עם ישראל חי!
פתיחת תפריט נגישות
גישה מהירה לדף הבית

מחקרים עדכניים - חודש אפריל 2018 - מקבץ 2

עודכן בתאריך 12/04/2018

 

בפתח הסקירה השבועית שלנו: האם פלסבו יעיל כטיפול בחולשה בקרב מטופלים המחלימים מסרטן? אילו רכיבים טבעיים עשויים להיות יעילים לטיפול בגידולים שפירים בשד? ומה היעילות של שוש קירח כטיפול תומך בהליקובקטר פילורי
בהמשך הסקירה, מגוון מחקרים בנושאי סוכרת, תסמונת מטבולית ומחלות לב וכלי דם: מה התפקיד של פלורת המעי בהשפעה המיטיבה של התזונה על לחץ הדם ועל סוכרת סוג 2? מה הקשר בין צריכת קפה לתסמונת המטבולית בקרב חולי סוכרת סוג 1? מה החשיבות של הקפדה על תזונה בריאה לחולי סוכרת סוג 2? ואילו צמחים עשויים לסייע במניעת שבץ? 
בתחום התפקוד הקוגניטיבי וההזדקנות הבריאה נסקור מחקרים העונים על השאלות הבאות: האם פעילות גופנית קבועה עשויה להאט תהליכי הזדקנות? מה הקשר בין פעילות גופנית לתהליכי הזדקנות ודמנציה? ומה הקשר בין רמת הכולסטרול והתפקוד הקוגניטיבי בקרב קשישים? וכיצד הגבלה קלורית מגינה על המוח בתהליך ההזדקנות?
נסיים בשני מחקרים אשר בדקו האם לצריכת תמ"ל על בסיס סויה השפעה על התפתחות מערכת הרבייה הנשית?
 ואיזה תוסף טבעי בעל פעילות נוגדת-טסיות? 
בכותרות השבועיות שלנו: האם ילודה מזרזת תהליכי הזדקנות? האם חשיפה מוקדמת לזיהום אוויר עלולה להשפיע על התפתחות המוח? האם סיכון גנטי לאלצהיימר עשוי להשפיע על המוח כבר בגיל צעיר? מה היעילות של אימון קוגניטיבי ופשטה שרועה לטיפול בהידרדרות קוגניטיבית? האם לתוסף אסטקסנטין השפעה מטיבה בקרב חולי סוכרת סוג 2? ומהי ההשפעה נוגדת הסוכרת של מיצוי סובין אורז סגול ואדום? 

 

 

פלסבו כטיפול בחולשה בקרב מטופלים המחלימים מסרְטן

במחקר אקראי מבוקר פתוח הוערכה היעילות של פלסבו כטיפול בחולשה בקרב מטופלים המחלימים מסרטן. במחקר נכללו 74 מטופלים, שהשלימו את הטיפול נוגד הסרטן 6 חודשים עד 10 שנים לפני תחילת המחקר ודיווחו על רמה בינונית לפחות של חולשה (ציון גבוה מ-4 בסולם של 0-10). המשתתפים חולקו אקראית לקבלת פלסבו או להמשך הטיפול הרגיל שלהם למשך 21 יום. המשתתפים בקבוצת הפלסבו, שקיבלו הדרכה והיו מודעים לכך שמדובר בכמוסות פלסבו (שהכילו microcrystalline cellulose), הונחו ליטול 2 כמוסות פעמיים ביום.

נמצא כי בהשוואה לקבוצת הטיפול הרגיל, בקרב משתתפים שנטלו פלסבו נצפה שיפור גבוה ב-29% במדד FSI (ובשמו המלא: Fatigue Symptom Inventory) להערכת מידת החולשה, וגבוה ב-39% במדד MFSI (ובשמו המלא: Multidimensional Fatigue Symptom Inventory) המיועד להעריך את המידה בה החולשה פוגעת באיכות החיים של המטופל.

בסיום תקופת המחקר, החוקרים ביצעו תקופת מעקב של 21 ימים נוספים, בהם המשתתפים בקבוצת הטיפול הרגיל יכלו לבחור לקבל פלסבו, כאשר הממצאים שהתקבלו בתקופת המעקב הנוספת היו דומים עם שיפור של 23% ו-35% בשני המדדים בהתאמה. החוקרים מסכמים כי הטיפול בפלסבו נמצא יעיל להקלה על תסמיני חולשה ולשיפור איכות החיים של מטופלים המחלימים מסרטן.

