עם ישראל חי!
פתיחת תפריט נגישות
גישה מהירה לדף הבית

מחקרים עדכניים - חודש ינואר 2019 - מקבץ 1

עודכן בתאריך 03/01/2019

בפתח הסקירה השבועית שלנו, צמחי מרפא למניעת תופעות הלוואי הקשורות בכימותרפיה ולטיפול בהן ורכיבים צמחיים לטיפול במלנומה.

בהמשך: מהו הטיפול הטבעי המוכח מחקרית בפסוריאזיס?

האם דיאטה ים-תיכונית מסייעת לשיפור תוצאות ההריון?

ומהי התרומה שלה למטופלים עם דלקת מפרקים ניוונית בברך?

מהי התרומה של תוספת חלבון לקשישים בבתי אבות?

האם השימוש בתוספי קריאטין בטוח לצעירים?

כיצד ל-קרניטין מעודד תהליכי טרשת עורקים?

האם תוספי אומגה 3 וויטמין E יעילים לחולי פרקינסון?

כיצד תוסף אומגה 3 מסייע לטיפול בדיכאון?

האם מיץ חמוציות יעיל לנשים עם דלקת מפרקים שגרונית?

אילו אסטרטגיות שאינן פסיכיאטריות יעילות לטיפול בדיכאון וחרדה בקרב ילדים וצעירים?

מהם גורמי אורח החיים בילדים אשר עלולים להגביר עקה חמצונית?

האם מחקרי פרוביוטיקה הממומנים על ידי התעשייה מוטים?

ואילו טיפולים טבעיים עשויים להועיל כנגד גידולי מוח (גליובלסטומה)?

בכותרות השבוע: הקשר בין שמנות ובריאות העצם בקרב ילדים, הגורמים המשפיעים על רמת ויטמין D בדם, ג'ינג'ר ושכיזנדרה כנוגדי סרטן ואלוורה כנגד שפעת.

 

 

צמחי מרפא סיניים למניעת תופעות הלוואי הקשורות בכימותרפיה ולטיפול בהן

בסקירה החוקרים מסכמים ומעריכים את העדויות הפרה-קליניות וקליניות העוסקות בתרומה של רפואת צמחים סינית למניעת תופעות הלוואי הקשורות בכימותרפיה ולטיפול בהן. החוקרים מסבירים כי כימותרפיה גורמת לרעילות גם בתאים שאינם סרטניים, בעיקר בתאים המאופיינים בקצב חלוקה מהיר. במסגרת הסקירה דנים החוקרים בהשפעה של רכיבים צמחיים שונים, בדגש על פורמולות המכילות מספר צמחים, כנגד רעילות במערכות שונות בגוף - העצבים, הכליות, הלב, הדם, מערכת העיכול וכבד - כתוצאה מחשיפה לכימותרפיה שאינה ספציפית, כגון 5-פלואורציל, קפציטבין ואוקסליפלטין. 

להלן צמחי המרפא העיקריים המוזכרים בסקירה:

כנגד רעילות עצבית: פלודנדרון (Phellodendron amurense, Phellodendron chinensis), הפורמולה Goshajinkigan (המכילה 10 צמחים) והפורמולה Keishikajutsubutou - המכילה קינמון (Cinnamomum zeylanicum), אקונייט (Aconitum) ואטרקטילודס (Atractylodes macrocephala). 

כנגד רעילות בדרכי העיכול: החוקרים דנים בתפקיד של ההורמון גרלין בבחילות והקאות על רקע כימותרפיה וכן בתרומה של הפורמולה Rikkunshito (המכילה 8 צמחים), של הפורמולה Sip-jeon-dea-bo-tang, של ג'ינג'ר (Zingiber officinale) ורכיביו הפעילים, של קערורית ברבטה (Scutellaria barbata) ושל פורמולות נוספות. 

כנגד רעילות בדם: טיפול תומך במגוון פורמולות סיניות נמצא יעיל כנגד ירידה בייצור של תאי הדם, כולל רכיבים המצויים בכורכום סיני (Curcuma wenyujin), הפורמולה Shenqi Fuzheng injection - המכילה קודונופסיס (Codonopsis pilosula) ואסטרגלוס (Astragalus membranaceus), פטריית ריישי (Ganoderma lucidum) - וכן פורמולות נוספות: TJ-48, LCS101, Rasayanas. 

