עם ישראל חי!
פתיחת תפריט נגישות
גישה מהירה לדף הבית

מחקרים עדכניים - חודש פברואר 2021 - מקבץ 4

עודכן בתאריך 24/02/2021

במרכז הסקירה מחקרים על טיפול בנשים:

שומר להקלה על כאבי מחזור,

פילאטיס לטיפול בתסמונת קדם ווסתית,

תוסף רזברטרול לנשים לאחר גיל המעבר,

מנגו להפחתת קמטים בקרב נשים לאחר גיל המעבר,

השפעה של מוצרי חלב על המטבוליזם של פחמימות ועל פוריות האישה,

והקשר שבין תזונת האם לפני ההריון למשקל התינוק בלידה.

 

נמשיך עם מחקרים בנושאים מטבוליים:

אגוזי ברזיל לשיפור פרופיל השומנים,

והקשר בין צריכת שמן דגים והסיכון לסוכרת סוג 2.

 

נציג מחקרים על צמחים ותוספי תזונה:

תוסף צמחי לטיפול בשפיכה מוקדמת,

כורכומין לטיפול בדלקת מפרקים בברך,

ותוספי תזונה לטיפול בפרכוסים בקרב חולי אפילפסיה.

 

נביא מספר מחקרים מעניינים על תזונה:

הקשר בין צריכת מזונות אולטרה-מעובדים והסיכון לתמותה,

הקשר בין דיאטה טבעונית והסיכון לשברים,

והשְפעת פרוקטוז מהתזונה על חיידקי המעי.

 

ונסכם במחקר הבודק מה עדיף - מניעה או אבחון מוקדם של מלנומה?

 

ובכותרות השבוע:

הקשר בין דיכאון ותנגודת לאינסולין,

הקשר בין אומגה 3 ותחושת אושר והגשמה עצמית,

פורמולת צמחים סינית לטיפול במחלות מטבוליות,

צריכת קפה קשורה בסיכון מופחת לפגיעה בשמיעה,

והפעילות הרפואית של מורן שסוע עלים.

 

 

שוּמר להקלה על כאבי מחזוֹר

בסקירה שיטתית ומטה-אנליזה של מחקרים אקראיים מבוקרים, הוערכה היעילות והבטיחות של שומר (Foeniculum vulgare) להקלה על כאבי מחזור. מוצע כי שומר תורם להורדת רמת הפרוסטגלנדינים בדם, ובכך מסייע להקלה על כאבי מחזור. בעוד שהטיפול התרופתי הסטנדרטי, הכולל משככי כאבים וגלולות למניעת הריון הינו יעיל, הוא עלול להיות מלווה בהשפעות שליליות, כגון תסמינים במערכת העיכול או במערכת העצבים.  

בסקירה נכללו 12 מחקרים, שנערכו באיראן. בתשעה מחקרים נעשה שימוש בשמן שומר בנטילה פומית ובשלושה מחקרים נעשה שימוש בכמוסות שומר. נמצא כי השימוש בשומר היה יעיל באופן מובהק להקלה על כאבי מחזור, יותר מאשר פלסבו ובמידה דומה לטיפול התרופתי. רוב המחקרים לא כללו דיווח על השפעות שליליות, ולכן לא ניתן להסיק באופן ברור לגבי בטיחות הטיפול. החוקרים מסכמים, כי ממצאים אלה מצביעים על הפוטנציאל של שומר להקלה על כאבי מחזור במידה דומה לטיפול תרופתי, אולם נדרשים מחקרים נוספים לאישוש הממצאים. 

Lee HW, Ang L, Lee MS, Alimoradi Z, Kim E. Fennel for Reducing Pain in Primary Dysmenorrhea: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials. Nutrients. 2020;12(11):3438. Published 2020 Nov 10.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33182553

 

 

פילאטיס לטיפול בתִסמונת קדם ווסתִית

במחקר אקראי מבוקר, נבדקה היעילות של פילאטיס להקלה על תסמיני תסמונת קדם ווסתית (PMS). החוקרים מציינים, כי מחקרים קודמים מדגימים את ההשפעה המיטיבה של פעילות גופנית על תסמיני PMS, אולם ההשפעה של פילאטיס לא נבדקה. 