Hoenemeyer TW, Kaptchuk TJ, Mehta TS, Fontaine KR. Open-Label Placebo Treatment for Cancer-Related Fatigue: A Randomized-Controlled Clinical Trial. Sci Rep. 2018 Feb 9;8(1):2784. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29426869

 

 

רכיבים טבעיים לטיפול בגידולים שפירים בשד

במחקר כפול-סמיות מבוקר פלסבו נבדקה ההשפעה הסינרגיסטית של שלושה רכיבים טבעיים: לבונה (Boswellia), בטאין ומיו-אינוזיטול לטיפול בגידול שפיר בשד מסוג פיברואדנומה.

במחקר נכללו 64 מטופלות בגילאי 15-30, אשר חולקו אקראית לקבוצת ההתערבות או לקבוצת הפלסבו. כל המשתתפות נטלו 2 כמוסות פעמיים ביום למשך 6 חודשים, כמוסות המכילות ויטמין B6, חומצה פולית, ויטמין B2, ויטמין B12 ונ-אצטיל-ציסטאין בקבוצת הביקורת או כמוסות המכילות בנוסף גם 200 מ"ג מיו-אינוזיטול, 50 מ"ג לבונה ו-175 מ"ג בטאין בקבוצת ההתערבות.

בסיום תקופת המחקר נמצא כי השיפור הקליני בקבוצת ההתערבות היה משמעותי יותר בהשוואה לקבוצת הביקורת, עם ירידה של 17.86% לעומת 5.96% בנפח הגידול. עוד נמצא כי נפח הגידול ירד באופן מובהק בקרב 38.8% מהמשתתפות בקבוצת ההתערבות לעומת 17.85% מהמשתתפות בקבוצת הפלסבו (p=0.005). החוקרים מסכמים כי התוסף נמצא יעיל לצמצום נפח גידולים שפירים בשד בקרב נשים צעירות, ללא השפעות שליליות משמעותיות. 
המחקר מומן על ידי מלגת מחקר מטעם אוניברסיטה בערב הסעודית, והחוקרים מדווחים על העדר ניגוד אינטרסים.

Pasta V, et al. A randomized trial of Boswellia in association with betaine and myo-inositol in the management of breast fibroadenomas. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2016 May;20(9):1860-5.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27212181

 

 

שוּש קירח כטיפול תומך בהלִיקובקטר פִילורי

במחקר אקראי מבוקר הוערכה התרומה של הוספת שוש קירח (Glycyrrhiza glabra) לטיפול הסטנדרטי בהליקובקטר פילורי. במחקר נכללו 120 מטופלים, הסובלים מדיספפסיה עם או בלי כיב פפטי, אשר חולקו אקראית לקבלת הטיפול המשולש בלבד, או לקבלת הטיפול המשולש בשילוב שוש קירח במינון 380 מ"ג פעמיים ביום, למשך שבועיים. יעילות הטיפול הוערכה 6 שבועות לאחר מכן, כאשר במהלך תקופה זו כל המטופלים קיבלו אומפרזול במינון 20 מ"ג ליום למשך 4 שבועות לפחות.

נמצא כי קרא עוד

Hajiaghamohammadi AA, Zargar A, Oveisi S, Samimi R, Reisian S. To evaluate of the effect of adding licorice to the standard treatment regimen of Helicobacter pylori. Braz J Infect Dis. 2016 Nov - Dec;20(6):534-538. 

 

 

מחקרים על התסמונת המטבולית:

 

התפקיד של פלורת המעי בהשפעה המיטיבה של התזונה על לחץ הדם

במסגרת מחקר אקראי מוצלב בחנו החוקרים כיצד השפּעת התזונה על גורמים מטבוליים קשורה בשינויים בגורמי סיכון קרדיווסקולריים, בדגש על לחץ הדם. במחקר נכללו 158 משתתפים עם קדם יתר לחץ דם (120-139/80-89) או יתר לחץ דם שלב 1 (140-159/90-99), אשר צרכו שלוש דיאטות בריאות שונות, ללא שינוי בצריכת הקלוריות, כל אחת למשך 6 שבועות. הדיאטות שנכללו במחקר כוללות דיאטה עתירת פחמימות (58% פחמימות, 15% חלבון, 27% שומן), דיאטה עתירת חלבונים, בעיקר מהצומח (48% פחמימות, 25% חלבון, 27% שומן) ודיאטה בריאה עשירה בשומן, בעיקר חד בלתי רווי (48% פחמימות, 15% חלבון, 37% שומן). החוקרים ניתחו את דגימות השתן של המשתתפים, אשר נאספו בתחילת המחקר ולאחר כל דיאטה, על מנת לזהות את השפּעת הדיאטות השונות על גורמים מטבוליים באמצעות מדידת המטבוליטים המופרשים.

