Woods SC, Liu M. Ginsenoside Rbִ1 reduces fatty liver by activating AMP-activated protein kinase in obese rats. J Lipid Res. 2013 May;54(5):1430-8.
  272. S. Lee, M.S. Lee, C.T. Kim, I.H. Kim, Y. Kim. Ginsenoside Rg3 Reduces lipid accumulation with AMP-activated protein kinase (AMPK) activation in HepG2 cells. Int J Mol Sci, 13 (2012), pp. 5729–5739.
  273. Ni, H. X., Yu, N. J., and Yang, X. H. The study of ginsenoside on PPARgamma expression of mononuclear macrophage in type 2 diabetes. Mol.Biol Rep. 2010;37(6):2975-2979.
  274. Haffner SM. Pre-diabetes, insulin resistance, inflammation and CVD risk. Diabetes Res Clin Pract. 2003 Jul; 61 Suppl 1(): S9-S18.
  275. Zhang Z, Li X, Lv W, Yang Y, Gao H, Yang J, Shen Y, Ning G. Ginsenoside Re reduces insulin resistance through inhibition of c-Jun NH2-terminal kinase and nuclear factor-kappaB. Mol Endocrinol. 2008 Jan; 22(1):186-95.
  276. Kang KS, Ham J, Kim YJ, Park JH, Cho EJ, Yamabe N. Heat-processed Panax ginseng and diabetic renal damage: active components and action mechanism. J Ginseng Res. 2013 Oct;37(4):379-88.
  277. Lim S, et al. Effect of ginsam, a vinegar extract from Panax ginseng, on body weight and glucose homeostasis in an obese insulin-resistant rat model. Metabolism.(2009)    
  278. Oshima Y, Konno C, Hikino H. Isolation and hypoglycemic activity of panaxans I, J, K and L, glycans of Panax ginseng roots. J Ethnopharmacol. 1985 Nov-Dec;14(2-3):255-9.
  279. Ng TB, Yeung HW. Hypoglycemic constituents of Panax ginseng. Gen Pharmacol. 1985;16(6):549-52.
  280. Wang BX, Yang M, Jin YL, Cui ZY, Wang Y. Studies on the hypoglycemic effect of ginseng polypeptide. Yao Xue Xue Bao. 1990;25(6):401-5.
  281. Rhee MY, Cho B, Kim KI, Kim J, Kim MK, Lee EK, Kim HJ, Kim CH. Blood pressure lowering effect of Korea ginseng derived ginseol K-g1. Am J Chin Med 2014;42(3):605-18.
  282. Caron MF, Hotsko AL, Robertson S, Mandybur L, Kluger J, White CM. Electrocardiographic and hemodynamic effects of Panax ginseng. Ann Pharmacother. 2002 May;36(5):758-63.
  283. Quiroga H. A comparative double-blind study of the action of Ginsana G115 and Hydergine on cerebrovascular deficit [translated from Spanish]. Orientacion Med. 1982;31(1281):201–20.
  284. Han KH, Choe SC, Kim HS, Sohn DW, Nam KY, Oh BH, Lee MM, Park YB, Choi YS, Seo JD, Lee YW. Effect of red ginseng on blood pressure in patients with essential hypertension and white coat hypertension. Am J Chin Med. 1998;26(2):199-209.
  285. Jovanovski E, Jenkins A, Dias AG, Peeva V, Sievenpiper J, Arnason JT, Rahelic D, Josse RG, Vuksan V. Effects of Korean red ginseng (Panax ginseng C.A. Mayer) and its isolated ginsenosides and polysaccharides on arterial stiffness in healthy individuals. Jovanovski E, Jenkins A, Dias AG, Peeva V, Sievenpiper J, Arnason JT, Rahelic D, Josse RG, Vuksan V. Am J Hypertens. 2010 May;23(5):469-72.
  286. Rhee MY, Kim YS, Bae JH, Nah DY, Kim YK, Lee MM, Kim HY. Effect of Korean red ginseng on arterial stiffness in subjects with hypertension. J Altern Complement Med. 2011 Jan;17(1):45-9.
  287. Shishtar E, Jovanovski E, Jenkins A, Vuksan V. Effects of Korean White Ginseng (Panax Ginseng C.A. Meyer) on Vascular and Glycemic Health in Type 2 Diabetes: Results of a Randomized, Double Blind, Placebo-controlled, Multiple-crossover, Acute Dose Escalation Trial. Clin Nutr Res. 2014 Jul;3(2):89-97.
  288. Park KS, Park KI, Kim JW, Yun YJ, Kim SH, Lee CH, Park JW, Lee JM. Efficacy and safety of Korean red ginseng for cold hypersensitivity in the hands and feet: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial. J Ethnopharmacol. 2014 Dec 2;158 Pt A:25-32.
  289. Buettner C, Yeh GY, Phillips RS, Mittleman MA, Kaptchuk TJ. Systematic review of the effects of ginseng on cardiovascular risk factors. Ann Pharmacother. 2006 Jan;40(1):83-95. Epub 2005 Dec 6.
  290. Zhan Y, Xu XH, Jiang YP. Protective effects of ginsenoside on myocardiac ischemic and reperfusion injuries. Zhonghua Yi Xue Za Zhi. 1994 Oct;74(10):626-8, 648.