במחקר נכללו 50 סטודנטיות מאוניברסיטה באיסטנבול הסובלות מ-PMS. המשתתפות חולקו אקראית להשתתפות בשיעורי פילאטיס - כל שיעור במשך שעה, שלוש פעמים בשבוע למשך שלושה חודשים - או לקבוצת ביקורת, שלא ביצעה כל שינוי באורח החיים. נמצא כי בהשוואה לנתוני הבסיס ובהשוואה לקבוצת הפלסבו, בקבוצת ההתערבות חל שיפור מובהק בציון הכללי של תסמיני PMS, וכן במדדים של דיכאון, חרדה, עצבנות, כאב, שינויים בתיאבון ונפיחות. בשתי הקבוצות לא נמצאו שינויים משמעותיים במדד של עייפות. 

החוקרים מסכמים, כי בקבוצת ההתערבות חלה הקלה משמעותית בתסמינים, כאשר ממצאים אלה תומכים בפילאטיס כהתערבות שאינה תרופתית לטיפול ב-PMS

החוקרים מדווחים על העדר מימון חיצוני למחקר.

Çitil ET, Kaya N. Effect of pilates exercises on premenstrual syndrome symptoms: a quasi-experimental study [published online ahead of print, 2020 Nov 24]. Complement Ther Med. 2020;57:102623.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33246104/

 

 

תוסף רזברטרוֹל לנשים לאחר גִיל המעבר

במחקר אקראי מוצלב הוערכה ההשפעה ארוכת הטווח של תוסף רזברטרול, בקרב נשים לאחר גיל המעבר. החוקרים מסבירים, כי לאור החשש מטיפול הורמונלי חלופי, ישנו צורך בטיפול טבעי להקלה על תסמיני גיל המעבר ולשיפור איכות החיים. במחקר פיילוט קודם נמצאה השפעה מיטיבה לתוסף רזברטרול, שניתן למשך 14 שבועות, על תחושת הרווחה וכאב כרוני. 

במחקר זה נכללו 125 נשים בריאות, אשר נטלו תוסף רזברטרול (Veri-teTM) במינון 75 מ"ג פעמיים ביום, או פלסבו, כל אחד למשך 12 חודשים ללא הפסקה בין התנאים. בניתוח הנוכחי הוערכה ההשפעה על תחושת הרווחה, כולל תפיסת כאב, מצב רוח, תסמיני דיכאון, תסמיני גיל המעבר, איכות השינה ואיכות החיים. תגובה להיפרקפניה (רמה גבוהה של פחמן דו-חמצני בריאות) נמדדה כסמן לתפקוד המוחי. 

נמצא כי קרא עוד.

Thaung Zaw JJ, Howe PRC, Wong RHX. Long-term resveratrol supplementation improves pain perception, menopausal symptoms, and overall well-being in postmenopausal women: findings from a 24-month randomized, controlled, crossover trial. Menopause. 2020;28(1):40-49. Published 2020 Aug 31.

 

 

מנגו להפחתת קמטים בקרב נשים לאחר גִיל המעבר

במחקר פיילוט אקראי מבוקר, נבדקה ההשפעה של צריכת פירות מנגו על עור הפנים בקרב נשים לאחר גיל המעבר. החוקרים מסבירים, כי פרי המנגו עשיר בבטא-קרוטן וקרוטנואידים נוספים ובחומצות פנוליות, אשר תורמים לפעילות נוגדת החמצון ולהגנה על העור מפני נזקי השמש. 