נמצא כי קרא עוד

Loo RL, Zou X, Appel LJ, Nicholson JK, Holmes E. Characterization of metabolic responses to healthy diets and association with blood pressure: application to the Optimal Macronutrient Intake Trial for Heart Health (OmniHeart), a randomized controlled study. Am J Clin Nutr. 2018 Mar 1. 

 

 

ההשפעה של תזונה עתירת סיבים על איזון רמות הגלוקוז בדם עוברת דרך פלורת המעי 

במחקר קליני אקראי נבדק כיצד תזונה עשירה בסיבים תורמת לאיזון מדדי הסוכר בקרב חולי סוכרת סוג 2. החוקרים מסבירים כי לחיידקי המעי השפעה מיטיבה באמצעות ייצור חומצות שומן קצרות שרשרת (SCFA), אחד מתוצרי תסיסת פחמימות מסוימות במעי, כאשר רמה נמוכה של SCFA קשורה בהתפתחות סוכרת סוג 2. 
במחקר הנוכחי, חולי סוכרת סוג 2 הנוטלים טיפול תרופתי לאיזון רמת הגלוקוז בדם (אקארבוס), חולקו אקראית לשתי קבוצות שצרכו דיאטה בעלת הרכב תזונתי וקלורי זהה למשך 12 שבועות. קבוצת ההתערבות (27 משתתפים) צרכה דיאטה מועשרת בסוגים שונים של סיבים וקבוצת הביקורת (16 משתתפים) קיבלה הדרכה תזונתית בלבד.

נמצא כי קרא עוד

Zhao L, et al. Gut bacteria selectively promoted by dietary fibers alleviate type 2 diabetes.
Science. 2018 Mar 9;359(6380):1151-1156. 

 

 

צריכת קפה גבוהה בקרב חולי סוּכרת סוג 1 קשורה בסיכון מוגבר לתסמונת המטבולית 

במחקר חתך, שנערך בפינלנד, הוערך הקשר בין צריכת קפה לבין הסיכון לתסמונת המטבולית בקרב חולי סוכרת סוג 1. החוקרים מציינים כי ממצאים קודמים מצביעים על כך שבאוכלוסייה הכללית צריכת קפה קשורה בסיכון נמוך יותר לתסמונת המטבולית, אולם קשר זה לא נחקר בקרב חולי סוכרת סוג 1.

כחלק ממחקר גדול יותר העוסק בנפרופתיה סוכּרתִית, במחקר הנוכחי נכללו הנתונים של 1,040 חולים. על סמך דיווח עצמי של צריכת הקפה, המשתתפים סווגו לארבע קטגוריות: "אינם צורכים קפה" (עד 1 כוס ליום), "צריכה נמוכה" (1-3 כוסות ליום), "צריכה מתונה" (3-5 כוסות ליום) ו"צריכה גבוהה" (5 ויותר כוסות ליום). נמצא כי קרא עוד

Stutz B, et al. Association between habitual coffee consumption and metabolic syndrome in type 1 diabetes. Nutr Metab Cardiovasc Dis. 2018 Feb 1. pii: S0939-4753(18)30046-2. 

 

 

החשיבות של הקפדה על תזונה בריאה לחולי סוּכרת סוג 2

במחקר חתך, שנערך בברזיל, הוערך הקשר בין דפוס התזונה לבין שיפור במדדים המטבוליים בקרב חולי סוכרת סוג 2 שאינם נוטלים אינסולין. במחקר נכללו 197 מטופלים, כאשר על בסיס שאלוני התזונה החוקרים זיהו שני דפוסי תזונה מובחנים. 100 מהמשתתפים סווגו כבעלי דפוס "תזונה לא בריאה" הכולל צריכה גבוהה של דגנים לא מלאים, מזונות מעובדים מאוד ומתוקים ו-97 מהמשתתפים סווגו כבעלי דפוס "תזונה בריאה", הכולל צריכה גבוהה של דגנים מלאים, מוצרי חלב, עוף, דגים, פירות וירקות.

