עם ישראל חי!
פתיחת תפריט נגישות
גישה מהירה לדף הבית

מחקרים עדכניים - חודש מרץ 2021 - מקבץ 1

עודכן בתאריך 03/03/2021

במרכז הסקירה טיפול בצמחים ובתוספים בדיכאון ובעיות נפשיות:

ההשפעה נוגדת הדיכאון של לבנדר,

פרוביוטיקה וביוטין לטיפול בדיכאון,

מולטי-ויטמינים לטיפול בתסמינים פסיכיאטריים,

פסיפלורה להקלה על תסמינים נוירו-פסיכיאטריים,

ורוזמרין לשיפור האנרגיה המנטלית.

 

נמשיך עם מחקרים על סוכרת:

תוסף תזונה לטיפול בנוירופתיה סוּכרתית,

ותזונה בריאה מהצומח להפחתת סיכון לסוכרת סוג 2.

 

נביא מחקרים בנושאים קרדיו-מטבוליים:

קוורצטין למטופלים לאחר אוטם שריר הלב,

הקשר שבין דיאטה נורדית והסיכון למחלת לב כלילית,

והקשר בין חיידקי המעי, תזונה ובריאות.

 

נתאר מחקרים על תקופת ההריון:

האם יש השפעה לפרוביוטיקה בהריון על משקל התינוק בלידה?

ומהי התועלת של השימוש בעלי פטל בהריון?

 

בתחום הגיל השלישי נראה מהי ההשפעה של תוספי DHEA בקרב נשים מבוגרות,

בתחום מחלות אוטואימוניות נבדוק מהי התועלת ביוגה לדלקת מפרקים שגרונית,

ונסכם בסידרת תיאורי מקרה על טיפול טבעי להתקרחות.

 

ובכותרות השבוע:

 

הפעילות הרפואית של ארס דבורים,

ההרכב והשימוש בצמחים מהסוג כסיה / סנה,

כיצד הבריאות הקרדיווסקולרית של ההורים משפיעה על זאת של הילדים?

ריכוז יוד גבוה בקרב משתתפים הצורכים אצות,

ופרוביוטיקה למניעת דלקתיות ומעי דליף על רקע הזדקנות.

 

 

ההשפעה נוגדת הדִיכאון של לָבנדר

בסקירה שיטתית ומטה-אנליזה של מחקרים אקראיים מבוקרים, הוערכה ההשפעה נוגדת הדיכאון של לבנדר (Lavandula angustifolia). בסקירה נכללו 17 מחקרים, בהם משתתפים המאובחנים עם הפרעת דיכאון, או משתתפים הסובלים מתסמיני דיכאון הנלווים למצב רפואי אחר. במרבית המחקרים נעשה שימוש בשמן אתרי לבנדר בהרחה, בעיסוי, בקרם או בבליעה (silexan), ובארבעה מחקרים נעשה שימוש בפרחי לבנדר בתה או בכמוסות. קבוצת הביקורת קיבלה פלסבו או לא קיבלה כל התערבות. 

בניתוח כולל של הנתונים נמצא כי השימוש בלבנדר היה מלווה בשיפור בתסמיני דיכאון בהשוואה לקבוצת הביקורת. עוד נמצא כי לבנדר בנטילה פומית היה בעל השפעה מיטיבה משמעותית יותר בהשוואה לצורות השימוש האחרות. 

החוקרים מסכמים, כי ממצאים אלה מצביעים על ההשפעה נוגדת הדיכאון של לבנדר, אולם תוצאות אלה מוגבלות בשל הטרוגניות של אוכלוסיות המחקר ומספר משתתפים נמוך, ולכן נדרשים מחקרים נוספים באיכות מתודולוגית טובה. 

המחקר מומן על ידי אוניברסיטאות באיראן. 