במחקר נכללו 36 נשים בגילאי 50-70, אשר חולקו אקראית לצריכת 85 או 250 גרם מנגו ליום, למשך 16 שבועות (שווה ערך ל-0.5 או 1.5 כוס בהתאמה). קמטים ואדמומיות בעור הוערכו בתחילת המחקר ולאחר שמונה ו-16 שבועות, באמצעות צילומי פנים. 

נמצא כי קרא עוד.

Fam VW, Holt RR, Keen CL, Sivamani RK, Hackman RM. Prospective Evaluation of Mango Fruit Intake on Facial Wrinkles and Erythema in Postmenopausal Women: A Randomized Clinical Pilot Study. Nutrients. 2020;12(11):3381. Published 2020 Nov 

 

 

ההשפעה של מוצרי חלב על המטבוליזם של פחמימות ועל פוריות האישה

בסקירה שנערכה על ידי חוקרים מפולין, מוצגות העדויות העדכניות בהתייחס לקשר בין צריכת מוצרי חלב לבין תנגודת לאינסולין וסוכרת סוג 2 בקרב נשים, תוך התייחסות להשפעה האפשרית במצבים של תסמונת השחלות הפוליציסטיות. החוקרים מציינים, כי ישנם ממצאים סותרים בהתייחס להשפעה של מוצרי חלב על המטבוליזם של פחמימות. ידוע כי צריכת חלבונים מגבירה הפרשת אינסולין בדומה לפחמימות, אולם לא לכל החלבונים השפעה זהה. לחלבוני החלב נמצאה ההשפעה החזקה ביותר על הפרשת אינסולין ואינקרטינים בהשוואה לחלבונים אחרים מהחי, בעיקר בשל תכולה גבוהה של חומצות אמינו מסועפות שרשרת, אך גם בשל ההרכב התזונתי הכולל מינרלים, פחמימות בעלות אינדקס גליקמי נמוך, וחומצות שומן טרנס לא רוויות. 

בהתייחס לפוריות, קיימים ממצאים סותרים. מחקרים שנערכו בחיות מעבדה מציעים כי צריכה גבוהה של מוצרי חלב עלולה לפגוע בפוריות, בעיקר בשל תכולת הלקטוז הפוגעות בביוץ. מחקרים בבני אדם הראו שינויים בפעילות ההורמונלית בעקבות צריכת מוצרי חלב, אולם במחקר עוקבה גדול קרא עוד.

Janiszewska J, Ostrowska J, Szostak-Węgierek D. Milk and Dairy Products and Their Impact on Carbohydrate Metabolism and Fertility-A Potential Role in the Diet of Women with Polycystic Ovary Syndrome. Nutrients. 2020;12(11):3491. Published 2020 Nov 13.

 

 

כיצד תזונת האם לפני ההריוֹן קשורה במשקל התינוק בלידַה?

במחקר עוקבה שנערך בהולנד, נבדק הקשר בין תזונת האם לפני ההריון, בחלוקה לקבוצות מזון, לבין משקל התינוק בלידה. החוקרים מסבירים, כי התקופה שלפני הכניסה להריון הינה תקופה רגישה, המשפיעה על איכות הביצית, השליה והתפתחות העובר בשליש הראשון להריון. במחקר נכללו הנתונים של 1,689 נשים, כולל נתוני התזונה לפני ההריון ונתוני הלידה. החוקרים הגדירו 22 קבוצות מזון ובדקו את הקשר בין רמת הצריכה של קבוצות אלה לבין משקל התינוק בלידה, תוך התייחסות לגורמים גופניים ודמוגרפיים, ובהתאמה לסך הצריכה הקלורית. נמצא, כי קרא עוד.

Salavati N, Vinke PC, Lewis F, Bakker MK, Erwich JJHM, M van der Beek E. Offspring Birth Weight Is Associated with Specific Preconception Maternal Food Group Intake: Data from a Linked Population-Based Birth Cohort. Nutrients. 2020;12(10):3172. Published 2020 Oct 16.