  291. Jeon BH, Kim CS, Park KS, Lee JW, Park JB, Kim KJ, Kim SH, Chang SJ, Nam KY. Effect of Korea red ginseng on the blood pressure in conscious hypertensive rats. Gen Pharmacol. 2000; 35:135–141.
  292. Kang SY, Schini-Kerth VB, Kim ND. Ginsenosides of the protopanaxatriol group cause endothelium-dependent relaxation in the rat aorta. Life Sci. 1995; 56:1577–1586.
  293. Kim ND, Kang SY, Schini VB. Ginsenosides evoke endothelium- dependent vascular relaxation in rat aorta. Gen Pharmacol. 1994; 25:1071–1077.
  294. Leung KW, Cheng YK, Mak NK, Chan KK, Fan TP, Wong RN. Signaling pathway of ginsenoside-Rg1 leading to nitric oxide production in endothelial cells. FEBS Lett. 2006; 580:3211–3216.
  295. Wood WB, Roh BL, White RP. Cardiovascular actions of Panax ginseng in dogs. The Japanese Journal of Pharmacology 14(3):284-94 · October 1964.
  296. Zhang FL, Chen X. Effects of ginsenosides on sympathetic neurotransmitter release in pithed rats. Zhongguo Yao Li Xue Bao, 1987; 8: 217–20.
  297. Sun Y, Liu Y, Chen K. Roles and mechanisms of ginsenoside in cardiovascular diseases. Sci China Life Sci. 2016 Mar;59(3):292-8.
  298. Persson IA, Dong L, Persson K. Effect of Panax ginseng extract (G115) on angiotensin-converting enzyme (ACE) activity and nitric oxide (NO) production. J Ethnopharmacol. 2006 May 24;105(3):321-5.
  299. Zhong G, Jiang Y. Calcium channel blockage and anti-free-radical actions of ginsenosides. Chin Med J (Engl), 1997; 110: 28–29.
  300. Fang YX, Shen N, Chen X. Beneficial changes in prostacyclin and thromboxane A2 induced by ginsenosides in myocardial infarction and reperfusion injury in dogs. Zhongguo Yao Li Xue Bao, 1986; 7: 226–30.
  301. Yuan CS, Attele AS, Wu JA et al. Panax quinquefolium L. inhibits thrombin-induced endothelin release in vitro. Am J Chin Med, 1999; 27: 331–38.
  302. Lee, D. C., Lee, M. O., Kim, C. Y., and Clifford, D. H. Effect of ether, ethanol and aqueous extracts of ginseng on cardiovascular function in dogs. Can J Comp Med 1981;45(2):182-187.
  303. Toh HT. Improved isolated heart contractility and mitochondrial oxidation after chronic treatment with Panax ginseng in rats. Am J Chin Med 1994;22(3-4):275-84.
  304. Maslov LN, Konkovskaia IuN. Inotropic, cardioprotective and antiarrhythmic effects of ginseng preparations. Eksp Klin Farmakol. 2009 Jul-Aug;72(4):52-60.
  305. Arbuzov, A. G., Maslov, L. N., Burkova, V. N., Krylatov, A. V., Konkovskaia, IuN, and Safronov, S. M. Phytoadaptogens-induced phenomenon similar to ischemic preconditioning. Ross Fiziol Zh Im I M Sechenova 2009;95(4):398-404.
  306. Chen X. Cardiovascular protection by ginsenosides and their nitric oxide releasing action. Clin Exp Pharmacol Physiol 1996;23(8):728-32.
  307. Yi XQ, Li T, Wang JR, Wong VK, Luo P, Wong IY, Jiang ZH, Liu L, Zhou H. Total ginsenosides increase coronary perfusion flow in isolated rat hearts through activation of PI3K/Akt-eNOS signaling. Phytomedicine. 2010; 17:1006–1015.
  308. Kim H, Chen X, Gillis CN. Ginsenosides protect pulmonary vascular endothelium against free radical-induced injury. Biochem Biophys Res Commun 1992;189(2):670-6.
  309. Kaku T, Miyata T, Uruno T, Sako I, Kinoshita A. Chemico-pharmacological studies on saponins of Panax ginseng C. A. Meyer. II. Pharmacological part. Arzneimittelforschung 1975;25(4):539-47.
  310. Guo J, Gan XT, Haist JV, et al. Ginseng inhibits cardiomyocyte hypertrophy and heart failure via NHE-1 inhibition and attenuation of calcineurin activation. Circ Heart Fail 2011; 4:79-88.
  311. Jiang QS, Huang XN, Yang GZ, et al. Inhibitory effect of ginsenoside Rbִ1 on Calcineurin signal pathway in cardiomyocyte hypertrophy induced by prostaglandin F2alpha. Acta Pharmacol Sin 2007; 28: 1149-54.
  312. Maffei Facino R, Carini M, Aldini G, et al. Panax ginseng Administration in the Rat Prevents Myocardial Ischemia-Reperfusion Damage Induced by Hyperbaric Oxygen: Evidence for an Antioxidant Intervention. Planta Medica 65(7):614-9 November 1999.