Firoozeei TS, Feizi A, Rezaeizadeh H, Zargaran A, Roohafza HR, Karimi M. The Antidepressant Effects of Lavender (Lavandula angustifolia Mill.): A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Clinical Trials [published online ahead of print, 2021 Feb 4]. Complement Ther Med. 2021;102679

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33549687/

 

 

פרוֹביוטיקה וביוטין לטיפול בדִיכאון

במחקר כפול-סמיות מבוקר פלסבו הוערכה ההשפעה של תוסף פרוביוטיקה בשילוב ביוטין (ויטמין B7), בקרב מטופלים הסובלים מהפרעת דיכאון. החוקרים מתבססים על עדויות לפיהן לחיידקי המעי השפעה על פעילות המוח וההתנהגות ועל הפעילות הדלקתית, ולכן משוער כי לפרוביוטיקה עשויה להיות השפעה מיטיבה במצבי דיכאון. במחקר נכללו 82 מטופלים, המאושפזים במחלקה פסיכיאטרית. הם חולקו אקראית לקבלת תוסף פרוביוטיקה או פלסבו למשך 28 יום. תוסף הפרוביוטיקה OMNi-BiOTiC® Stress Repair מכיל תשעה זני חיידקים, במינון של לפחות 7.5 מיליארד חיידקים למנה של שלושה גרם. בנוסף, כל המשתתפים קיבלו 125 מ"ג ביוטין, 30 מ"ג שבטבט (Equisetum arvense), 30 מ"ג קולגן ו-30 מ"ג קרטין. 

נמצא, כי בשתי הקבוצות חל שיפור מובהק בתסמינים הפסיכיאטריים, ללא הבדל מובהק בין הקבוצות. עם זאת, רק בקבוצת הפרוביוטיקה נמצא שיפור מובהק בהרכב החיידקים במעי ובריכוז של סוגי חיידקים מייטיבים מסוימים, וכן במסלולים הקשורים בשיפור הפעילות הדלקתית והמטבולית. ממצאים אלה מהווים בסיס לקשר בין איכות התזונה, הרכב חיידקי המעי והבריאות הנפשית, באמצעות ויסות תהליכים מטבוליים ופעילות נוגדת דלקת ונוגדת אפופטוזיס. 

החוקרים מסכמים, כי בקרב מטופלים הסובלים מהפרעת דיכאון, נמצאה השפעה מיטיבה לנטילת תוסף פרוביוטיקה בשילוב ביוטין, כאשר לפרוביוטיקה הייתה השפעה רק על פרופיל חיידקי המעי, ללא השפעה משמעותית על המדדים הקליניים. 

המחקר נתמך על ידי Institute AllergoSan, שסיפקה את התוסף. 

Reininghaus EZ, Platzer M, Kohlhammer-Dohr A, et al. PROVIT: Supplementary Probiotic Treatment and Vitamin B7 in Depression-A Randomized Controlled Trial. Nutrients. 2020;12(11):3422. Published 2020 Nov 8.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33171595/

 

 

מולטי-ויטמינים לטיפול בתסמינים פסיכיאטריים

בסקירה שיטתית ומטה-אנליזה של מחקרים אקראיים מבוקרים, הוערכה היעילות של תוספי מולטי-ויטמינים (המכילים לפחות ארבעה ויטמינים ו/או מינרלים) לטיפול בתסמינים פסיכיאטריים. בסקירה נכללו 16 מחקרים בהם 1,719 משתתפים, כאשר ההשפעה של תוספים שונים נבדקה בהתייחס לשישה מצבים פסיכיאטריים: דיכאון, סטרס בעקבות אסון, התנהגות אנטי-סוציאלית, היבטים התנהגותיים של דמנציה, ADHD, ואוטיזם. 

במחקרים הייתה הטרוגניות גדולה בהרכב ובמינון התוספים. כל התוספים הכילו ויטמין B6, ויטמין B9 וויטמין B12, כ-13 מהתוספים הכילו ויטמין D, וב-14 מהתוספים נכללו מגוון מינרלים. במסגרת הסקירה מפורטים הממצאים בחלוקה למצבים הפסיכיאטריים השונים שנבדקו. באופן כללי עולה מהסקירה כי בהשוואה לתוספים המכילים מספר רכיבים קטן שניטלו במינון נמוך, נטילת תוספים המכילים מספר רכיבים גדול יותר הייתה בעלת השפעה מיטיבה רחבה יותר על מגוון מצבים פסיכיאטריים. באופן ספציפי,קרא עוד.