כנגד מוקוזיטיס בפה: הפורמולה Hangeshashinto, רודיולה טיבטית (Rhodiola algida) והפורמולה Oren-gedoku-to. 

כנגד רעילות בלב: למרות שאין עדויות קליניות, במחקר מעבדה נמצאה השפעה מיטיבה לפורמולה Zhenqi FuZheng granule. 

כנגד רעילות בכבד: פגיעה בכבד הינה אחת מההשפעות השליליות העיקריות של כימותרפיה, כאשר למרות הפוטנציאל של השימוש בצמחי מרפא, קיים חשש מרעילות ומתגובה הדדית עם הכימותרפיה. כאסטרטגיה להתמודדות עם בעיה זו, החוקרים דנים בכלי אבחוני (CIOMS/RUCAM scale), המיועד לקביעת סוג הפגיעה הכבדית ובכך מסייע בהתאמת הטיפול. 

כנגד רעילות בכליות: מוצגים הממצאים לגבי השימוש בפורמולה Bu-zhong-yi-qi decoction וכן בצריכת דבש ומזון מלכות. 

החוקרים מסכמים כי הולכות ומצטברות העדויות לגבי התרומה של רכיבים טבעיים למניעת תופעות הלוואי הקשורות בכימותרפיה ולטיפול בהן, וכתוצאה מכך לשיפור איכות החיים של חולי סרטן. עם זאת, נדרשים מחקרים נוספים על מנת לבחון את מנגנוני הפעולה ומחקרים קליניים המבססים ומאששים את הממצאים.

Fu B, Wang N, Tan HY, Li S, Cheung F, Feng Y. Multi-Component Herbal Products in the Prevention and Treatment of Chemotherapy-Associated Toxicity and Side Effects: A Review on Experimental and Clinical Evidences. Front Pharmacol. 2018 Nov 29;9:1394. 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30555327

 

 

רכיבים צמחיים לטיפול במלנוֹמה

בסקירה שיטתית מפורטים הממצאים הפרה-קליניים, בעיקר ממחקרים שנערכו על מכרסמים, העוסקים ברכיבים צמחיים לטיפול במלנומה. בסקירה נכללו 35 מחקרים, שנערכו ב-12 מדינות ובהם הוערכה ההשפעה של מגוון גדול של צמחי מרפא. מהסקירה עולה כי באופן כללי, רכיבים צמחיים היו יעילים כנגד מלנומה, תוך השפעה על מגוון מסלולים הקשורים בהתפתחות התאים הסרטניים. להלן פירוט הרכיבים הצמחיים העיקריים שנמצאו בעלי השפעה על המסלולים השונים הקשורים במלנומה:

Albuquerque KRS, et al. Applicability of Plant Extracts in Preclinical Studies of Melanoma: A Systematic Review. Mediators Inflamm. 2018 Jul 26;2018:6797924. 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30147443

 

 

טיפול טבעי מוכח מחקרית בפסוֹריאזיס

בסקירה מפורטות העדויות הקליניות לגבי ההשפעה של אסטרטגיות תזונתיות שונות לטיפול בפסוריאזיס. במסגרת הסקירה דנים החוקרים בקשר הדו-כיווני בין שמנות לבין פסוריאזיס, כאשר ישנה תמיכה קלינית לכך שייעוץ תזונתי לחולי פסוריאזיס עשוי לתרום להקלה על חומרת המחלה וכן להפחית תחלואה הקשורה בשמנות. בהמשך, החוקרים דנים בהרחבה בהשפעה של דיאטה היפו-קלורית ומסכמים כי ישנה חשיבות גבוהה לניהול התזונה, המשקל והפעילות הגופנית למניעה ולטיפול בפסוריאזיס, וזהו טיפול הקו הראשון המיועד לשיפור הפרוגנוזה. דפוס תזונה נוסף שעשוי לתרום לחולי פסוריאזיס הינו דיאטה ים-תיכונית בהתאמה אישית, כולל צריכה גבוהה של שומנים בלתי רווים (MUFA ואומגה 3), ירקות, פירות וסיבים והפחתת הצריכה של שומן רווי, פחמימות פשוטות וסוכרים.