 

 

אגוזי ברזיל לשיפור פרופיל השומנים

בסקירה שיטתית ומטה-אנליזה הוערכה ההשפעה של אגוזי ברזיל (Bertholletia excelsa) על משקל הגוף, מדד הדלקת CRP ופרופיל השומנים בדם, שכן אגוזי ברזיל עשירים בנוגדי חמצון וברכיבים פנוליים. בסקירה נכללו שישה מחקרים, כאשר חמישה מהם נערכו בברזיל. נכללו בהם 71 משתתפים הסובלים משמנות, סרטן קולורקטלי, אי ספיקת כליות, יתר לחץ דם או יתר שומנים בדם. במחקרים אלה המשתתפים התבקשו לצרוך אגוזי ברזיל במינון שנע בין 5 ל-20 גרם/יום (11.8 גרם בממוצע) למשך 6 עד 16 שבועות (11 שבועות בממוצע), בהשוואה לקבוצת ביקורת. 

בניתוח כולל של הנתונים נמצא כי קרא עוד.

Hou L, Rashid M, Chhabra M, et al. The effect of Bertholletia excelsa on body weight, cholestrol, and c-reactive protein: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials [published online ahead of print, 2020 Nov 30]. Complement Ther Med. 2020;57:102636.

 

 

צריכת שמן דגים בתזונה או בתוספים קשורה בסיכון מופחת לסוּכרת סוג 2

במחקר עוקבה מבוסס אוכלוסייה, נבדק הקשר בין צריכת דגים שומניים או לא שומניים ותוספי שמן דגים לבין הסיכון לסוכרת סוג 2. במחקר נכללו הנתונים של 392,287 משתתפים מהביו-בנק הבריטי ללא היסטוריה של סוכרת, תחלואה קרדיווסקולרית או סרטן בתחילת המחקר בשנים 2006-2010. לכל המשתתפים נאספו נתונים לגבי התזונה והשימוש בתוספים בתחילת המחקר, ובנוסף 163,706 מהמשתתפים לקחו חלק בלפחות אחד מתוך חמישה סבבי שאלוני תזונה בשנים 2009-2012. במהלך תקופת מעקב חציונית של כ-10 שנים תועדו 7,262 מקרים של סוכרת סוג 2. 

להלן סיכום הממצאים:קרא עוד.

Chen GC, Arthur R, Qin LQ, et al. Association of Oily and Nonoily Fish Consumption and Fish Oil Supplements With Incident Type 2 Diabetes: A Large Population-Based Prospective Study [published online ahead of print, 2021 Jan 11]. Diabetes Care. 2021;dc202328. 

 

 

תוסף צמחי לטיפול בשפיכה מוקדמת

במחקר כפול-סמיות מבוקר פלסבו שנערך בהודו, נבדקה היעילות והבטיחות של תוסף צמחי לטיפול בגברים הסובלים משפיכה מוקדמת. במחקר נכללו 60 גברים בני 43 בממוצע, אשר חולקו אקראית לנטילת התוסף במינון 450 מ"ג פעמיים ביום או פלסבו - למשך שמונה שבועות. התוסף OLNP-05 מכיל תערובת של הצמחים מוקונה (Mucuna pruriens), ארטישוק (Cynara cardunculus), חילבה (Trigonella foenum-graecum), ויתניה משכרת (Withania somnifera) ול-ארגינין

נמצא כי קרא עוד.

Panda SK, Nirvanashetty S, Parachur VA, Mohanty N. A Randomized Double-Blind Placebo-Control Study to Assess the Efficacy and Safety of OLNP-05 Versus Placebo for the Treatment of Subjects with Premature Ejaculation. J Med Food. 2020;23(9):1006-1013.

 

 

תוסף כוּרכומין לטיפול בדלקת מִפרקים בברך

במחקר אקראי מבוקר פתוח נבדקה ההשפעה של תוסף כורכומין, בהשוואה לגלוקוזאמין וכונדרויטין, בקרב מטופלים עם דלקת מפרקים ניוונית בברך. במחקר נכללו 84 מטופלים, אשר חולקו אקראית לשתי קבוצות מחקר למשך שישה שבועות:

  1. תוסף כורכומין בעל זמינות ביולוגית גבוהה (CurQfen) במינון 400 מ"ג/יום. 