Johnstone JM, Hughes A, Goldenberg JZ, Romijn AR, Rucklidge JJ. Multinutrients for the Treatment of Psychiatric Symptoms in Clinical Samples: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials. Nutrients. 2020;12(11):3394. Published 2020 Nov 4.

 

 

פסִיפלורה להקלה על תסמינים נוירו-פסיכיאטריים

בסקירה שיטתית הוערכה ההשפעה של פסיפלורה (Passiflora incarnata) על תסמינים נוירו-פסיכיאטרים, כולל דיכאון, חרדה ותגובה לסטרס, ועל מדדים נוספים כגון אינסומניה וחוסר שקט. בסקירה נכללו תשעה מחקרים קליניים, בהם נעשה שימוש בתוספי פסיפלורה בצורת מיצוי אלכוהולי, כמוסות או תה למשך התערבות שנע בין יום אחד ל-30 יום. בארבעה מהמחקרים נבדקה ההשפעה של פסיפלורה על החרדה על רקע טיפול רפואי, כולל הרדמה בעמוד השדרה, טיפול שיניים או ניתוח. 

מהסקירה עולה כי קרא עוד.

Janda K, Wojtkowska K, Jakubczyk K, Antoniewicz J, Skonieczna-Żydecka K. Passiflora incarnata in Neuropsychiatric Disorders-A Systematic Review. Nutrients. 2020;12(12):3894. Published 2020 Dec 19.

 

 

רוֹזמרין לשיפור האנרגיה המנטלית

בניתוח משני של מחקר אקראי מבוקר, הוערכה ההשפעה של מיצוי רוזמרין (Rosmarinus officinalis) בקרב גברים הסובלים מהפרעות במצב הרוח. במחקר נכללו 42 גברים יפניים בגילאי 20-64, אשר דיווחו על תחושת עייפות קבועה. המשתתפים חולקו אקראית לנטילת מיצוי רוזמרין במינון 1 גרם מהול במים לאחר ארוחת הבוקר למשך ארבעה שבועות או לנטילת פלסבו. ציון הבסיס החציוני במדד TMD (total mood disturbance) להערכת מצב הרוח היה 50, כאשר בניתוח הנוכחי נכללו רק משתתפים עם ציון גבוה מ-50, המבטא רמת בסיס גבוהה של הפרעות במצב הרוח – שמונה משתתפים בקבוצת הרוזמרין ו-13 משתתפים בקבוצת הפלסבו. 

נמצא כי קרא עוד.

Araki R, Sasaki K, Onda H, et al. Effects of Continuous Intake of Rosemary Extracts on Mental Health in Working Generation Healthy Japanese Men: Post-Hoc Testing of a Randomized Controlled Trial. Nutrients. 2020;12(11):3551. Published 2020 Nov 20.

 

 

תוסף תזונה לטיפול בנוֹירופתיה סוּכרתית

במחקר כפול-סמיות מבוקר פלסבו נבדקה ההשפעה של תוסף תזונה בקרב חולי סוכרת סוג 2 הסובלים מנוירופתיה. במחקר נכללו 85 מטופלים, אשר חולקו אקראית לקבלת התוסף או פלסבו למשך 12 חודשים, בנוסף לטיפול התרופתי. תוסף התזונה הכיל ארבעה רכיבים במינון יומי של 10 מ"ג של האנזים נוגד החמצון SOD (Superoxide Dismutas) 570 מ"ג חומצה אלפא ליפואית, 300 מ"ג אצטיל ל-קרניטין ו-250 מק"ג ויטמין B12, כאשר כל אחד מהרכיבים נמצא יעיל במחקרים קודמים כטיפול בודד. 

נמצא כי קרא עוד.

Didangelos T, Karlafti E, Kotzakioulafi E, et al. Efficacy and Safety of the Combination of Superoxide Dismutase, Alpha Lipoic Acid, Vitamin B12, and Carnitine for 12 Months in Patients with Diabetic Neuropathy. Nutrients. 2020;12(11):3254. Published 2020 Oct 23.

