עם ישראל חי!
פתיחת תפריט נגישות
גישה מהירה לדף הבית

מחקרים עדכניים - חודש יוני 2017 - מקבץ 2

עודכן בתאריך 08/06/2017

 

את הסקירה השבועית שלנו נפתח במחקרים קליניים, שבדקו השפּעת צמחי מרפא – על חולי סרטן המעי המטופלים בכימותרפיה, על תפקוד קוגניטיבי ואסתמה בקרב ילדים ועל אימון התנגדות. בנוסף, נציג מחקר שבדק השפּעת מדיטציה על סטודנטים הסובלים מחרדה
בהמשך, נציג מחקרים מסוגים שונים, שבדקו: 

  • האם צריכת פירות וירקות מפחיתה סיכון לתמותה הקשור בצריכת חלב?
  • האם חולי סוכרת סוג 2 עם עודף משקל בסיכון לשינויים בתפקוד המוח? 
  • מהי התזונה שיכולה להגן מפני הידרדרות קוגניטיבית? 
  • האם שמירה על כושר גופני מפחיתה את הסיכון לכבד שומני, גם בקרב הסובלים משמנות
  • האם תה ירוק מגן מפני הסיכון לסוכרת הקשור בצריכת אורז?

נציג מספר סקירות, שינסו לסכם לנו את ההשפעה הבריאותית של שתיית קפה, השפּעת אומגה 3 למניעת דיכאון בקרב נשים בהריון ואפשרויות הטיפול בסובלים ממעי רגיש
נסיים בשני מחקרים העוסקים בפלורת המעי - של קשישים, צעירים וחולי טרשת רב-מערכתית. 
במסגרת הכותרות השבועיות שלנו, נציג סקירות על צמחי מרפא לטיפול באלצהיימר ועל פלבונואידים לטיפול במחלת כבד שומני. נציג תיאור מקרה של תגובה הדדית בין תרופות וצמחי מרפא ומחקרים פרה-קליניים, שבדקו השפּעת תזונה על תסמיני פרקינסון, ענבים להגנה על המוח מפני נזקי תזונה עתירת סוכר ושומן ועגבניות לסרטן הקיבה. 

 

 

פורמולת צמחי מרפא לחולי סרְטן המעי המטופלים בכימותרפיה

במחקר קליני מבוקר, שאינו אקראי, נבדקה ההשפעה של פורמולת הצמחים הסינית Kuan-Sin-Yin על רמת האנרגיה בקרב חולי סרטן המעי המטופלים בכימותרפיה.

הפורמולה Kuan-Sin-Yin הינה מרתח, המכיל שבעה צמחי מרפא: קודונופסיס (Codonopsis pilosula), אטרקטילודס (Atractylodes macrocephala), שוש סיני (Glycyrrhiza uralensis), פטריית פוריה (Poria cocos), אסטרגלוס (Astragalus membranaceus), ליגוסטרום (Ligustrum lucidum) ו-Agastache rugose.
במחקר נכללו 52 מטופלים מבית חולים בטאיוואן, אשר חולקו באופן שאינו אקראי לנטילת הפורמולה - פעם ביום לאחר ארוחת הבוקר במשך שבועיים, בין טיפולי הכימותרפיה - או לקבוצת הביקורת, שטופלה רק בכימותרפיה. החוקרים מסבירים כי הבחירה בחלוקה לא אקראית לקבוצות מבוססת על כך שהטיפול הנבדק אינו טיפול סטנדרטי בסרטן המעי הגס, ולכן הם אפשרו לחולים לבחור האם לקבל טיפול זה כטיפול משלים או לאו. 
יעילות הטיפול נבדקה בהתאם לשיפור ברמת האנרגיה במרידיאנים (באמצעות מדידת ההולכה החשמלית) ובהשתנות קצב הלב (heart-rate variability) כמדד לפעילות האוטונומית, וכן באמצעות הערכת רמת התסמינים ואיכות החיים.