  2. 500 מ"ג גלוקוזאמין הידרוכלוריד ו-415 מ"ג כונדרויטין סולפאט פעמיים ביום. 

יעילות ההתערבות הוערכה באמצעות מבחן הליכה, ומדדים סובייקטיביים להערכת עוצמת הכאב, נוקשות המפרק והמגבלה התפקודית. 

להלן הממצאים העיקריים: קרא עוד.

Thomas JV, Smina TP, Khanna A, et al. Influence of a low-dose supplementation of curcumagalactomannoside complex (CurQfen) in knee osteoarthritis: A randomized, open-labeled, active-controlled clinical trial [published online ahead of print, 2020 Nov 18]. Phytother Res. 2020;10.1002/ptr.6907.

 

 

תוספי תזונה לטיפול בפרכוסים בקרב חולי אפִילפסיה

בסקירה שיטתית של מחקרים קליניים, הוערכו העדויות לגבי השימוש בתוספי תזונה לטיפול בפרכוסים בקרב חולי אפילפסיה. בסקירה נכללו 26 מחקרים ברמת עדויות II (מחקרים לא אקראיים, מחקרי עוקבה או מחקרי מקרה בקרה), או ברמת עדויות III (מספר משתתפים קטן, ללא חלוקה אקראית או קבוצת ביקורת, מחקרים פתוחים). בשמונה מהמחקרים נבדקו חומצות שומן רב בלתי רוויות, בשבעה מחקרים נבדקה חומצה פולית, בארבעה מחקרים נבדק ויטמין D, בשני מחקרים נבדק ויטמין E, בשלושה מחקרים נבדקו שילובים שונים, במחקר אחד נבדק אבץ ובמחקר אחד נבדק סלניום.

להלן טבלה המסכמת את הממצאים:קרא עוד.

Asadi-Pooya AA, Simani L. Clinical trials of vitamin-mineral supplementations in people with epilepsy: A systematic review [published online ahead of print, 2020 Oct 29]. Clin Nutr. 2020;S0261-5614(20)30591-4.

 

 

צריכת מזונות אולטרה-מעובדים קשורה בסיכון מוגבר לתמוּתה

במחקר עוקבה שנערך באיטליה, נבדק הקשר בין צריכת מזונות אולטרה-מעובדים לבין תמותה, במטרה לזהות מהם הגורמים התזונתיים העיקריים המעורבים. במחקר נכללו הנתונים של 22,475 מבוגרים בני 55 בממוצע, אחריהם נערך מעקב במשך 8.2 שנים. מזונות אולטרה-מעובדים הוגדרו לפי שיטת NOVA המסווגת מזונות שונים לארבע קטגוריות, בהתאם לדרגת העיבוד של המזון, כאשר הצריכה נקבעה ביחס לסך צריכת המזון (בגרם ליום). 

להלן הממצאים העיקריים:קרא עוד.

Bonaccio M, Di Castelnuovo A, Costanzo S, et al. Ultra-processed food consumption is associated with increased risk of all-cause and cardiovascular mortality in the Moli-sani Study [published online ahead of print, 2020 Dec 18]. Am J Clin Nutr. 2020;nqaa299.

 

 

טבעוניים נמצאים בסיכון מוגבר לשברִים

במחקר עוקבה פרוספקטיבי, נבדק האם יש הבדל בסיכון לשברים בקרב צמחוניים או טבעוניים בהשוואה לאוכלי כל. כחלק ממחקר עוקבה גדול שנערך באירופה, נתוני התזונה נאספו בתחילת המחקר בשנים 1993-2001 וכן במהלך המעקב בשנת 2010. בשתי נקודות הזמן המשתתפים סווגו לארבעה דפוסי תזונה, כאשר בתחילת המחקר 29,380 מהמשתתפים סווגו כאוכלי בשר, 8,037 כאוכלי דגים, 15,499 כצמחוניים ו-1,982 כטבעוניים. 