עוד דנים החוקרים בתפקיד ובחשיבות של ויטמין D בפסוריאזיס, אך מדגישים כי קרא עוד.

Zuccotti E, et al. Nutritional strategies for psoriasis: current scientific evidence in clinical trials. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2018 Dec;22(23):8537-8551. 

 

 

דיאטה ים-תיכוֹנית לשיפור תוצאות ההריוֹן לאם ולעובר

במחקר אקראי מבוקר הוערכה התרומה של דיאטה ים תיכונית, מועשרת בשמן זית ובפיסטוקים, למניעת תוצאות שליליות לאם ולעובר במהלך ההריון, בקרב נשים ללא סוכרת הריון. כחלק ממחקר גדול העוסק במניעת סוכרת הריון, במחקר הנוכחי נכללו 697 נשים ללא סוכרת הריון, אשר בשבוע 8-12 להריון חולקו אקראית לקבוצת הטיפול הסטנדרטי - שבה הוגבלה צריכת השומן לכ-30% מסך הצריכה הקלורי - או לקבוצת ההתערבות, שצרכה דיאטה ים-תיכונית מועשרת בשמן זית ופיסטוקים, כאשר צריכת השומן הייתה כ-40% מסך הצריכה הקלורית. השפּעת ההתערבות נבדקה באמצעות שיעור הנשים שעברו אירוע שלילי אחד לפחות - כולל ניתוח חירום קיסרי, טראומה פרינאלית, יתר לחץ דם או רעלת הריון, לידה מוקדמת או עובר גדול או קטן לגיל ההריון. 

נמצא כי קרא עוד.

Assaf-Balut C, et al. A Mediterranean Diet with an Enhanced Consumption of Extra Virgin Olive Oil and Pistachios Improves Pregnancy Outcomes in Women Without Gestational Diabetes Mellitus: A Sub-Analysis of the St. Carlos Gestational Diabetes Mellitus Prevention Study. Ann Nutr Metab. 2018 Dec 14;74(1):69-79. 

 

 

מהי התרומה של דיאטה ים-תיכוֹנית למטופלים עם דלקת מִפרקים נִיוונית בברך?

במחקר עוקבה הוערכה התרומה של דיאטה ים-תיכונית למטופלים עם דלקת מפרקים ניוונית בברך. במחקר נכללו 4,330 משתתפים בני 61 בממוצע, עם סיכון גבוה או אבחנה של דלקת מפרקים ניוונית בברך, אחריהם נערך מעקב של כ-4 שנים בממוצע. נמצא כי קרא עוד.

Veronese N, et al. Mediterranean diet and knee osteoarthritis outcomes: A longitudinal cohort study.Clin Nutr. 2018 Dec 4. pii: S0261-5614(18)32565-2.

 

 

מהי התרומה של תוספת חלבון לקשישים בבתי אבות?

בסקירה שיטתית ומטה-אנליזה הוערכה היעילות של תוספת חלבון, שאינה בשר, לשיפור מדדים תזונתיים ובריאותיים בקרב קשישים המתגוררים בבתי אבות. החוקרים מסבירים כי מדובר באוכלוסייה הנמצאת בסיכון לתת-תזונה בשל ירידה בצריכה התזונתית, ירידה בתהליכים אנבוליים בשרירים, שכיחות גבוהה של מחלות כרוניות ותלות תפקודית. בסקירה נכללו 17 מחקרים אקראיים מבוקרים, בהם 1,246 משתתפים מעל גיל 65. במחקרים נבדקה ההשפעה של תוספת חלבון בהשוואה לקבוצת ביקורת על מגוון מדדים, כאשר בחמישה מהמחקרים ניתנה תוספת חלבון גבוהה, אשר הוגדרה כיותר מ-20 גרם חלבון ומעל ל-20% מהקלוריות שמקורן בחלבון ובשנים עשר מהמחקרים ניתנה תוספת חלבון בינונית, אשר הוגדרה כ-10-20 גרם חלבון ומעל ל-10% מהקלוריות שמקורן בחלבון. התזונה של המשתתפים לפני ההתערבות הכילה בממוצע 1,560 קלוריות ו-56 גרם חלבון. בעשרה מהמחקרים ניתן משקה חלב, ובאחרים משקה סויה, תזונה מועשרת בחלבון, עוגייה עשירה בחלבון או תוסף חומצות אמינו - במינון של 8-40 גרם חלבון לתקופה של בין 4 שבועות ל-9 חודשים. בעשרה מהמחקרים קבוצת הביקורת קיבלה דיאטה סטנדרטית ובמחקרים האחרים ניתן תוסף פלסבו או ייעוץ תזונתי. להלן הממצאים המרכזיים:קרא עוד.