מתוצאות המחקר עולה כי נטילת הפורמולה תרמה לשיפור ברמת האנרגיה ובהשתנות קצב הלב וכן הייתה מלווה בירידה ברמת התסמינים כמו תשישות, עצירות ובחילות ובעלייה במדד איכות החיים. החוקרים מסכמים כי ממצאים אלה מצביעים על יעילות הפורמולה להגברת האנרגיה ולשיפור המצב הגופני בקרב חולי סרטן המטופלים בכימותרפיה, אולם נדרשים מחקרים בהיקף גדול יותר ובאיכות גבוהה יותר על מנת לאשש את המסקנות.

Therapeutic efficacy of Traditional Chinese medicine, "Kuan-Sin-Yin", in patients undergoing chemotherapy for advanced colon cancer - A controlled trial.
Chien TJ, Liu CY, Lu RH, Kuo CW, Lin YC, Hsu CH.
Complement Ther Med. 2016 Dec;29:204-212. doi: 10.1016/j.ctim.2016.10.001. Epub 2016 Oct 20.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27912948

 

 

פִשטה שרוּעה לשיפור התפקוד הקוגניטיבי בקרב ילדים ומתבגרים

בסקירה שיטתית מסכמים החוקרים את הממצאים הקליניים בנוגע להשפעה של פשטה שרועה (Bacopa monnieri) על התפקוד הקוגניטיבי ועל ההתנהגות בקרב ילדים ומתבגרים. 
בסקירה נכללו חמישה מחקרים, בהם נעשה שימוש בפשטה שרועה כצמח בודד, שלושה מתוכם מחקרים אקראיים מבוקרים ושניים - מחקרים פתוחים. גיל המשתתפים בכלל המחקרים היה 4-18 והמינון שניתן היה 100-1,050 מ"ג ליום בצורת סירופ או כמוסות.

מהמחקרים עולה כי השימוש בפשטה שרועה תרם לשיפור בתחום השפה וכן במספר תת-תחומים של זיכרון. בנוסף, נצפה שיפור בתחומי ההיפראקטיביות והקשב, בקרב ילדים שסבלו מהפרעות קשב, ריכוז והיפראקטיביות. השימוש בבקופה היה בטוח ונסבל היטב, כאשר רק 2.3% מהמשתתפים דיווחו על תופעות לוואי קלות, כדוגמת אי-נוחות בטנית.

סקירה זו מדגישה כי השימוש בבקופה הינו בטוח ויעיל לשיפור היבטים קוגניטיביים והתנהגותיים בקרב ילדים ומתבגרים. עם זאת, החוקרים קוראים לקיום מחקרים נוספים על מנת לאשש את הממצאים.

A systematic review of the Ayurvedic medicinal herb Bacopa monnieri in child and adolescent populations.
Kean JD, Downey LA, Stough C.
Complement Ther Med. 2016 Dec;29:56-62. doi: 10.1016/j.ctim.2016.09.002. Epub 2016 Sep 4.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27912958

 

 

פורמולת צמחים לטיפול באסְתמה בקרב ילדים

במחקר כפול-סמיות מבוקר פלסבו נבדקה התרומה של פורמולת הצמחים הסינית Yu Ping Feng San לטיפול בילדים עם אסתמה מתמשכת. הפורמולה Yu Ping Feng San הינה פורמולה סינית קלאסית, המוכרת בשם jade windscreen ומבוססת על 3 צמחי מרפא: אסטרגלוס (Astragalus membranaceus), אטרקטילודס (Atractylodes macrocephala) והצמח- Saposhnikovia divaricate. 
במחקר נכללו 28 ילדים בגילאי 6-18, אשר חולקו אקראית לנטילת הפורמולה יחד עם טיפול תרופתי (מונטלוקאסט*) או לנטילת הטיפול התרופתי בלבד למשך 24 שבועות.

נמצא כי קרא עוד

A randomized placebo-controlled trial of traditional Chinese medicine as an add-on therapy to oral montelukast in the treatment of mild persistent asthma in children.
Chan PH, et al.
Complement Ther Med. 2016 Dec;29:219-228. doi: 10.1016/j.ctim.2016.10.010. Epub 2016 Oct 11.