במהלך תקופת מעקב ממוצעת של כ-17 שנים, תועדו סך הכול 3,941 מקרים של שברים. לאחר התאמה לגורמים סוציו-אקונומיים, אורח חיים ו-BMI נמצא כי קרא עוד.

המחקר נתמך ע"י ה-UK Medical Research Council וע"י Wellcome Trust Our Planet Our Health שהצהירו שלא היתה להם כל מעורבות בתכנון וביצוע הניסוי.

Tong TYN, Appleby PN, Armstrong MEG, et al. Vegetarian and vegan diets and risks of total and site-specific fractures: results from the prospective EPIC-Oxford study. BMC Med. 2020;18(1):353. Published 2020 Nov 23.

 

 

ההשפעה של פרוקטוז על חיידקי המעי

במחקר פיילוט מוצלב, נבדקה ההשפעה של הרכב הפרוקטוז בתזונה, על חיידקי המעי. החוקרים מסבירים, כי צריכה גבוהה של פרוקטוז ושל סירופ תירס עתיר פרוקטוז קשורה בהתפתחות תחלואה מטבולית, אולם ההשפעה על חיידקי המעי אינה ברורה. במחקר נכללו 12 נשים בריאות, אשר צרכו ארבע דיאטות השונות בהרכב הפרוקטוז, כל אחת למשך שבוע. בשבוע הראשון דיאטה דלת פרוקטוז (עד עשרה גרם/יום), בשבוע השני דיאטה עשירה בפירות (100 גרם/יום), בשבוע השלישי שוב דיאטה דלת פרוקטוז (עשרה גרם/יום), ובשבוע הרביעי דיאטה עתירת פרוקטוז הכוללת סירופ תירס עתיר פרוקטוז (100 גרם/יום). 

להלן הממצאים העיקריים: קרא עוד.

Beisner J, Gonzalez-Granda A, Basrai M, Damms-Machado A, Bischoff SC. Fructose-Induced Intestinal Microbiota Shift Following Two Types of Short-Term High-Fructose Dietary Phases. Nutrients. 2020;12(11):3444. Published 2020 Nov 10.

 

 

מניעה לעומת אבחון מוקדם של מלנוֹמה

במודל סטטיסטי בחנו חוקרים מאוסטרליה את יחס העלות-תועלת של מניעת מלנומה באמצעות שימוש במסנן קרינה, בהשוואה לאבחון מוקדם כאסטרטגיה להפחתת שיעור התחלואה והתמותה. במודל נכללו נתונים משני מחקרים אקראיים מבוקרים מבוססי אוכלוסייה, נתונים אפידמיולוגיים ודוחות פיננסיים, וכן ניתוח הכולל סרטן עור שאינו מלנומה ונגעי עור טרום-סרטניים. 

במחקר נכללו מבוגרים עם עור בהיר, החשופים לקרינת שמש חזקה כל השנה, כאשר המודל תוכנן להשוות בין שלוש אסטרטגיות עבור אוכלוסייה החל מגיל 50 בממוצע למשך 30 שנה:

  1. מניעה באמצעות שימוש יומיומי במסנן קרינה.

  2. אבחון מוקדם באמצעות בדיקה תקופתית של כל הגוף על ידי רופא. 

  3. ללא התערבות קבועה (מייצג את האוכלוסייה הכללית).

להלן התוצאות העיקריות קרא עוד.

Gordon L, Olsen C, Whiteman DC, Elliott TM, Janda M, Green A. Prevention versus early detection for long-term control of melanoma and keratinocyte carcinomas: a cost-effectiveness modelling study. BMJ Open. 2020;10(2):e034388. Published 2020 Feb 26.

 

 

וכעת, עוד כותרות...