  313. Liu Z, Li Z, Liu X. The effects of ginseng total saponin, panaxadiol and panaxatriol on ischemia/reperfusion injury in isolated rat heart. Food and chemical toxicology: an international journal published for the British Industrial Biological Research Association 48(6):1516-20 March 2010.
  314. Guan L, Li W, Liu Z. Effect of ginsenoside-Rb 1 on cardiomyocyte apoptosis after ischemia and reperfusion in rats. Journal of Huazhong University of Science and Technology 22(3):212-5 ·September 2002.
  315. Liu Q, Kou JP, Yu BY. Ginsenoside Rg1 protects against hydrogen peroxide-induced cell death in PC12 cells via inhibiting NF-κB activation. Neurochemistry International 58(1):119-25 November 2010.
  316. Dasgupta A, Wu S, Actor J, et al. Effect of Asian and Siberian ginseng on serum digoxin measurement by five digoxin immunoassays. Significant variation in digoxin-like immunoreactivity among commercial ginsengs. Am J Clin Pathol 2003; 119:298-303.
  317. Chow L, Johnson M, Wells A, Dasgupta A. Effect of the traditional Chinese medicines Chan Su, Lu-Shen-Wan, Dan Shen, and Asian ginseng on serum digoxin measurement by Tina-quant (Roche) and Synchron LX system (Beckman) digoxin immunoassays. J Clin Lab Anal 2003; 17:22-7.
  318. Yun TK, Choi SY. A case-control study of ginseng intake and cancer. Int J Epidemiol. 1990 Dec;19(4):871-6.
  319. Yun TK, Choi SY. Preventive effect of ginseng intake against various human cancers: a case-control study on 1987 pairs. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 1995 Jun;4(4):401-8.
  320. Yi SW, Sull JW, Hong JS, Linton JA, Ohrr H. Association between ginseng intake and mortality: Kangwha cohort study. J Altern Complement Med. 2009 Aug;15(8):921-8.
  321. Yun TK, Zheng S, Choi SY, Cai SR, Lee YS, Liu XY, Cho KJ, Park KY. Non-organ-specific preventive effect of long-term administration of Korean red ginseng extract on incidence of human cancers. J Med Food. 2010 Jun;13(3):489-94.
  322. Xie FY, Zeng ZF, Huang HY. Clinical observation on nasopharyngeal carcinoma treated with combined therapy of radiotherapy and ginseng polysaccharide injection. Zhongguo Zhong Xi Yi Jie He Za Zhi. 2001 May;21(5):332-4. [Article in Chinese].
  323. Yennurajalingam S, Reddy A, Tannir NM, Chisholm GB, Lee RT, Lopez G, Escalante CP, Manzullo EF, Frisbee Hume S, Williams JL, Cohen L, Bruera E. High-Dose Asian Ginseng (Panax Ginseng) for Cancer-Related Fatigue: A Preliminary Report. Integr Cancer Ther. 2015 sep;14(5):419-27.
  324. Kim JH, Park CY, Lee SJ. Effects of sun ginseng on subjective quality of life in cancer patients: a double-blind, placebo-controlled pilot trial. J Clin Pharm Ther. 2006 Aug;31(4):331-4.
  325. Cui Y, Shu XO, Gao YT, Cai H, Tao MH, Zheng W. Association of ginseng use with survival and quality of life among breast cancer patients. Am J Epidemiol. 2006 Apr 1;163(7):645-53. Epub 2006 Feb 16.
  326. Baek NI, Kim DS, Lee YH et al. Cytotoxic of ginseng saponins and their degradation products against some cancer cell lines. Arch. Pharm. Res. 18:164-168.
  327. Abdrasilov BS, Kim YuA, Nurieva RI, Dedkova EN, Leonteva GA, Park HJ, Zinchenko VP. The effect of total saponins from Panax Ginseng C.A. Meyer on the intracellular signalling system in Ehrlich ascites tumor cells. Biochem Mol Biol Int. 1996 Mar;38(3):519-26.
  328. Matsuda H, Tong CN, Kubo M. Yakugaku Zasshi. Pharmacological study on Panax ginseng C. A. Meyer. XIV. Effect of 70% methanolic extract from red ginseng on the cytocidal effect of mitomycin c against rat ascites hepatoma AH 130. 1992 Nov;112(11):846-55.
  329. Tong CN, Matsuda H, Kubo M. Yakugaku Zasshi. Pharmacological study on Panax ginseng C. A. Meyer. XV. Effects of 70% methanolic extract from red and white ginseng on the antitumor activity of mitomycin C. 1992 Nov;112(11):856-65.
  330. Kubo M, Chun-Ning T, Matsuda H. Influence of the 70% methanolic extract from red ginseng on the lysosome of tumor cells and on the cytocidal effect of mitomycin c1. Planta Med. 1992 Oct;58(5):424-8.
  331. Oh M, Choi YH, Choi S, et al. Anti-proliferating effects of ginsenoside Rh2 on MCF-7 human breast cancer cells. Int J Oncol 1999; 14:869–75.
  332. Helms S. Cancer prevention and therapeutics: Panax ginseng. Altern Med Rev. 2004 Sep;9(3):259-74.
  333. Lee YN, Lee HY, Chung HY, et al. In Vitro induction of differentiation by ginsenosides in F9 teratocarcinoma cells. Eur J Cancer 1996:32A: 1420-1428.