 

 

תזונה בריאה מהצומח קשורה בסיכון מופחת לסוּכרת סוג 2

במחקר המבוסס על שלושה מחקרי עוקבה גדולים שנערכו בארה"ב, נבדק הקשר בין צריכת תזונה המבוססת על הצומח לבין הסיכון לסוכרת סוג 2. במחקר נכללו הנתונים של 76,530 נשים ממחקר האחיות (1986-2012), 81,569 נשים ממחקר האחיות השני (1991-2107), ו-34,468 גברים ממחקר אנשי מקצועות הבריאות (1986-2016). נתוני התזונה נאספו כל ארבע שנים במהלך תקופת המעקב, ולכל משתתף חושבו שלושה מדדים: ציון כללי של תזונה מהצומח (PDI), ציון של תזונה בריאה מהצומח (hPDI) וציון של תזונה לא בריאה מהצומח (uPDI). במהלך תקופת המעקב תועדו 12,627 מקרים חדשים של סוכרת סוג 2 ונעשתה התאמה סטטיסטית לגורמים כגון BMI, צריכת אלכוהול, עישון ופעילות גופנית.

להלן סיכום הממצאים:קרא עוד.

Chen Z, Drouin-Chartier JP, Li Y, et al. Changes in Plant-Based Diet Indices and Subsequent Risk of Type 2 Diabetes in Women and Men: Three U.S. Prospective Cohorts. Diabetes Care. 2021;44(3):663-671.

 

 

קוורצטִין למטופלים לאחר אוֹטם שריר הלב

במחקר כפול-סמיות מבוקר פלסבו נבדקה ההשפעה של תוספי קוורצטין על מדדי דלקת, פעילות נוגדת חמצון ואיכות החיים, בקרב מטופלים לאחר אירוע של אוטם שריר הלב. במחקר נכללו 88 מטופלים אשר חולקו אקראית לקבלת 500 מ"ג/יום תוסף קוורצטין, או פלסבו, למשך שמונה שבועות. 

נמצא כי קרא עוד.

Dehghani F, Sezavar Seyedi Jandaghi SH, Janani L, Sarebanhassanabadi M, Emamat H, Vafa M. Effects of quercetin supplementation on inflammatory factors and quality of life in post-myocardial infarction patients: A double blind, placebo-controlled, randomized clinical trial [published online ahead of print, 2020 Nov 20]. Phytother Res. 2020;10.1002/ptr.6955.

 

 

כיצד דיאטה נורדית עשויה לתרום להפחתת הסיכון למחלת לב כלִילית?

בהתבסס על הנתונים ממחקר עוקבה שנערך בפינלנד, נבדק מהם המטבוליטים אשר משקפים היענות לדיאטה הנורדית, ומהו הקשר ביניהם לבין הסיכון למחלת לב כלילית. החוקרים מסבירים, כי דיאטה נורדית בריאה שהינה עשירה בדגנים מלאים, פירות יער, ירקות ודגים, נמצאה קשורה בהפחתת הסיכון הקרדיווסקולרי, אולם הקשרים המולקולריים אינם ברורים. במחקר נכללו דגימות דם שנלקחו מ-364 גברים, כאשר לאחר מעקב של כ-20 שנה המשתתפים סווגו לארבע קבוצות:

  • 94 משתתפים עם היענות גבוהה לדיאטה הנורדית שאובחנו עם מחלת לב כלילית במהלך תקופת המעקב. 

  • 88 משתתפים עם היענות גבוהה לדיאטה שלא אובחנו עם מחלת לב כלילית במהלך תקופת המעקב. 

  • 93 משתתפים עם היענות נמוכה לדיאטה שאובחנו עם מחלת לב כלילית. 

  • 89 משתתפים עם היענות נמוכה לדיאטה שלא אובחנו עם מחלת לב כלילית.   

החוקרים זיהו קרא עוד.