 

 

הקשר בין דִיכאון ותנגודת לאינסולין

בניתוח חתך בו נכללו 1,269 משתתפים, המבוסס על נתונים ממחקר אורך שנערך בהולנד, נמצא קשר בין תנגודת לאינסולין לבין הפרעת דיכאון בהווה, אך לא להפרעת דיכאון חוזרת. החוקרים מציעים, כי ממצא זה מצביע על כך שתנגודת לאינסולין הינה מצב (state), ולא מאפיין (trait), אשר עשוי להוות סמן לדיכאון. חוקרים שאינם מעורבים במחקר מציינים כי לדיכאון ולמחלות מטבוליות ודלקתיות מנגנונים ביולוגיים משותפים, וכן גורמי סיכון משותפים, כגון תזונה וגורמי סטרס. לפיכך, ייתכן כי הטיפול בדיכאון מוביל גם לשיפור בתנגודת לאינסולין, או שהתערבויות לשיפור פעילות האינסולין עשויות לתרום לשיפור תסמיני דיכאון

Watson KT, Simard JF, Henderson VW, et al. Association of Insulin Resistance With Depression Severity and Remission Status: Defining a Metabolic Endophenotype of Depression [published online ahead of print, 2020 Dec 2]. JAMA Psychiatry. 2020;e203669.

 

 

קשר בין אוֹמגה 3 ותחושת אושר והגשמה עצמית

במחקר חתך, בו נכללו 133 נשים העובדות בבתי חולים ובבתי אבות, נמצאו קשרים חיוביים בין ריכוז חומצות אומגה 3 בדם לבין תחושת אושר והגשמה עצמית.  

Tsuboi H, Sakakibara H, Matsunaga M, et al. Omega-3 Eicosapentaenoic Acid Is Related to Happiness and a Sense of Fulfillment-A Study among Female Nursing Workers. Nutrients. 2020;12(11):3462. Published 2020 Nov 11.

 

 

פורמולת צמחים סינית לטיפול במחלות מטבוליות

בסקירה דנים החוקרים בהיבטים הפרמקולוגיים ובפוטנציאל של שני הצמחים העיקריים בפורמולה הסינית Danhong - מרווה סינית (Salvia miltiorrhiza) וקורטם הצבעים (Carthamus tinctorius) - לטיפול במחלות מטבוליות והסיבוכים הנלווים.  

Orgah JO, He S, Wang Y, et al. Pharmacological potential of the combination of Salvia miltiorrhiza (Danshen) and Carthamus tinctorius (Honghua) for diabetes mellitus and its cardiovascular complications. Pharmacol Res. 2020;153:104654.

 

 

צריכת קפה קשורה בסיכון מופחת לפגיעה בשמיעה

במחקר עוקבה בו נכללו 36,923 משתתפים מהביו-בנק הבריטי, נמצא כי צריכת קפה הייתה קשורה בסיכון מופחת לפגיעה בשמיעה בקרב גברים, אך לא בקרב נשים. 

Machado-Fragua MD, Struijk EA, Yévenes-Briones H, Caballero FF, Rodríguez-Artalejo F, Lopez-Garcia E. Coffee consumption and risk of hearing impairment in men and women [published online ahead of print, 2020 Nov 29]. Clin Nutr. 2020;S0261-5614(20)30642-7.

 

 

הפעילות הרפואית של מוֹרן שסוע עלים

בסקירה מוצגים הממצאים ממחקרים פרה-קליניים, לגבי הרכב הצמח והפעילות הרפואית של מורן שסוע עלים (Viburnum opulus), כולל פעילות נוגדת חמצון ואנטי-מיקרוביאלית. 

Kajszczak D, Zakłos-Szyda M, Podsędek A. Viburnum opulus L.-A Review of Phytochemistry and Biological Effects. Nutrients. 2020;12(11):3398. Published 2020 Nov 5.

 




חזרה לתחילת העמוד

חזרה לעמוד הקודם