Donaldson AIC, et al. Effect of nonmeat, high-protein supplementation on quality of life and clinical outcomes in older residents of care homes: a systematic review and meta-analysis.Nutr Rev. 2018 Dec 13. 

 

 

האם השימוש בתוספי קרִיאטין בטוח לצעירים?

בסקירה בוחנים החוקרים את הממצאים לגבי היעילות והבטיחות של תוספי קריאטין בקרב צעירים. מהסקירה עולה כי ישנם ממצאים רבים התומכים ביעילות של קריאטין לשיפור הביצועים הגופניים, הן בטווח הקצר (5-7 ימים), והן בנטילה ממושכת יותר. כמו כן, ישנה תמיכה רחבה לגבי פרופיל הבטיחות של קריאטין, כאשר השימוש נמצא קשור בסיכון נמוך מאוד להשפעות שליליות או לפגיעה במדדי בריאות שונים. בדומה לספורטאים מבוגרים, גם בקרב ספורטאים צעירים קריאטין הינו תוסף פופולרי, אולם העדויות לגבי יעילותו ובטיחותו באוכלוסייה זו הינן מצומצמות. בסקירה נמצאו רק שמונה מחקרים העוסקים ביעילות קריאטין לשיפור הביצועים הגופניים בקרב צעירים, אולם אף אחד מהמחקרים לא תוכנן לבחון היבטים של בטיחות.

עם זאת,קרא עוד.

Jagim AR, Stecker RA, Harty PS, Erickson JL, Kerksick CM. Safety of Creatine Supplementation in Active Adolescents and Youth: A Brief Review. Front Nutr. 2018 Nov 28;5:115. 

 

 

כיצד ל-קרניטין, המצוי בבשר אדום, מעודד תהליכי טרשת עוֹרקים, ואיך זה קשור לחיידקי המעי?

במחקר קליני מבוקר הוערכה ההשפעה של ל-קרניטין על התפתחות תהליכי טרשת עורקים, באמצעות תהליכי מטבוליזם של חיידקי המעי. החוקרים מסבירים כי במחקרים קודמים שנערכו בקרב עכברים נמצא כי ל-קרניטין, רכיב תזונתי המצוי בריכוז גבוה בבשר אדום, הוביל להגברת תהליכי טרשת עורקים באמצעות יצירת התרכובות (TMA (trimethylamine ו-(TMAO (trimethylamine N-oxide על ידי חיידקי המעי. החוקרים מסבירים כי בתהליך המטבוליזם, ל-קרניטין הופך לתרכובת (γBB (γ-butyrobetaine, שהופכת ל-TMA ולאחר מכן ל-TMAO. על בסיס שאלוני תזונה, המשתתפים סווגו לאומניבורים (אוכלי-כל) או לצמחוניים/טבעוניים. לצורך בדיקת התהליך המטבולי, 35 משתתפים (10 צמחוניים/טבעוניים ו-20 אומניבורים) התבקשו לצרוך באופן אקוטי 250 מ"ג ל-קרניטין סינתטי מסומן איזוטופית או 250 מ"ג γBB, לאחר מכן המשתתפים נטלו אנטיביוטיקה במשך שבוע על מנת לדכא את חיידקי המעי ואז חזרו על הבדיקה. בהמשך, משתתפים אלה ואחרים הונחו להמשיך את התזונה הרגילה שלהם תוך נטילת תוסף ל-קרניטין במינון 500 מ"ג ליום למשך חודשיים לפחות. החוקרים בדקו את המטבוליטים בדם ובדגימות הצואה בתחילת המחקר, לאחר נטילת אנטיביוטיקה ולאחר נטילה ממושכת של ל-קרניטין.