Noerman S, Kokla M, Koistinen VM, et al. Associations of the serum metabolite profile with a healthy Nordic diet and risk of coronary artery disease [published online ahead of print, 2020 Oct 31]. Clin Nutr. 2020;S0261-5614(20)30597-5.

 

 

לא נמצאה תמיכה להשפעה של פרוֹביוטיקה בהריוֹן על משקל התינוק בלידַה

בסקירה שיטתית ומטה-אנליזה של מחקרים אקראיים מבוקרים, הוערכה ההשפעה של נטילת תוספי פרוביוטיקה בקרב נשים בהריון הסובלות מסוכרת הריון או עודף משקל, על משקל הלידה של התינוק. החוקרים מסבירים, כי סוכרת הריון ועודף משקל, מנבאים במידה רבה משקל לידה גבוה של התינוק, שהינו גורם סיכון לשמנות ולמסת שומן גבוהה בהמשך הילדות. תוספי פרוביוטיקה בהריון נמצאו בעלי השפעה מיטיבה על חיידקי המעי, ותרמו לשיפור המטבוליזם של גלוקוז ושומנים, ולכן משוער כי הם עשויים לתרום למניעת העברה בין דורית של הפרעה מטבולית. 

בסקירה נכללו שבעה מחקרים בהם 1,093 משתתפות. במחקרים אלה נעשה שימוש במגוון תוספי פרוביוטיקה במינון של 1 עד 6.5 מיליארד חיידקים ליום. בניתוח כולל של הנתונים נמצא כי קרא עוד.

Wang CC, Tung YT, Chang HC, Lin CH, Chen YC. Effect of Probiotic Supplementation on Newborn Birth Weight for Mother with Gestational Diabetes Mellitus or Overweight/Obesity: A Systematic Review and Meta-Analysis. Nutrients. 2020;12(11):3477. Published 2020 Nov 12.

 

 

מהי התועלת של השימוש בעלי פטֶל בהריוֹן?

בסקירה שיטתית הוערכו העדויות בהתייחס להשפעה הגופנית, הבטיחות והיעילות של השימוש בעלי פטל (Rubus idaeus) בהריון. בסקירה נכללו 13 מחקרים, מהם שבעה מחקרים פרה-קליניים ושישה מחקרים קליניים. מחקרי מעבדה מצאו כי לעלי פטל הייתה השפעה על שרירים חלקים, כולל הרחם, כאשר במודלים של חיות מעבדה הודגמה רעילות במינונים גבוהים שניתנו בעירוי לוריד או לחלל הצפק. 

באופן כללי במחקרים קליניים קרא עוד

Bowman R, Taylor J, Muggleton S, Davis D. Biophysical effects, safety and efficacy of raspberry leaf use in pregnancy: a systematic integrative review. BMC Complement Med Ther. 2021;21(1):56. Published 2021 Feb 9.

 

 

השפעה מיטיבה לתוספי DHEA בקרב נשים מבוגרות

בסקירה שיטתית ומטה-אנליזה של מחקרים אקראיים מבוקרים, הוערכה ההשפעה של תוספי DHEA על רמת הטסטוסטרון ומסת הגוף הרזה, בקרב נשים מבוגרות. החוקרים מציינים כי למרות שמחקרים קליניים קודמים הדגימו את ההשפעה המיטיבה של תוספי DHEA, כגון הפחתת תהליכי דלקת, שיפור הזיכרון, הרגישות לאינסולין והפעילות החיסונית, נדרשות עדויות נוספות על מנת לבסס את התרומה של תוספי DHEA להפחתת ה-BMI בקרב נשים מבוגרות. 

בסקירה נכללו תשעה מחקרים בהם סה"כ 793 נשים בנות 68 בממוצע. במחקרים אלה נבדקה ההשפעה של תוספי DHEA במינון 50 מ"ג/יום למשך ארבעה עד 52 שבועות, בהשוואה לפלסבו. בניתוח כולל של הנתונים נמצא כי בעקבות נטילת התוסף חלה עלייה מובהקת ברמת הטסטוסטרון (הפרש ממוצע של 17.52 ננוגרם/דצ"ל). עוד נמצאה ירידה מובהקת ב-BMI (הפרש ממוצע של 0.39) ועלייה מובהקת במסת הגוף הרזה (הפרש ממוצע של 0.68 ק"ג).