  334. He BC, Gao JL, Luo X, et al. Ginsenoside Rg3 inhibits colorectal tumor growth through the down-regulation of Wnt/ß-catenin signaling. Int J Oncol. 2011 Feb;38(2):437-45.
  335. Kang S, Min H. Ginseng, the 'Immunity Boost': The Effects of Panax ginseng on Immune System. J Ginseng Res. 2012 Oct;36(4):354-68.
  336. Takeda K, Okumura K. Interferon-γ-Mediated Natural Killer Cell Activation by an Aqueous Panax ginseng Extract. Evid Based Complement Alternat Med. 2015; 2015:603198.
  337. Shim JY, Han Y, Ahn JY, Yun YS, Song JY. Chemoprotective and adjuvant effects of immunomodulator ginsan in cyclophosphamide-treated normal and tumor bearing mice. Int J Immunopathol Pharmacol. 2007 Jul-Sep;20(3):487-97.
  338. Lee YS, Chung IS, Lee IR, Kim KH, Hong WS, Yun YS. Activation of multiple effector pathways of immune system by the antineoplastic immunostimulator acidic polysaccharide ginsan isolated from Panax ginseng. Anticancer Res. 1997 Jan-Feb;17(1A):323-31.
  339. Se Eun Byeon, Jaehwi Lee, Ji Hye Kim, Woo Seok Yang, Yi-Seong Kwak, 3 Sun Young Kim, Eui Su Choung, Man Hee Rhee, Jae Youl Cho. Molecular Mechanism of Macrophage Activation by Red Ginseng Acidic Polysaccharide from Korean Red Ginseng. Mediators Inflamm. 2012; 2012: 732860.
  340. Li B, Zhao J, Wang CZ, Searle J, He TC, Yuan CS, Du W. Ginsenoside Rh2 induces apoptosis and paraptosis-like cell death in colorectal cancer cells through activation of p53. Cancer Lett. 2011 Feb 28;301(2):185-92.
  341. Jiao R, Liu Y, Gao H, Xiao J, So KF. The Anti-Oxidant and Antitumor Properties of Plant Polysaccharides. Am J Chin Med. 2016;44(3):463-88.
  342. Wang J, Sun C, Zheng Y, Pan H, Zhou Y, Fan Y. The effective mechanism of the polysaccharides from Panax ginseng on chronic fatigue syndrome. Arch Pharm Res. 2014 Apr;37(4):530-8.
  343. Liu Z, Li C, Zhang Q, Tao M. Effect of Renshen polysaccharides on oxidative injury in kidney IR rabbits. Carbohydr Polym. 2012 Oct 1;90(2):773-7.
  344. Li XT, Chen R, Jin LM, Chen HY. Regulation on energy metabolism and protection on mitochondria of Panax ginseng polysaccharide. Am J Chin Med. 2009;37(6):1139-52.
  345. McKay D. Nutrients and botanicals for erectile dysfunction: examining the evidence. Altern Med Rev. 2004 Mar;9(1):4-16.
  346. Jang DJ, Lee MS, Shin BC, Lee YC, Ernst E. Red ginseng for treating erectile dysfunction: a systematic review. Br J Clin Pharmacol. 2008 Oct;66(4):444-50.
  347. Choi YD, Park CW, Jang J, Kim SH, Jeon HY, Kim WG, Lee SJ, Chung WS. Effects of Korean ginseng berry extract on sexual function in men with erectile dysfunction: a multicenter, placebo-controlled, double-blind clinical study. Int J Impot Res. 2013 Mar-Apr; 25(2):45-50.
  348. de Andrade E, de Mesquita AA, Claro Jde A, de Andrade PM, Ortiz V, Paranhos M, Srougi M. Study of the efficacy of Korean Red Ginseng in the treatment of erectile dysfunction. Asian J Androl. 2007 Mar;9(2):241-4. Epub 2006 Jul 11.
  349. Choi HK, Seong DH, Rha KH. Clinical efficacy of Korean red ginseng for erectile dysfunction. Int J Impot Res. 1995 Sep;7(3):181-6.
  350. Kim YC, Hong YK, shin JS, et al. Effect of Korean red ginseng on sexual dysfunction and serum lipid level in old aged men. Korean J Ginseng Sci. 1996;20(2):125–132.
  351. Hong B, Ji YH, Hong JH, Nam KY, Ahn TY. A double-blind crossover study evaluating the efficacy of korean red ginseng in patients with erectile dysfunction: a preliminary report. J Urol. 2002 Nov;168(5):2070-3.
  352. Kim TH, Jeon SH, Hahn EJ, Paek KY, Park JK, Youn NY, Lee HL. Effects of tissue-cultured mountain ginseng (Panax ginseng CA Meyer) extract on male patients with erectile dysfunction. Asian J Androl. 2009 May;11(3):356-61.
  353. Salvati G, Genovesi G, Marcellini L, Paolini P, De Nuccio I, Pepe M, Re M. Effects of Panax Ginseng C.A. Meyer saponins on male fertility. Panminerva Med. 1996 Dec;38(4):249-54.