ראשית, החוקרים מראים מהי התרומה של חיידקי המעי לקרא עוד.

Koeth RA, et al. l-Carnitine in omnivorous diets induces an atherogenic gut microbial pathway in humans.J Clin Invest. 2018 Dec 10. pii: 94601. 

 

 

תוספי אוֹמגה 3 ווִיטמין E לחולי פרקינסוֹן

במחקר כפול-סמיות מבוקר פלסבו הוערכה היעילות של נטילה משולבת של תוסף אומגה 3 וויטמין E על הביטוי של גנים הקשורים בפעילות של מתווכי דלקת, אינסולין ושומנים בקרב חולי פרקינסון. במחקר נכללו 40 מטופלים, אשר חולקו אקראית לקבוצת ההתערבות, שנטלה 1 גרם אומגה 3 מזרעי פשתן + 400 יחב"ל ויטמין E ליום, או פלסבו - למשך 12 שבועות. 

נמצא כי קרא עוד.

Tamtaji OR, et al. The effects of omega-3 fatty acids and Vitamin E co-supplementation on gene expression related to inflammation, insulin and lipid in patients with Parkinson's disease: A randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Clin Neurol Neurosurg. 2018 Dec 8;176:116-121. 

 

 

העלאת רמת אוֹמגה-3 במוח כבסיס לטיפול בדִיכאון

במחקר, שנערך בקרב עכברים, נבדקה היעילות של תוסף חומצת שומן EPA בשילוב נשא פוספוליפידי לשיפור המעבר במחסום דם-מוח וכתוצאה מכך להעלאת ריכוזה במוח. החוקרים מסבירים כי חומצות שומן מסוג אומגה 3, EPA ו-DHA, מגנות מפני הפרעות מטבוליות ונוירולוגיות, כך ש-DHA נמצאה יעילה יותר כנגד תהליכי דלקת ואילו EPA עשויה לתרום למניעת דיכאון. עם זאת, רמת ה-EPA במוח נמוכה מאוד ואינה מושפּעת באופן משמעותי מתוספי תזונה. במחקר הנוכחי נבדקה ההשערה לפיה הגורם לכך הוא הספיגה של EPA כטריגליצריד, כאשר המעבר במחסום דם-מוח נעשה באמצעות נשא פוספוליפידי (ליזופוספטדילכוֹלין – LPC). החוקרים נתנו לעכברים תוסף EPA חופשי או בצורת LPC למשך 15 יום ובדקו את רמת הספיגה ברקמת המוח ואת הביטוי הגנטי. בהשוואה לקבוצת ביקורת שלא קיבלה כלל EPA, נטילת EPA בצורת LPC הובילה לקרא עוד.. 

Yalagala PC, et al. Dietary lysophosphatidylcholine-EPA enriches both EPA and DHA in the brain: Potential treatment for depression. J Lipid Res. 2018 Dec 10. pii: jlr.M090464. 

 

 

מיץ חמוציות לנשים עם דלקת מִפרקים שגרוֹנית

במחקר אקראי מבוקר הוערכה ההשפעה של מיץ חמוציות בקרב נשים עם דלקת מפרקים שגרונית. החוקרים מציינים כי ישנה תמיכה לפעילות נוגדת הדלקת ונוגדת החמצון של מיץ חמוציות, אולם השפּעתו לא נחקרה בקרב מטופלים עם דלקת מפרקים שגרונית. במחקר נכללו 41 נשים, אשר חולקו אקראית לקבוצת ההתערבות - שצרכה 500 מ"ל ליום מיץ חמוציות מופחת קלוריות למשך 90 יום - או לקבוצת הביקורת, שהמשיכה בתזונה הרגילה שלה. ההרכב התזונתי של 500 מ"ל מיץ: 50 קלוריות, 0 גרם חלבון, 12.5 גרם פחמימות, 0 גרם שומנים, 0 גרם סיבים, 75 מ"ג נתרן, 132 מ"ג פרואנתוציאנידינים, 259 מ"ג רכיבים פנולים, 0.3 מ"ג חומצה פולית ו-150 מ"ג ויטמין C.