החוקרים מסכמים, כי קרא עוד.

Hu Y, Wan P, An X, Jiang G. Impact of dehydroepiandrosterone (DHEA) supplementation on testosterone concentrations and BMI in elderly women: A meta-analysis of randomized controlled trials. Complement Ther Med. 2021;56:102620.

 

 

יוגה למטופלים עם דלקת מִפרקים שִגרונית

במחקר אקראי מבוקר שנערך בקרואטיה, הוערכה ההיתכנות והיעילות של תכנית יוגה לשיפור איכות החיים והמצב הגופני והנפשי, בקרב מטופלים עם דלקת מפרקים שגרונית. במחקר נכללו 57 משתתפים, אשר חולקו אקראית לשתי קבוצות:

  • קבוצת ההתערבות: תכנית תרגול יוגה בת 12 שבועות הכוללת שני מפגשים של 90 דקות בשבוע.

  • קבוצת הביקורת: מפגש שבועי של 60 דקות הכולל הרצאות בנושאים הקשורים למחלה. 

בסיום תקופת ההתערבות קרא עוד.

Pukšić S, Mitrović J, Čulo MI, et al. Effects of Yoga in Daily Life program in rheumatoid arthritis: A randomized controlled trial [published online ahead of print, 2020 Dec 8]. Complement Ther Med. 2020;57:102639.

 

 

הקשר בין חיידקי המעי, תזונה ובריאות

במחקר תצפיתי נבחן באופן מקיף הקשר בין חיידקי המעי לבין מגוון גורמים תזונתיים. החוקרים מסבירים כי חיידקי המעי מושפעים מהתזונה ומשפיעים על המטבוליזם, אולם קשרים אלה הינם מורכבים ויכולים להיות ייחודיים לכל אדם. כחלק ממחקר קליני, בניתוח זה נכללו דגימות חיידקי מעי שנלקחו מ-1,098 משתתפים להם נאספו נתוני תזונה מקיפים ומדדים קרדיו-מטבוליים, בתגובה לצום ולארוחות שונות. החוקרים ערכו ניתוח מטא-גנומי (חקר החומר הגנטי) של 1,203 חיידקי מעי, ובדקו את הקשרים בין חיידקי המעי לבין התזונה. 

להלן הממצאים העיקריים:קרא עוד.

Asnicar F, Berry SE, Valdes AM, et al. Microbiome connections with host metabolism and habitual diet from 1,098 deeply phenotyped individuals. Nat Med. 2021;27(2):321-332.

 

 

טיפול טבעי להתקרחות

בסדרת תיאורי מקרה מוצגת היעילות, הבטיחות והסבילות של טיפול צמחי חדש להתקרחות טיפוסית (אלופציה אנדרוגנית). החוקרים מציינים כי כיום אין טיפול יעיל להתקרחות, כאשר בארה"ב מאושרות שתי תרופות, minoxidil בשימוש חיצוני ו-finasteride בנטילה פומית לגברים בלבד, אולם יעילותן מוגבלת. 

במאמר מוצגים חמישה מקרים, ארבע נשים וגבר אחד, אשר סובלים מהתקרחות, כאשר עבור ארבעה מהם הטיפול ב- minoxidil במשך שנה לא היה יעיל. המשתתפים השתמשו במשך שלושה חודשים לפחות במוצר צמחי חדש הנקרא ®Dr.UGro Gashee, שהינו קרם לשימוש חיצוני המכיל יותר מ-12 רכיבים טבעיים: ספלילה (Centella asiatica), אלוורה (Aloe barbadensis), ג'ינסנג קוריאני אדום (Panax ginseng), ארכובית סינית (Polygonum multiflora), ציסטאין, כורכום (Curcuma longa), שבטבט (Equisetum arvense), שמן חילבה (Trigonella foenum-graecum), חומצות שומן, תה ירוק (Camellia sinensis), דקל ננסי (Serenoa repens), שמן אקליפטה לבנה (Eclipta alba), וויטמין D.     