  354. Park HJ, Choe S, Park NC. Effects of Korean red ginseng on semen parameters in male infertility patients: A randomized, placebo-controlled, double-blind clinical study. Chin J Integr Med. 2016 Jul;22(7):490-5.
  355. Jia L, Zhao Y, Liang XJ. Current evaluation of the millennium phytomedicine- ginseng (II): Collected chemical entities, modern pharmacology, and clinical applications emanated from traditional Chinese medicine. Curr Med Chem. 2009;16(22):2924-42.
  356. Murphy LL, Lee TJ. Ginseng, sex behavior, and nitric oxide. Ann N Y Acad Sci. 2002 May; 962:372-7.
  357. Youl Kang H, et al. Effects of ginseng ingestion on growth hormone, testosterone, cortisol, and insulin-like growth factor 1 responses to acute resistance exercise. J Strength Cond Res.(2002) .
  358. Jang M, et al. Effects of red ginseng extract on the epididymal sperm motility of mice exposed to ethanol. Int J Toxicol.(2011) .
  359. Kim YH, et al. Effect of korean red ginseng on testicular tissue injury after torsion and detorsion. Korean J Urol.(2010)
  360. Yang WM, et al. Effects of Panax ginseng on glial cell-derived neurotrophic factor (GDNF) expression and spermatogenesis in rats. Phytother Res.(2011).
  361. Sawiress FA, et al. Effect of ginseng extract supplementation on testicular functions in diabetic rats. Endocr Regul.(2011).
  362. Murata K, et al. Effects of ginseng rhizome and ginsenoside Ro on testosterone 5α-reductase and hair re-growth in testosterone-treated mice. Phytother Res. (2012).
  363. An X, Zhang AL, Yang AW, Lin L, Wu D, Guo X, Shergis JL, Thien FC, Worsnop CJ, Xue CC. Oral ginseng formulae for stable chronic obstructive pulmonary disease: a systematic review. Respir Med. 2011 Feb;105(2):165-76.
  364. Gross D, Shenkman Z, Bleiberg B, Dayan M, Gittelson M, Efrat R. Ginseng improves pulmonary functions and exercise capacity in patients with COPD. Monaldi Arch Chest Dis. 2002 Oct-Dec;57(5-6):242-6.
  365. Lee HW, Choi J, Lee Y, Kil KJ, Lee MS. Ginseng for managing menopausal woman's health: A systematic review of double-blind, randomized, placebo-controlled trials. Medicine (Baltimore). 2016 Sep;95(38): e4914.
  366. Oh KJ, Chae MJ, Lee HS, Hong HD, Park K. Effects of Korean red ginseng on sexual arousal in menopausal women: placebo-controlled, double-blind crossover clinical study. J Sex Med. 2010 Apr;7(4 Pt 1):1469-77.
  367. Tode T, Kikuchi Y, Hirata J, Kita T, Nakata H, Nagata I. Effect of Korean red ginseng on psychological functions in patients with severe climacteric syndromes. Int J Gynaecol Obstet. 1999 Dec;67(3):169-74.
  368. Wiklund IK, Mattsson LA, Lindgren R, Limoni C. Effects of a standardized ginseng extract on quality of life and physiological parameters in symptomatic postmenopausal women: a double-blind, placebo-controlled trial. Swedish Alternative Medicine Group. Int J Clin Pharmacol Res. 1999;19(3):89-99.
  369. Kim SY, Seo SK, Choi YM, Jeon YE, Lim KJ, Cho S, Choi YS, Lee BS. Effects of red ginseng supplementation on menopausal symptoms and cardiovascular risk factors in postmenopausal women: a double-blind randomized controlled trial. Menopause. 2012 Apr;19(4):461-6.
  370. Yang M, Lee HS, Hwang MW, Jin M. Effects of Korean red ginseng (Panax Ginseng Meyer) on bisphenol A exposure and gynecologic complaints: single blind, randomized clinical trial of efficacy and safety. BMC Complement Altern Med. 2014 Jul 25; 14:265.
  371. Gin Seng and mastalgia [letter]. Palmer BV, Montgomery AC, Monteiro JC, et al. BMJ 1978;1:1284.
  372. Hopkins MP, Androff L, Benninghoff AS. Ginseng face cream and unexplained vaginal bleeding. Am J Obstet Gynecol 1988; 159:1121-2.
  373. Greenspan EM. Ginseng and vaginal bleeding [letter]. JAMA 1983; 249:2018.
  374. Hammond TG, Whitworth JA. Adverse reactions to ginseng [letter]. Med J Aust 1981; 1:492.
  375. Punnonen R, Lukola A. Oestrogen-like effect of ginseng. Br Med J 1980; 281:1110.
  376. Liu J, et al. Evaluation of estrogenic activity of plant extracts for the potential treatment of menopausal symptoms. J Agric Food Chem. (2001).
  377. Myeong Kuk Shim and Young Joo Lee. Estrogen Receptor Is Activated by Korean Red Ginseng In Vitro but Not In Vivo. J Ginseng Res. 2012 Apr; 36(2): 169–175.
  378. Amer MR, Cipriano GC, Venci JV, Gandhi MA. Safety of Popular Herbal Supplements in Lactating Women. J Hum Lact. 2015 Aug;31(3):348-53
  379. Lee N, Lee SH, Yoo HR, Yoo HS. Anti-Fatigue Effects of Enzyme-Modified Ginseng Extract: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial. J Altern Complement Med. 2016 Nov;22(11):859-864.