 

 

מדיטציה לסטודנטים הסובלים מחרַדה

במחקר אקראי מבוקר נבדקה התרומה של מדיטציית מיינדפולנס לשיפור הריכוז בקרב סטודנטים בעלי רמת חרדה גבוהה. במחקר נכללו הנתונים של 82 סטודנטים לתואר ראשון באוניברסיטה בקנדה, המאופיינים ברמת חרדה גבוהה (מעל ציון 43 במדד STICSA לחרדה).

כל המשתתפים מילאו שאלונים להערכת מידת הקשב והמודעות בחיי היומיום (Mindfulness Attention Awareness Scale - MAAS) ולהערכת מצב הרוח החיובי והשלילי (Positive and Negative Affect Schedule - PANAS), ולאחר מכן ביצעו מטלת קשב. בהמשך, המשתתפים הוקצו באופן אקראי להקשבה להקלטה, שארכה 10 דקות, של מדיטציית מיינדפולנס (קבוצת הניסוי) או של הפרק הראשון מספר ההוביט (קבוצת הביקורת) ולאחר מכן חזרו על מטלת הקשב ושאלון מצב הרוח.

נמצא כי קרא עוד

Mindfulness and mind wandering: The protective effects of brief meditation in anxious individuals.
Xu M, Purdon C, Seli P, Smilek D.
Conscious Cogn. 2017 May;51:157-165. doi: 10.1016/j.concog.2017.03.009. Epub 2017 Apr 2.

 

 

האם לצמחי מרפא תרומה לאימון התנגדות?

במחקר כפול-סמיות מבוקר פלסבו נבדקה ההשפעה של תוסף ג'ינסנג קוריאני (Panax ginseng) ומרווה סינית (Salvia miltiorrhiza) על מדדי השריר וכלי הדם במהלך אימון התנגדות אקסצנטרי (אימון בו השריר פועל תוך כדי התארכות ובלימה של התנועה). במחקר נכללו 24 משתתפים בגילאי 50-70, אשר השתתפו באימון התנגדות אקסצנטרי (Eccentric leg extensor exercise ) פעם בשבוע למשך 12 שבועות. 
המשתתפים חולקו באופן אקראי לנטילת מנה אחת ליום (3 כמוסות) מהתוסף הצמחי, או פלסבו, למשך כל תקופת המחקר. כל כמוסה הכילה 250 מ"ג ג'ינסנג קוריאני ו-250 מ"ג מרווה סינית.

נמצא כי קרא עוד

תוצאות אלה מצביעות על כך שהתוסף הצמחי לא תרם לפעילות נוגדת החמצון והאנטי-דלקתית וייתכן כי אף פגע בהסתגלות השריר לאימון.

Panax ginseng and Salvia miltiorrhiza supplementation during eccentric resistance training in middle-aged and older adults: A double-blind randomized control trial.
Lin HF, Chou CC, Chao HH, Tanaka H.
Complement Ther Med. 2016 Dec;29:158-163. doi: 10.1016/j.ctim.2016.10.003. Epub 2016 Oct 11.

 

 

חלב, פירות וירקות, והקשר בינהם לשיעור התמותה

במחקר עוקבה, שנערך בשבדיה, נבדק האם צריכת פירות וירקות עשירים בנוגדי חמצון עשויה להשפיע על הקשר בין צריכת חלב ניגר לבין עלייה בשיעורי התמותה. החוקרים מסבירים כי מחקרים קודמים בחיות מעבדה מצביעים על צריכת חלב, ובאופן ספציפי גלקטוז, כגורם לעלייה בעקה החמצונית ובתהליכים דלקתיים, אשר במקביל לתהליכי הזדקנות, עלולים להוביל לעלייה בתחלואה קרדיווסקולרית, סרטן והידלדלות עצם.
המחקר הנוכחי מבוסס על הנתונים שנאספו באמצעות שאלוני תזונה, אשר מולאו על ידי כ-61,000 נשים בין השנים 1987-1990 (כאשר כ-36,000 מהן מילאו שאלון נוסף בשנת 1997) ועל ידי 45,000 גברים בשנת 1998. בתקופת מעקב ממוצעת של 23 שנה 22,391 מהנשים נפטרו ובתקופת מעקב ממוצעת של 15 שנה 15,478 מהגברים נפטרו. 
צריכה נמוכה של חלב הוגדרה ככוס אחת ליום לכל היותר וצריכה גבוהה של חלב הוגדרה כשלוש כוסות ליום לפחות; צריכה נמוכה של פירות וירקות הוגדרה כמנה אחת ליום לכל היותר וצריכה גבוהה הוגדרה כחמש מנות ליום לפחות. 
בקרב נשים, נמצא כי קרא עוד