נמצא כי קרא עוד.

המחקר מומן על ידי מועצת המחקר הלאומית של ברזיל והחוקרים מדווחים כי החברה שסיפקה את מיץ החמוציות לא הייתה מעורבת באף אחד משלבי המחקר.

Thimóteo NSB, et al. Cranberry juice decreases disease activity in women with rheumatoid arthritis.Nutrition. 2018 Oct 10;60:112-117. 

 

 

אסטרטגיות שאינן פסיכיאטריות לטיפול בדִיכאון וחַרדה בקרב ילדים וצעירים

בסקירה שיטתית מוצגות העדויות בנוגע להתערבויות שאינן פסיכיאטריות לטיפול בדיכאון וחרדה בקרב ילדים וצעירים עד גיל 25. ראשית, החוקרים ביצעו סקירה רחבה בה נכללו 109 מחקרים, מהם 50 סקירות שיטתיות. על בסיס מחקרים אלה, החוקרים זיהו 103 גישות טיפוליות - ביניהן אינטראקציה חברתית, חשיפה לטבע, הירגעות, הסחת דעת, גירוי תחושתי, פעילות גופנית, שינוי תפיסתי, עיסוק בתחביבים, ביטוי עצמי וחיפוש עצמי. בהמשך, ביצעו החוקרים סקירה שיטתית להערכת היעילות של האסטרטגיות השונות. בניתוח היעילות נכללו 38 מחקרים, בהם נבדקו שבע גישות טיפוליות שונות: גישה קוגניטיבית התנהגותית (16 מחקרים), פעילות גופנית (10 מחקרים), טיפול באור (5 מחקרים), תוספי תזונה (3 מחקרים), עיסוי (2 מחקרים), תמיכה חברתית ברשת (מחקר אחד) וגידול כלב (מחקר אחד).

מניתוח כולל של המחקרים עולה כי קרא עוד

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30522980

 

 

מהם גורמי אורח החיים בילדים אשר עלולים להגביר עקה חמצונית?

במחקר תצפיתי הוערך הקשר בין גורמי אורח חיים לבין מדדי עקה חמצונית בקרב ילדים. החוקרים מסבירים כי על בסיס מחקרים קודמים, ניתן להתייחס לרמת כולסטרול LDL מחומצן (oxLDL) כמדד לעקה חמצונית בקרב ילדים עם שמנות. במחקר נכללו 178 ילדים, אשר סווגו בהתאם ל-BMI כבעלי משקל תקין, עודף משקל או שמנות. החוקרים מדדו את רמת ה-oxLDL בדם והעריכו את הרגלי התזונה והפעילות הגופנית של הילדים. בהשוואה לילדים עם עודף משקל או שמנות, ילדים במשקל תקין היו בעלי הרגלי תזונה דומים אולם ביצעו יותר פעילות גופנית. באופן כללי, לא נמצא קשר בין רמת ה-oxLDL לבין התזונה או הפעילות הגופנית.

עם זאת, קרא עוד.

De Giuseppe R, et al. Unhealthy lifestyle and oxidative damage in childhood obesity.Eat Weight Disord. 2018 Dec 15. 

 

 

האם מחקרי פרוֹביוטיקה הממומנים על ידי התעשייה מוטים?

בסקירה החוקרים בחנו האם מחקרים הממומנים על ידי התעשייה נוטים לדווח על תוצאות חיוביות יותר לשימוש בתוספי פרוביוטיקה להקלה על שלשול אקוטי. בסקירה נכללו 66 מחקרים קליניים, מהם 27 מומנו על ידי התעשייה, 18 לא מומנו על ידי התעשייה ו-21 לא דיווחו על מקור המימון.

לצורך הניתוח, נבדקו באופן סטטיסטי הקשרים בין קרא עוד.

Saa C, Bunout D, Hirsch S. Industry funding effect on positive results of probiotic use in the management of acute diarrhea: a systematized review. Eur J Gastroenterol Hepatol. 2018 Dec 14. 