  380. Bach HV, Kim J, Myung SK, Cho YA. Efficacy of Ginseng Supplements on Fatigue and Physical Performance: a Meta-analysis. J Korean Med Sci. 2016 Dec;31(12):1879-1886. 
  381. Dai D, Zhang CF, Williams S, Yuan CS, Wang CZ. Ginseng on Cancer: Potential Role in Modulating Inflammation-Mediated Angiogenesis. Am J Chin Med. 2017;45(1):13-22.
  382. Choi SH, Yang KJ, Lee DS. Effects of Complementary Combination Therapy of Korean Red Ginseng and Antiviral Agents in Chronic Hepatitis B. J Altern Complement Med. 2016 Dec;22(12):964-969. Epub 2016 Sep 7.
  383. Kim, J.H.; Hahm, D.H.; Yang, D.C.; Kim, J.H.; Lee, H.J.; Shim, I. Effect of crude saponin of Korean red ginseng on high-fat diet-induced obesity in the rat. J. Pharmacol. Sci. 2005, 97, 124–131.
  384. Kim, J.H.; Kang, S.A.; Han, S.M.; Shim, I. Comparison of the antiobesity effects of the protopanaxadiol- and protopanaxatriol-type saponins of red ginseng. Phytother. Res. 2009, 23, 78–85.
  385. Court, W.E. Ginseng: The Genus Panax; Harwood Academic: Reading, UK, 2000.
  386. Karu, N.; Reifen, R.; Kerem, Z. Weight gain reduction in mice fed Panax ginseng saponin, a pancreatic lipase inhibitor. J. Agric. Food Chem. 2007, 55, 2824–2828. 
  387. Unlu A, Nayir E, Kirca O, Ay H, Ozdogan M. Ginseng and cancer. J BUON. 2016 Nov-Dec;21(6):1383-1387.
  388. Kim MK, Lee SK, Park JH, Lee JH, Yun BH, Park JH, Seo SK, Cho S, Choi YS. Ginsenoside Rg3 Decreases Fibrotic and Invasive Nature of Endometriosis by Modulating miRNA-27b: In Vitro and In Vivo Studies. Sci Rep. 2017 Dec 15;7(1):17670. 
  389. Park JH, Lee SK, Kim MK, Lee JH, Yun BH, Park JH, Seo SK, Cho S, Choi YS. Saponin Extracts Induced Apoptosis of Endometrial Cells From Women With Endometriosis Through Modulation of miR-21-5p. Reprod Sci. 2018 Feb;25(2):292-301
  390. Arring NM, Millstine D, Marks LA, Nail LM. Ginseng as a Treatment for Fatigue: A Systematic Review. J Altern Complement Med. 2018 Apr 6.
  391. Jiang SL, et al. Adjuvant effects of fermented red ginseng extract on advanced non-small cell lung cancer patients treated with chemotherapy. Chin J Integr Med. 2017 May;23(5):331-337. 
  392. Sellami M, et al. Herbal medicine for sports: a review. J Int Soc Sports Nutr. 2018 Mar 15;15:14.
  393. Bai L, Gao J, Wei F, Zhao J, Wang D, Wei J. Therapeutic Potential of Ginsenosides as an Adjuvant Treatment for Diabetes Front Pharmacol. 2018 May 1;9:423. 
  394. Song B, Ding L, Zhang H, Chu Y, Chang Z, Yu Y, Guo D, Zhang S, Liu X. Ginsenoside Rb1 increases insulin sensitivity through suppressing 11β-hydroxysteroid dehydrogenase type I. Am J Transl Res. 2017; 9(3):1049-1057.
  395. Ponnuraj SP, Siraj F, Kang S, Noh HY, Min JW, Kim YJ, Yang DC. Amelioration of insulin resistance by Rk1 + Rg5 complex under endoplasmic reticulum stress conditions. Pharmacognosy Res. 2014 Oct; 6(4):292-6.
  396. Gao S, Kushida H, Makino T. Ginsenosides, ingredients of the root of Panax ginseng, are not substrates but inhibitors of sodium-glucose transporter 1. J Nat Med. 2017 Jan; 71(1):131-138.
  397. Wang CW, Su SC, Huang SF, Huang YC, Chan FN, Kuo YH, Hung MW, Lin HC, Chang WL, Chang TC. An Essential Role of cAMP Response Element Binding Protein in Ginsenoside Rg1-Mediated Inhibition of Na+/Glucose Cotransporter 1 Gene Expression. Mol Pharmacol. 2015 Dec; 88(6):1072-83.
  398. Niu J, Pi ZF, Yue H, Yang H, Wang Y, Yu Q, Liu SY. Effect of 20(S)-ginsenoside Rg3 on streptozotocin-induced experimental type 2 diabetic rats: a urinary metabonomics study by rapid-resolution liquid chromatography/mass spectrometry. Rapid Commun Mass Spectrom. 2012 Dec 15; 26(23):2683-9.