Milk, Fruit and Vegetable, and Total Antioxidant Intakes in Relation to Mortality Rates: Cohort Studies in Women and Men.
Michaëlsson K, Wolk A, Melhus H, Byberg L.
Am J Epidemiol. 2017 Feb 10:1-17. doi: 10.1093/aje/kww124. [Epub ahead of print]

 

 

חולי סוּכרת סוג 2 עם עודף משקל בסיכון לשינויים במבנה ובתפקוד המוח

במחקר תצפיתי, שנערך בקוריאה, נבדק האם עודף משקל או שמנות, בשלבים מוקדמים של סוכרת סוג 2, קשורים בשינויים במבנה המוח או בתפקוד הקוגניטיבי.

במחקר נכללו 100 משתתפים בגילאי 30-60 עם סוכרת סוג 2 (עד 5 שנים מאבחון המחלה) - מחציתם עם עודף משקל או שמנות ומחציתם במשקל תקין - וכן קבוצת השוואה של 50 משתתפים בריאים במשקל תקין.

בקרב חולי סוכרת עם עודף משקל או שמנות נמצא כי קרא עוד

Brain changes in overweight/obese and normal-weight adults with type 2 diabetes mellitus.
Yoon S, et al.
Diabetologia. 2017 Apr 27. doi: 10.1007/s00125-017-4266-7. [Epub ahead of print]

 

 

תזונה להגנה מפני הידרדרות קוגניטיבית

בסקירה מוצגות העדויות ממחקרים פרה-קליניים וקליניים בנוגע לתרומה של תזונה ורכיבים תזונתיים להגנה על המוח בתהליכי ההזדקנות.

במסגרת הסקירה, מוצגות העדויות בנוגע להשפעה של חומצות שומן (במיוחד אומגה 3), חלבונים, פחמימות, פוליפנוֹלים וויטמינים (באופן ספציפי וויטמיני B). באופן כללי, החוקרים מסכמים כי מחקרים אפידמיולוגיים תומכים בתפקיד המגן של תזונה ים-תיכונית ושל רכיבים מסוימים כמו אומגה 3, פוליפנוֹלים וויטמיני B - על התפקוד הקוגניטיבי והנפשי.

הממצאים ממחקרים אקראיים מבוקרים באופן כללי אינם עקביים, אולם קרא עוד

Current evidence linking nutrition with brain health in ageing. 
Moore, K., O'Shea, M., Hughes, C. F., Hoey, L., Ward, M. and McNulty, H. 
Nutr Bull, 42: 61–68. doi:10.1111/nbu.12250

 

 

שמירה על כושר גופני להפחתת הסיכון לכּבד שוּמני, גם בקרב הסובלים משמנוּת!

במחקר עוקבה מבוסס אוכלוסייה, שנערך בפינלנד, נבדק הקשר בין כושר גופני אירובי לבין הסיכון לכבד שומני. כחלק ממחקר גדול יותר, העוסק בהערכת גורמי הסיכון הקרדיווסקולריים, במחקר הנוכחי נכללו 463 מבוגרים בגילאי 30-47. כלל המשתתפים ביצעו בדיקת כושר גופני, בה נמדדה צריכת החמצן המרבית (VO2peak) בין השנים 2008-2009, ועברו הדמיית כבד בשנת 2011 .