 

 

טיפולים טבעיים כנגד גידולי מוח (גליובלסטומה)

בסקירה מסכמים החוקרים את הממצאים ממחקרים פרה-קליניים בנוגע להשפעה של טיפולים טבעיים שונים כנגד גליובלסטומה. במסגרת הסקירה מפרטים החוקרים מהי הפתופיזיולוגיה של גליובלסטומה ומהם הטיפולים הקיימים ובהמשך דנים בהשפעה של רכיבים טבעיים. להלן פירוט הרכיבים העיקריים, אשר נמצאו בעלי פעילות נוגדת סרטן, כולל השפעה על מסלולי תקשורת תאית, המעורבים בתהליכי אנגיוגנזה, בנדידת תאים, בתמותת תאים ובעמידות התא לטיפול.

החוקרים מסכמים כי קרא עוד.

Erices JI, et al. Current natural therapies in the treatment against glioblastoma. Phytother Res. 2018 Nov;32(11):2191-2201. 

 

 

וכעת, עוד כותרות...

 

 

הקשר בין שמנוּת ובריאות העצם בקרב ילדים

במחקר חתך, שנערך בקרב 876 ילדים בגילאי 6-10 בארה"ב (בוסטון), נמצא כי השמנה בטנית (אשר נמדדה באמצעות DEXA) הייתה קשורה בצפיפות עצם נמוכה יותר רק בקרב הילדים עם רמת השומן הבטני הגבוהה ביותר. ממצא זה מצביע על כך שקיים סף ממנו רקמת השומן הופכת להיות יותר פעילה מטבולית וכתוצאה מכך נפגעת בריאות העצם. 

Rokoff LB, et al. Body composition and bone mineral density in childhood. Bone. 2018 Dec 14. pii: S8756-3282(18)30459-9. 

 

 

מהם הגורמים המשפיעים על רמת וִיטמין D בדם?

במחקר חתך, בו נכללו 450 קשישים פעילים גופנית שאינם נוטלים תוספי ויטמין D, נמצא כי בתקופת הקיץ רמת הויטמין D בדם הייתה גבוהה ולא נדרש שימוש בתוספים, כאשר הגורמים שנמצאו קשורים ברמת ויטמין D גבוהה היו גיל צעיר יותר, BMI נמוך יותר, צריכת אלכוהול גבוהה יותר ורמה גבוהה יותר של פעילות גופנית בחוץ. 

Ten Haaf DSM, et al. Determinants of vitamin D status in physically active elderly in the Netherlands.Eur J Nutr. 2018 Dec 6. 

 

 

כיצד גִ'ינג'ר תורם למניעת סרְטן?

בסקירה מוצגים הממצאים הפרה-קליניים והקליניים בנוגע לפעילות של ג'ינג'ר (Zingiber officinale) והרכיב הפעיל [6]-gingerol כנגד התפתחות גידולים סרטניים ותהליכים חמצוניים ודלקתיים הקשורים בהתפתחות סרטן

de Lima RMT, et al. Protective and therapeutic potential of ginger (Zingiber officinale) extract and [6]-gingerol in cancer: A comprehensive review. Phytother Res. 2018 Oct;32(10):1885-1907. 

 

 

הפעילות נוגדת הסרְטן של רכיב פעיל בשכִיזנדרה

במחקר מעבדה הודגמה הפעילות נוגדת הסרטן של הרכיב הפעיל gomisin J, המצוי בשכיזנדרה (Schisandra chinensis), כנגד סוגים שונים של תאים סרטניים. 

Jung S, et al. Anticancer activity of gomisin J from Schisandra chinensis fruit.Oncol Rep. 2018 Nov 2. 

 

 

אלוֹורה כנגד שַׁפעת

במחקר מעבדה מראים החוקרים כי בניגוד לשיטת המיצוי הסטנדרטית של אלוורה (Aloe spp) באלכוהול, מיצוי במים באמצעות אולטרסאונד היה בעל פעילות אנטי-ויראלית כנגד נגיף השְפעת.

Gansukh E, et al. Ultrasound mediated accelerated Anti-influenza activity of Aloe vera.Sci Rep. 2018 Dec 12;8(1):17782. 

 




חזרה לתחילת העמוד

חזרה לעמוד הקודם