  399. Kim KS, Jung Yang H, Lee IS, Kim KH, Park J, Jeong HS, Kim Y, Ahn KS, Na YC, Jang HJ. The aglycone of ginsenoside Rg3 enables glucagon-like peptide-1 secretion in enteroendocrine cells and alleviates hyperglycemia in type 2 diabetic mice. Sci Rep. 2015 Dec 17; 5:18325.
  400. Liu C, Zhang M, Hu MY, Guo HF, Li J, Yu YL, Jin S, Wang XT, Liu L, Liu XD. Increased glucagon-like peptide-1 secretion may be involved in antidiabetic effects of ginsenosides. J Endocrinol. 2013 May; 217(2):185-96.
  401. Kabalak AA, Soyal OB, Urfalioglu A, Saracoglu F, Gogus N. Menometrorrhagia and tachyarrhythmia after using oral and topical ginseng. J Womens Health (Larchmt) 2004;13:830-3
  402. Gohil K.J., Patel J.A., Herb-drug interactions: A review and study based on assessment of clinical case reports in literature. Indian journal of pharmacology, 2007, vol.39(3),129-139. http://medind.nic.in/ibi/t07/i3/ibit07i3p129.pdf
  403. Kuo SC, Teng CM, Lee JC, et al. Antiplatelet components in Panax ginseng. Planta Med. 1990;56:164–7. 
  404. Park HJ, Lee JH, Song YB, Park KH. Effects of dietary supplementation of lipophilic fraction from Panax ginseng on cGMP and cAMP in rat platelets and on blood coagulation. Biol Pharm Bull. 1996;19:1434–9. 
  405. Li CT, Wang HB, Xu BJ. A comparative study on anticoagulant activities of three Chinese herbal medicines from the genus Panax and anticoagulant activities of ginsenosides Rg1 and Rg2. Pharm Biol. 2013;51:1077–80. 
  406. Lim JW, Chee SX, Wong WJ, He QL, Lau TC. Traditional Chinese medicine: herb-drug interactions with aspirin. Singapore Med J. 2018 May;59(5):230-239.
  407. Flanagan SD, DuPont WH, Caldwell LK, et al.,The Effects of a Korean Ginseng, GINST15, on Hypo-Pituitary-Adrenal and Oxidative Activity Induced by Intense Work Stress. J Med Food. 2018 Jan;21(1):104-112. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28981384
  408. Caldwell LK, DuPont WH, Beeler MK, et al.,The Effects of a Korean Ginseng, GINST15, on Perceptual Effort, PsychomotorPerformance, and Physical Performance in Men and Women. J Sports Sci Med. 2018 Mar 1;17(1):92-100. eCollection 2018 Mar. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29535582
  409. Kim HS, Kim MK, Lee M, et al.,Effect of Red Ginseng on Genotoxicity and Health-Related Quality of Life after Adjuvant Chemotherapy in Patients with Epithelial Ovarian Cancer: A Randomized, Double Blind, Placebo-Controlled Trial. Nutrients. 2017 Jul 19;9(7). pii: E772. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28753932
  410. Sprouse AA, van Breemen RB. Pharmacokinetic Interactions between Drugs and Botanical Dietary Supplements. Drug Metab Dispos. 2016 Feb;44(2):162-71. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26438626
  411. Anderson GD, Rosito G, Mohustsy MA, Elmer GW. (2003) Drug interaction potential of soy extract and Panax ginseng. J Clin Pharmacol 43:643–648. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12817527
  412. Ramanathan MR, Penzak SR. Pharmacokinetic Drug Interactions with Panax ginseng. Eur J Drug Metab Pharmacokinet. 2017 Aug;42(4):545-557. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27864798
  413. Awortwe C, Fasinu PS, Rosenkranz B. Application of Caco-2 cell line in herb-drug interaction studies: current approaches and challenges. J Pharm Pharm Sci. 2014;17(1):1-19. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24735758
  414. Parel J, Buddha B, Dey S, Pal D, Mitra A. In vitro interaction of the HIV protease inhibitor ritonavir with herbal constituents: changes in P-gp and CYP3A4 activity. Am J Ther. 2004;11:262–77. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15266218
  415. Etheridge AS, Black SR, Patel PR, So J, Mathews JM. An in vitro evaluation of cytochrome P450 inhibition and P-glycoprotein interaction with goldenseal, Ginkgo biloba, grape seed, milk thistle, and ginseng extracts and their constituents. Planta Med. 2007;73:731–41 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17611934
  416. Cho C-H, Kang G, Min Y-D. Reversal of P-glycoprotein-mediated multidrug resistance by protopanaxatriol ginsenosides from Korean red ginseng. Planta Med. 2003;69:235–40. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12677527
  417. Li N, Wang D, Ge G, Wang X, Liu Y, Yang L. Ginsenoside metabolites inhibit P-glycoprotein in vitro and in situ using three absorption models. Planta Med. 2014;80:290–6. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24493631
  418. You Q, Ma ZC, Wang YG, Hu DH, Liang QD, Xiao CR, Tan HL, Tang XL, Gao Y. Panax ginseng inhibits intestinal absorption of toxic Aconitum carmichaeli alkaloids in vitro. Chin J Integr Med. 2015 Aug 14. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26272549
  419. Zhang R, Jie J, Zhou Y, Cao Z, Li W. Long-term effects of Panax ginseng on disposition of fexofenadine in rats in vivo. Am J Chin Med. 2009;37:657–67. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19655405