נמצא כי כושר גופני אירובי גבוה יותר היה קשור ב קרא עוד

Cardiorespiratory Fitness and Risk of Fatty Liver: The Young Finns Study.
Pälve KS, et al.
Med Sci Sports Exerc. 2017 Apr 11. doi: 10.1249/MSS.0000000000001288. [Epub ahead of print]

 

 

תה ירוק להגנה מפני הסיכון לסוכרת הקשור בצריכת אורז

במחקר עוקבה פרוספקטיבי נבדקה ההשפעה של צריכת תה ירוק וקפה על הקשר, שהוכח במחקרים קודמים, בין צריכת אורז לבין הסיכון לסוכרת סוג 2 בקרב קשישים ביפן.
המחקר מבוסס על נתוני התזונה, אורח החיים, לחץ הדם ומדדים אנתרופומטריים של 8,427 משתתפים בגילאי 49-76, שנאספו בין השנים 2004-2007, ונתוני מעקב שנאספו בין השנים 2010-2012. בתקופת מעקב ממוצעת של 5.3 שנים אובחנו 464 מקרים חדשים של סוכרת סוג 2.

בקרב נשים, אך לא בקרב גברים, נמצא כי קרא עוד

Effect modification of green tea on the association between rice intake and the risk of diabetes mellitus: a prospective study in Japanese men and women.
Hirata A, Ohnaka K, Tashiro N, Wang Z, Kohno M, Kiyohara C, Kono S, Takayanagi R.
Asia Pac J Clin Nutr. 2017 May;26(3):545-555. doi: 10.6133/apjcn.042016.04.

 

 

ההשפעות הבריאותיות של קפה 

בסקירה שיטתית מעודכנת דנים החוקרים בהשפעות השליליות האפשריות של צריכת קפה בקרב מבוגרים בריאים וכן בקרב נשים בהריון, ילדים ומתבגרים.

במטרה להעריך את העדויות ממחקרים מבוקרים (63%) ותצפיתיים, שפורסמו בין השנים 2001-2015, צוות המחקר גיבש חמש שאלות (הקשורות בסוג האוכלוסייה, מידת החשיפה, צורת ההשוואה והערכת התוצאה) בהתייחס לחמישה סוגים של השפעות (רעילות אקוטית, רעילות קרדיווסקולרית, השפעה על העצם ומשק הסידן, היבטים התנהגותיים והיבטים של התפתחות ורבייה) - עבור ארבע אוכלוסיות בריאות (מבוגרים, נשים בהריון, ילדים ומתבגרים). כל העדויות נבחנו בהשוואה למינוני הקפאין שנקבעו על ידי משרד הבריאות הקנדי כבטוחים: 400 מ"ג/יום למבוגרים, 300 מ"ג/יום לנשים בהריון, 2.5 מ"ג/ק"ג/יום עבור ילדים ומתבגרים. בסקירה נכללו 381 מחקרים.

בהערכה כוללת של העדויות החוקרים מסכמים כי קרא עוד

Systematic review of the potential adverse effects of caffeine consumption in healthy adults, pregnant women, adolescents, and children.
Wikoff D, et al.
Food Chem Toxicol. 2017 Apr 21. pii: S0278-6915(17)30170-9. doi: 10.1016/j.fct.2017.04.002. [Epub ahead of print]

 

 

אוֹמגה 3 למניעת דִיכאון בקרב נשים בהיריוֹן ולאחר לידַה

בסקירה שיטתית ומטה-אנליזה בדקו החוקרים את הקשר בין רמת חומצות שומן רב בלתי רוויות לבין תסמיני דיכאון סביב תקופת הלידה (התקופה הפרינטאלית).

החוקרים השוו את הרמה של חומצות השומן EPA, DHA, חומצה ארכידונית, סך חומצות השומן מסוג אומגה 3, סך חומצות השומן מסוג אומגה 6 והיחס אומגה 6 לאומגה 3 בקרב נשים עם דיכאון פרינטאלי לעומת קבוצת השוואה של נשים בריאות. בסקירה נכללו 12 מחקרים תצפיתיים, בהם 7,739 משתתפות.

בניתוח כולל של הנתונים עולה כי קרא עוד 

Polyunsaturated Fatty Acids in Perinatal Depression: A Systematic Review and Meta-analysis.
Lin PY, Chang CH, Chong MF, Chen H, Su KP.
Biol Psychiatry. 2017 Mar 9. pii: S0006-3223(17)31355-0. doi: 10.1016/j.biopsych.2017.02.1182. [Epub ahead of print]

 

 

כיצד ניתן להקל על כּאבי הבטן של הסובלים ממעִי רגיש?