נמצא כי קרא עוד

he healthy group more frequently achieved therapeutic targets for fasting plasma glucose,
Aguiar Sarmento R, et al. Eating Patterns and Health Outcomes in Patients With Type 2 Diabetes.
J Endocr Soc. 2017 Nov 17;2(1):42-52.

 

 

רפואת צמחים סינית למניעת שׁבץ 

בשני מאמרים מוצגים הממצאים לגבי התרומה של רפואת צמחים סינית למניעה ולטיפול בשבץ, בהתבסס של רשומות הביטוח הרפואי הלאומי בטאיוואן. 
במאמר הראשון מוצג מחקר תצפיתי רטרוספקטיבי, העוסק בתרומה של טיפול אינטגרטיבי ברפואת צמחים סינית למניעת שבץ איסכמי בקרב מטופלים הסובלים מפרפור עליות. במחקר נכללו הנתונים של מטופלים שאובחנו עם פרפור עליות בין השנים 2000-2011 -קיבלו 1715 מטופלים את הטיפול הסטנדרטי בטווח של 7 ימים מהאבחנה ו-311 מטופלים שקיבלו בנוסף גם טיפול צמחי. בתקופת מעקב של כ-5 שנים, נמצא כי קרא עוד
במאמר השני מוצג מחקר תצפיתי רטרטספקטיבי נוסף, בו בחנו החוקרים את תדירות, דפוסי השימוש וההשפעה של שימוש ברפואת צמחים סינית בקרב חולי סוכרת סוג 2 לאחר שבץ. מבין 3,079 חולי סוכרת עם אבחנה חדשה של שבץ, החוקרים התאימו שתי קבוצות המונות 618 מטופלים כל אחת, אשר קיבלו או לא קיבלו טיפול צמחי למשך חודש לפחות בשנה הראשונה לאחר השבץ. לאחר התאמה סטטיסטית לתחלואה נלווית, הכנסה ומגורים בסביבה עירונית נמצא כי קרא עוד

•  Hung YC, et al. Adjuvant Chinese Herbal Products for Preventing Ischemic Stroke in Patients with Atrial Fibrillation. PLoS One. 2016 Jul 18;11(7):e0159333. 
•  Tsai FJ, et al. Effect of Chinese herbal medicine on stroke patients with type 2 diabetes. J Ethnopharmacol. 2017 Mar 22;200:31-44. 

 

 

מחקרים על תפקוד קוגניטיבי והזדקנות בריאה:

 

פעילות גופנית קבועה עשויה להאט ירידה חיסונית עקב תהליכי הזדקנות

במחקר תצפיתי הוערכה הפעילות החיסונית בקרב משתתפים מבוגרים המקפידים על רמת פעילות גופנית גבוהה. החוקרים מסבירים כי מקובל להניח שהפעילות החיסונית הולכת ונפגעת עם הגיל, אולם לא ברור מהי התרומה של פעילות גופנית לשמירה על הפעילות החיסונית.

במחקר נכללו 125 מבוגרים בגילאי 55-79, אשר רכבו על אופניים במהלך רוב חייהם הבוגרים, וכן שתי קבוצות השוואה שאינן מבצעות פעילות גופנית קבועה, 75 מבוגרים בריאים באותה קבוצת גיל ו-55 צעירים בגילאי 20-36.

נמצא כי קרא עוד

Duggal et al. Major features of Immunesenescence, including Thymic atrophy, are ameliorated by high levels of physical activity in adulthood. Aging Cell, 2018

 

 

כושר אירובי גבוה קשור בסיכון נמוך יותר לדמנְציה שנים מאוחר יותר

במחקר אורך ממושך, שנערך בשבדיה, נבדק הקשר בין הכושר האירובי באמצע החיים לבין הסיכון להתפתחות דמנציה בגיל מבוגר.

במחקר נכללו 1,462 נשים בגילאי 38-60, אחריהן נערך מעקב החל משנת 1968 למשך 44 שנה. החוקרים העריכו את הכושר האירובי הבסיסי של 191 מהמשתתפות באמצעות מבחן רכיבה. אבחון דמנציה בוצע ב-6 נקודות זמן במהלך תקופת המעקב, כאשר 5%, 25% ו-32% מהנשים עם כושר אירובי גבוה, בינוני ונמוך, בהתאמה, אובחנו עם דמנציה.

נמצא כי קרא עוד

Hörder H, Johansson L, Guo X, Grimby G, Kern S, Östling S, Skoog I. Midlife cardiovascular fitness and dementia. Neurology. 2018 Mar 14. pii: 10.1212/WNL.