  420. Jiang R, Dong J, Li X, Du F, Jia W, Xu F, Wang F, Yang J, Niu W, Li C. Molecular mechanisms governing different pharmacokinetics of ginsenosides and potential for ginsenoside-perpetrated herb-drug interactions on OATP1B3. Br J Pharmacol. 2015;172:1059–73. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25297453
  421. Chua YT, Ang XL, Zhong XM, Khoo KS. Interaction between warfarin and Chinese herbal medicines. Singapore Med J. 2015 Jan;56(1):11-8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25640094
  422. Lee SH, Ahn YM, Ahn SY, Doo HK, Lee BC. Interaction between warfarin and Panax ginseng in ischemic stroke patients. J Altem Complement Med. 2008;14:715–21. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18637764
  423. Park HJ, Rhee MH, Park KM, Nam KY, Park KH. Effect of non-saponin fraction from Panax ginseng on cGMP and thromboxane A2 in human platelet aggregation. J Ethnopharmacol. 1995;49:157–62. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8824741
  424. Beckert BW, Concannon MJ, Henry SL, Smith DS, Puckett CL. The effect of herbal medicines on platelet function: an in vivo experiment and review of the literature. Plast Reconstr Surg. 2007;120:2044–50. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18090773
  425. Patel J, Buddha B, Dey S, Pal D, Mitra AK. In vitro interaction of the HIV protease inhibitor ritonavir with herbal constituents: changes in P-gp and CYP3A4 activity. Am J Ther. 2004;11:262–77. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15266218
  426. Foster BC, Vandenhoek S, Tang R, et al. Effect of several Chinese natural health products of human cytochrome P450 metabolism. J Pharm Pharm Sci. 2002;5:185–9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12207872
  427. Rehman SU, Choi MS, Choe K, Yoo HH. Interactions between herbs and antidiabetics: an overview of the mechanisms, evidence, importance, and management. Arch Pharm Res. 2015 Jul;38(7):1281-98. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25475096
  428. Vuksan, V., M.K. Sung, J.L. Sievenpiper, P.M. Stavro, A.L. Jenkins, M. Di Buono, K.S. Lee, L.A. Leiter, K.Y. Nam, and J.T. Arnason. 2008. Korean red ginseng (Panax ginseng) improves glucose and insulin regulation in well-controlled, type 2 diabetes: Results of a randomized, double-blind, placebo controlled study of efficacy and safety. Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases 18: 46–56. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16860976
  429. Fasinu PS, Gurley BJ, Walker LA. Clinically Relevant Pharmacokinetic Herb-drug Interactions in Antiretroviral Therapy. Curr Drug Metab. 2015;17(1):52-64. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26526838
  430. Calderón, M.M.; Chairez, C.L.; Gordon, L.A.; Alfaro, R.M.; Kovacs, J.A.; Penzak, S.R. Influence of Panax ginseng on the steady state pharmacokinetic profile of lopinavir-ritonavir in healthy volunteers. Pharmacotherapy, 2014, 34, 1151-1158. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25142999
  431. Mateo-Carrasco H1, Gálvez-Contreras MC, Fernández-Ginés FD, Nguyen TV. Elevated liver enzymes resulting from an interaction between Raltegravir and Panax ginseng: a case report and brief review. Drug Metabol Drug Interact. 2012;27(3):171-5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23092794
  432. Choi JG, Eom SM, Kim J, et al., A Comprehensive Review of Recent Studies on Herb-Drug Interaction: A Focus on Pharmacodynamic Interaction. J Altern Complement Med. 2016 Apr;22(4):262-79. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27003511
  433. Doh KC, Lim SW, Piao SG, et al. Ginseng treatment attenuates chronic cyclosporine nephropathy via reducing oxidative stress in an experimental mouse model. Am J Nephrol 2013;37:421–433. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23594788
  434. Kim YR, Yang CS. Protective roles of ginseng against bacterial infection. Microb Cell. 2018 Sep 19;5(11):472-481. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30483519
  435. Lin CY, et al. Uses of dietary supplements and herbal medicines during pregnancy in women undergoing assisted reproductive technologies- A study of taiwan birth cohort. Taiwan J Obstet Gynecol. 2019 Jan;58(1):77-81. 
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30638486
  436. Kimura Y, Okuda H, Arichi S. (1998) Effects of various ginseng saponins on 5-hydroxytryptamine release and aggregation in human platelets. The Journal of Pharmacy and Pharmacology, 40, 838–843. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2907575
  437. Milić N, Milosević N, Golocorbin Kon S, Bozić T, Abenavoli L, Borrelli F. Warfarin interactions with medicinal herbs. Nat Prod Commun. 2014 Aug;9(8):1211-6.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25233607 
  438. Yuan CS, Wei G, Dey L, Karrison T, et al., Brief communication: American ginseng reduces warfarin’s effect in healthy patients. A randomized controlled trial. Annals of Internal Medicine, 2004, 141, 23–27. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15238367

דוגמא למונוגרף מלא

לרכישת מנוי  |  כניסת מנויים

בחזרה לדף הראשי של האינדקס

חזרה לתחילת העמוד

חזרה לעמוד הקודם