בסקירה מוצגות גישות עדכניות, הכוללות טיפול תזונתי וטיפול תרופתי, להקלה על כאבי בטן בקרב הסובלים מהפרעות פונקציונאליות בדרכי העיכול, בעיקר תסמונת המעי הרגיש (IBS). 
מטרת הסקירה הינה לבחון את ההיבטים הפיזיולוגיים והאנטומיים של כאבי הבטן ואת היעילות של טיפולים שונים בהקלה על כאבים אלה. בהתייחס לטיפול תזונתי, בסקירה מוצגות העדויות בנוגע לנטילת תוספי סיבים, צריכת דיאטה דלת FODMAP's (סוגי פחמימות המותססים על ידי חיידקי המעי, דבר שיכול לגרום לגזים ונפיחות) ונטילת פרוביוטיקה.

באופן כללי, קרא עוד

Dietary and pharmacological treatment of abdominal pain in IBS.
Camilleri M, Boeckxstaens G.
Gut. 2017 May;66(5):966-974. doi: 10.1136/gutjnl-2016-313425. Epub 2017 Feb 23.

 

 

ההשפעה של תוסף פרה-ביוטיקה על פלורת המעי

במחקר כפול-סמיות מבוקר פלסבו נבדק הרכב פלורת המעי של קשישים בהשוואה לצעירים, וכן ההשפעה של תוסף פרה-ביוטיקה על חיידקי המעי.

במחקר נכללו 42 קשישים מעל גיל 70 ו-42 מבוגרים בגילאי 30-50. כל קבוצה חולקה באופן אקראי לנטילת התוסף MSPrebiotic® (המופק ממיצוי תפוח אדמה ומכיל עמילוז, עמילפקטין בצורת גרנולות המגיעות בצורתן השלמה למעי הגס) או פלסבו - למשך 3 חודשים. החוקרים העריכו את הרכב חיידקי המעי באמצעות דגימות צואה שנאספו בתחילת המחקר ולאחר 6, 10 ו-14 שבועות.

נמצא כי קרא עוד

A randomized trial to determine the impact of a digestion resistant starch composition on the gut microbiome in older and mid-age adults.
Alfa MJ, et al.
Clin Nutr. 2017 Mar 31. pii: S0261-5614(17)30116-4. doi: 10.1016/j.clnu.2017.03.025. [Epub ahead of print]

 

 

הבדלים בפלורת המעי בחולי טרֶשת רב-מערכתית 

במחקר מקרה-בקרה נבדק האם חולי טרשת רב-מערכתית (Systemic Sclerosis - SSc) מאופיינים בהרכב ייחודי של חיידקי מעי, בהשוואה למשתתפים בריאים. החוקרים בדקו את הרכב החיידקים בדגימות הצואה של 17 חולים מארה"ב, 17 חולים מנורבגיה ו-17 משתתפים בריאים.

נמצא קרא עוד

Systemic sclerosis is associated with specific alterations in gastrointestinal microbiota in two independent cohorts
Elizabeth R Volkmann, et al.
BMJ Open Gastroenterology 2017, published online: 10 April 2017. 

 

 

כותרות נוספות...

 

 

צמחי מרפא לטיפול באלְצהיימר

בסקירה מוצגים הממצאים בנוגע להשפעה הפרמקולוגית של צמחי מרפא סיניים ורכיביהם הפעילים, אשר עשויים לתרום לטיפול במחלת האלצהיימר. הצמחים המוזכרים בסקירה כוללים: ג'ינסנג קוריאני (Panax ginseng), מרווה סינית (Salvia miltiorrhiza), קערורית סינית (Scutellaria baicalensis), גינקו דו-אונתי (Ginkgo biloba), אפימדיום (Epimedium).

 Pharmacological Effects of Active Components of Chinese Herbal Medicine in the Treatment of Alzheimer's Disease: A Review.
Wang ZY, Liu JG, Li H, Yang HM.
Am J Chin Med. 2016;44(8):1525-1541. Epub 2016 Nov 16.