 

 

הקשר בין רמת הכולסטרול והתפקוד הקוגניטיבי בקרב קשישים

במחקר עוקבה נבדק הקשר בין רמת הכולסטרול לבין התפקוד הקוגניטיבי בקרב קשישים, בהתבסס על ממצאים קודמים המצביעים על קשר בין רמה גבוהה של כולסטרול לבין סיכון נמוך יותר לדמנציה.

במחקר נכללו 1,897 משתתפים ממחקר פרמינגהם המקורי, שהיו עם תפקוד קוגניטיבי תקין בעת הכניסה למחקר בגיל 40 בממוצע. לצורך המחקר נעשה שימוש בנתוני הכולסטרול והתפקוד הקוגניטיבי של המשתתפים אשר נאספו במספר נקודות זמן לאורך תקופת המחקר, כאשר החוקרים בדקו את הקשר בין רמת הכולסטרול לבין התפקוד הקוגניטיבי (אשר נבדק באמצעות מספר מדדים) בשתי קבוצות גיל 75-84 ו-85-94.

באופן כללי, נמצא כי קרא עוד

Silverman JM, Schmeidler J. Outcome age-based prediction of successful cognitive aging by total cholesterol.
Alzheimers Dement. 2018 Mar 1. pii: S1552-5260(18)30028-1. 

 

 

כיצד הגבלה קלורית מגינה על המוח בתהליך ההזדקנות?

במחקר, שנערך בקרב עכברים, נבדקה השפּעת התזונה על פעילות תאי מיקרוגליה, תאים במערכת העצבים המרכזית שהינם בעלי תפקיד חשוב בהתפתחות המוח, בתמיכה בתאי העצב ובניקוי זיהומים או תאים מתים. החוקרים מסבירים כי תהליכים דלקתיים בחומר הלבן במוח נמצאו קשורים בתזונה עתירת שומן והיו מלווים ברמת פעילות גבוהה של תאי מיקרוגליה.

במחקר הנוכחי נבדקה ההשפעה של דיאטה עתירת שומן לעומת דיאטה דלת שומן על הביטוי של גנים המעורבים בתגובה החיסונית, בתהליכי פאגוציטוזה ובמטבוליזם וכן על תהליכים דלקתיים ועל הפעילות של תאי המיקרוגליה בקרב עכברים צעירים לעומת מבוגרים. נמצא כי קרא עוד

Yin Z, et al. Low-Fat Diet With Caloric Restriction Reduces White Matter Microglia Activation During Aging.
Front Mol Neurosci. 2018 Mar 12;11:65.

 

 

שונות:

 

האם לצריכת תמ"ל על בסיס סויה השפעה על התפתחות מערכת הרבייה הנשית?

במחקר אורך תצפיתי הוערכה התפתחות מערכת הרבייה ורמות ההורמונים של תינוקות שצרכו תמ"ל על בסיס סויה. במחקר נכללו הנתונים של 283 תינוקות שנולדו בין השנים 2010-2013, 102 מהם צרכו תמ"ל על בסיס סויה בלבד, 111 מהם צרכו תמ"ל על בסיס חלב פרה בלבד ו-70 מהם צרכו חלב אם בלבד - עד ל-28 שבועות לאחר הלידה עבור בנים או 36 שבועות עבור בנות.

נמצא כי קרא עוד

Adgent MA, et al. A longitudinal study of estrogen-responsive tissues and hormone concentrations in infants fed soy formula. J Clin Endocrinol Metab. 2018 Mar 1.

 

 

תוסף טבעי בעל פעילות נוגדת-טסיות

בסקירה מוצגת הפעילות נוגדת הטסיות של התוסף Fruitflow® ותרומתו למניעת תחלואה קרדיווסקולרית. החוקרים מסבירים כי מצבים כמו תנגודת לאינסולין, סוכרת, יתר שומנים בדם, עישון, אורח חיים יושבני ועוד הינם גורמים לפעילות יתר של טסיות, המובילה להתפתחות טרשת עורקים ולאירועים לבביים. עם זאת, לא נהוג להשתמש בתרופות נוגדות טסיות כאשר הסיכון לאירוע קרדיווסקולרי הינו נמוך ולכן ישנה תרומה לשימוש בתוספים טבעיים המסייעים להפחתת פעילות הטסיות.