בקרב כל המטופלים קרא עוד.

Umar S, Carter MJ. A Multimodal Hair-Loss Treatment Strategy Using a New Topical Phytoactive Formulation: A Report of Five Cases. Case Rep Dermatol Med. 2021;2021:6659943. Published 2021 Feb 4.

 

 

וכעת, עוד כותרות...

 

 

הפעילות הרפואית של ארס דבורים

בסקירה מציגים החוקרים את הממצאים הפרה-קליניים בהתייחס להרכב המולקולרי של ארס דבורים, הרכיבים הפעילים העיקריים, והפעילות הרפואית - כולל פעילות נוגדת דלקת, נוגדת חמצון, אנטי-מיקרוביאלית, נוגדת גידולים ומגינה עצבית. כמו כן הם מתייחסים לגישות חדשניות להתמודדות עם היבטים של בטיחות השימוש.   

Carpena M, Nuñez-Estevez B, Soria-Lopez A, Simal-Gandara J. Bee Venom: An Updating Review of Its Bioactive Molecules and Its Health Applications. Nutrients. 2020;12(11):3360. Published 2020 Oct 31.

 

 

ההרכב והשימוש בצמחים מהסוג כסְיה / סנָה

בסקירה מקיפה דנים החוקרים בהיבטים התרבותיים, הפרמקולוגיים, והרפואיים של צמחים מהסוג כסיה /סנה (Cassia), הכוללים כ-500 מינים שונים, ביניהם C. alata ו-C. angustifolia (המוכרת בשם העממי senna).  

Khurm M, Wang X, Zhang H, et al. The genus Cassia L.: Ethnopharmacological and phytochemical overview [published online ahead of print, 2020 Dec 4]. Phytother Res. 2020;10.1002/ptr.6954.

 

 

כיצד הבריאות הקרדיוֹוסקולרית של ההורים משפיעה על זאת של הילדים?

במחקר עוקבה, בו נכללו הנתונים של 5,967 משפחות שהשתתפו במחקר פרמינגהם, נמצא כי ילדים להורים, ובעיקר לאמהות, עם בריאות קרדיווסקולרית טובה יותר היו בסיכון מופחת להופעה מוקדמת של תחלואה קרדיווסקולרית. 

Muchira JM, Gona PN, Mogos MF, et al. Parental cardiovascular health predicts time to onset of cardiovascular disease in offspring [published online ahead of print, 2020 Nov 5]. Eur J Prev Cardiol. 2020;zwaa072.

 

 

ריכוז יוֹד גבוה בקרב משתתפים הצורכים אצות

במחקר חתך שנערך בנורבגיה, בו נכללו 44 משתתפים נמצא כי תזונה עשירה באצות הייתה קשורה בריכוז גבוה של יוד (ריכוז חציוני בשתן של 1,200 מק"ג/ליטר), כאשר רמת ה-TSH הייתה בטווח הנורמה אך גבוהה ביחס לאוכלוסייה. 

Aakre I, Tveito Evensen L, Kjellevold M, et al. Iodine Status and Thyroid Function in a Group of Seaweed Consumers in Norway. Nutrients. 2020;12(11):3483. Published 2020 Nov 13.

 

 

פרוֹביוטיקה למניעת דלקתיות ומעי דליף על רקע הִזדקנות

במחקר שנערך בקרב עכברים, נמצא כי תערובת של חיידקים פרוביוטיים מהסוגים Lactobacillus ו-Enterococcus, שמקורם במעי של תינוקות, תרמה למניעת התפתחות של דיסביוזיס, מעי דליף, דלקתיות, הפרעה מטבולית ותפקודית בעקבות תזונת עתירת שומן על רקע הזדקנות. 

Ahmadi S, Wang S, Nagpal R, et al. A human-origin probiotic cocktail ameliorates aging-related leaky gut and inflammation via modulating the microbiota/taurine/tight junction axis. JCI Insight. 2020;5(9):e132055. Published 2020 May 7.

 




חזרה לתחילת העמוד

חזרה לעמוד הקודם