 

 

פלבונוֹאידים לטיפול במחלת כּבד שומני לא אלכוהולי

בסקירה מוצגים הממצאים ממחקרים פרה-קליניים וקליניים בנוגע לתרומה של רכיבים פלבונואידים לטיפול במחלת כבד שומני לא אלכוהולי, בשל השפּעתם על מספר תהליכים הקשורים בהתפתחות המחלה, כגון מטבוליזם של שומנים, תנגודת לאינסולין, תהליכים דלקתיים ועקה חמצונית. בין הרכיבים הפלבונואידים המוזכרים בסקירה נכללים: סילימרין וסיליבין, איזופלבונים מסויה, EGCG וקוורצטין. 

The potential of flavonoids in the treatment of non-alcoholic fatty liver disease.
Van De Wier B, Koek GH, Bast A, Haenen GR.
Crit Rev Food Sci Nutr. 2017 Mar 4;57(4):834-855.

 

 

מקרה של תגובה הדדית בין תרופות וצמחי מרפא

תיאור מקרה של אישה בת 52, הנוטלת תרופה נוגדת דיכאון (ונלפקסין) ופרע מחורר (Hypericum perforatum) לטיפול בדיכאון, אשר סבלה מהתקף מאניה כתוצאה מעלייה ברמת הונלפקסין בדם לאחר התחלת השימוש בתוסף מיצוי שורש סלרי במינון 1000 מ"ג ליום לטיפול בתסמיני גיל המעבר.  

Celery root extract as an inducer of mania induction in a patient on venlafaxine and St John's Wort.
Khalid Z, Osuagwu FC, Shah B, Roy N, Dillon JE, Bradley R.
Postgrad Med. 2016 Sep;128(7):682-3. doi: 10.1080/00325481.2016.1218263. Epub 2016 Aug 5.

 

 

התערבות תזונתית לשיפור תסמיני פרקִינסון

במחקר, שנערך בקרב עכברים, נמצאה השפעה מיטיבה לתוסף תזונה, המכיל את התרכובת אורידין (תרכובת של אורציל וריבוז) ו-DHA (המשמשים לבניית ממברנת התא), וכן לתוסף מורחב, המכיל רכיבים תזונתיים נוספים (כולין, פוספוליפידים, סלניום וויטמינים) וסיבים פרה-ביוטיים לשיפור תסמיני פרקינסון

Promising Effects of Neurorestorative Diets on Motor, Cognitive, and Gastrointestinal Dysfunction after Symptom Development in a Mouse Model of Parkinson's Disease.
Perez-Pardo P, de Jong EM, Broersen LM, van Wijk N, Attali A, Garssen J, Kraneveld AD.
Front Aging Neurosci. 2017 Mar 20;9:57. doi: 10.3389/fnagi.2017.00057. eCollection 2017.

 

 

ענבים להגנה על המוח מפני נזקי תזונה עתירת סוכר ושומן

במחקר, שנערך בקרב חולדות, נמצא כי צריכת תוסף אבקת ענבים הגנה מפני פגיעה עצבית הקשורה בצריכה כרונית של תזונה עתירת סוכר ושומן. 

Grape powder consumption affects the expression of neurodegeneration-related brain proteins in rats chronically fed a high-fructose-high-fat diet.
Liao H, Chou LM, Chien YW, Wu CH, Chang JS, Lin CI, Lin SH.
J Nutr Biochem. 2017 May;43:132-140. doi: 10.1016/j.jnutbio.2017.02.013. Epub 2017 Mar 2.

 

 

הפעילות האנטי-סרטנית של עגבניות

במחקר מעבדה מדגימים החוקרים את הפעילות האנטי-סרטנית של שני זני עגבניות שמקורם בדרום איטליה כנגד תאי סרטן הקיבה. 

Antitumoral Potential, Antioxidant Activity and Carotenoid Content of Two Southern Italy Tomato Cultivars Extracts: San Marzano and Corbarino.
Barone D, et al.
J Cell Physiol. 2017 May 10. doi: 10.1002/jcp.25995. [Epub ahead of print]




חזרה לתחילת העמוד

חזרה לעמוד הקודם