התוסף Fruitflow® הינו תוסף המכיל קרא עוד

O'Kennedy N, Raederstorff D, Duttaroy AK. Fruitflow®: the first European Food Safety Authority-approved natural cardio-protectivefunctional ingredient. Eur J Nutr. 2017 Mar;56(2):461-482. 

 

 

כותרות נוספות...

 

 

האם ילודה מזרזת תהליכי הזדקנות?

במחקר חתך מבוסס אוכלוסייה, שנערך בארה"ב וכלל 1,954 נשים בגילאי 20-44, נמצא כי אורך הטלומרים (המהווה מדד להזדקנות התאים) היה קצר יותר בקרב נשים שילדו לעומת נשים ללא ילדים (טלומר קצר יותר מקושר עם מגוון מחלות כרוניות ותמותה).

Pollack AZ, Rivers K, Ahrens KA. Parity associated with telomere length among US reproductive age women. Hum Reprod. 2018 Apr 1;33(4):736-744. 

 

 

חשיפה מוקדמת לזיהום אוויר עלולה להשפיע על התפתחות המוח

במחקר עוקבה, שנערך בהולנד ובו נכללו 783 ילדים בגילאי 6-10, נמצא כי חשיפה לזיהום אוויר בתקופת העוברות הייתה קשורה בשינויים מבניים במוח, אשר עלולים להיות קשורים בהפרעה בתפקודים קוגניטיביים.  

Guxens M, et al. Air pollution exposure during fetal life, brain morphology, and cognitive function in school-age children. Biol Psychiatry. 2018 Jan 31. pii: S0006-3223(18)30064-7. 

 

 

סיכון גנטי לאלְצהיימר עשוי להשפיע על המוח כבר בגיל צעיר

במחקר תצפיתי, בו נכללו שתי קבוצות ילדים בגילאי 6-14 מברזיל, נמצא כי ציון גנטי גבוה יותר למחלת האלצהיימר היה קשור בתפקוד קוגניטיבי נמוך יותר ובירידה בנפח ההיפוקמפוס, אולם קשרים אלה לא היו מובהקים עבור קבוצת ילדים מקנדה.

Axelrud LK, et al. Polygenic Risk Score for Alzheimer's Disease: Implications for Memory Performance and Hippocampal Volumes in Early Life. Am J Psychiatry. 2018 Mar 2:appiajp201717050529. 

 

 

אימון קוגניטיבי ופִשטה שרוּעה לטיפול בהידרדרות קוגניטיבית

בסקירה מוצגים ממצאים ממחקרים פרה-קליניים וקליניים, המובילים להשערה כי טיפול המשלב אימון קוגניטיבי ופשטה שרועה (Bacopa monnieri) עשוי להיות יעיל יותר לטיפול בהידרדרות קוגניטיבית הקשורה בהזדקנות, בהשוואה לכל אחד מהטיפולים בנפרד. 

McPhee GM, Downey LA, Noble A, Stough C. Cognitive training and Bacopa monnieri: Evidence for a combined intervention to alleviate age associated cognitive decline. Med Hypotheses. 2016 Oct;95:71-76. 

 

 

השפעה מיטיבה לתוסף אסטקסנטִין בקרב חולי סוּכרת סוג 2 

במחקר אקראי מבוקר, בו נכללו 44 משתתפים חולי סוכרת סוג 2, נמצא כי בהשוואה לפלסבו, נטילת תוסף אסטקסנטין במינון 8 מ"ג/יום למשך 8 שבועות הובילה לשיפור מדדי הגלוקוז והשומנים. 

Mashhadi NS, et al. Astaxanthin improves glucose metabolism and reduces blood pressure in patients with type 2 diabetes mellitus.
Asia Pac J Clin Nutr. 2018;27(2):341-346. 

 

 

ההשפעה נוגדת הסוּכרת של מיצוי סובין אורז סגול ואדום

במחקר מעבדה נמצא כי למיצוי סובין אורז סגול ואדום פוטנציאל להשפעה נוגדת סוכרת בשל השפּעתו המעכבת על אנזימים הקשורים במטבוליזם של גלוקוז ועל הביטוי של גנים המעורבים בפעילות הגלוקוז והאינסולין. 

Boue SM, Daigle KW, Chen MH, Cao H, Heiman ML. Antidiabetic Potential of Purple and Red Rice (Oryza sativa L.) Bran Extracts. J Agric Food Chem. 2016 Jul 6;64(26):5345-53. 




חזרה לתחילת העמוד

חזרה לעמוד הקודם