עם ישראל חי!
פתיחת תפריט נגישות
גישה מהירה לדף הבית

מחקרים עדכניים - חודש אפריל 2017 - מקבץ 2

עודכן בתאריך 20/04/2017

את הסקירה השבועית שלנו פותחות ארבע סקירות ומטא-אנליזות גדולות וחשובות בנושאים הבאים: רפואה משלימה לטיפול באסתמה בקרב ילדים, השפעות פסיכיאטריות שליליות של צמחי מרפא המשמשים להרזייה, תזונה ופעילות גופנית למניעת דלדול שריר, רכיבים טבעיים לטיפול בסרטן הלבלב, דיאטה ים תיכונית והסיכון לסרטן השד וויטמין D והסיכון למחלות לב וכלי דם. 
בהמשך, נציג מחקרים שבדקו את היעילות של דיאטת אלימינציה בטיפול בדלקת בושט, של תוסף אלוורה למטופלים טרום סוּכרתיים ושל תכשיר טבעי להקלה על גרד על רקע צלקות מכוויות
נציג גם מחקרים שונים בנושאים הבאים: הקשר בין רמת חומצה פולית של האם לבין לחץ הדם בילדות, השינויים בהרכב חיידקי המעי במהלך החיים, צמצום "זמן מסך" והסיכון לסוכרת סוג 2 בקרב ילדים, רוזמרין לטיפול בתסמונת המטבולית והשפּעת פרוביוטיקה במצבי סטרס
הכותרות שלנו השבוע עוסקות בתזונה וברכיבים טבעיים המסייעים בתהליכי הרזייה, באיזון רמות הגלוקוז בדם, במניעת התסמונת המטבולית ואף בשמירה על איכות הסביבה. עוד נעסוק בקשר בין חסר בויטמינים וזיהומים חוזרים בדרכי הנשימה בקרב ילדים, ביעילות של ויטמין C כנגד תאי גזע סרטניים, ברכיבים טבעיים להורדת לחץ הדם ובפרופיל הספיגה של תוסף התזונה "ג'וס פלאס". 

 

 

רפואה משלימה לטיפול באסְתמה בקרב ילדים

בסקירה מציגים החוקרים את העדויות העדכניות בנוגע לשימוש ברפואה משלימה לטיפול באסתמה בקרב ילדים. 
במסגרת הסקירה מפורטים הממצאים המחקריים העוסקים בהשפּעת תזונת האם בתקופת ההריון (כגון התרומה של דיאטה ים-תיכונית) והגורמים בתקופת הינקות, אשר קשורים בסיכון נמוך יותר (כגון הנקה ממושכת וחשיפה מוקדמת לדגנים, דגים וביצים) או גבוה יותר (כגון חשיפה לפרצטמול ואנטיביוטיקה) להתפתחות אסתמה
בהמשך מפורטות העדויות בהתייחס להשפּעת התזונה ואורח החיים בתקופת הילדות, תוך התייחסות למזונות שנמצאו בעלי השפעה מגינה מפני אסתמה (ביניהם אגוזים, שמן זית וירקות) או מזונות הקשורים בסיכון מוגבר לאסתמה (ביניהם מרגרינה ומשקאות הממותקים בסירופ תירס עתיר פרוקטוז) ולתרומה החיובית של דיאטות אלימינציה עבור ילדים עם רגישות למזונות מסוימים. בנוגע להגבלת מוצרי חלב, מציינים החוקרים כי אין מספיק עדויות להגבלת צריכת חלב בקרב ילדים אסתמטיים, אולם תסמינים אלרגיים עשויים להחמיר אסתמה ולכן, נכון יהיה להפחית או להמנע מהמזונות שמעוררים תסמינים אלרגיים אצל כל ילד וילד באופן אישי. 
בנוסף, מוצגים מחקרים המצביעים על כך ששמנות ואורח חיים יושבני מגבירים תסמיני אסתמה בקרב ילדים; למרות שפעילות גופנית עלולה לעורר התקף אסתמה, מומלץ לעודד ילדים לבצע פעילות גופנית בהתאם ליכולתם. בקרב ילדים עם עודף משקל, התערבות תזונתית נמצאה יעילה לירידה במשקל, לשיפור תפקודי הריאות ולירידה בתסמיני האסתמה. עוד נמצא כי ישנה השפעה מיטיבה להקפדה על שינה טובה וצריכה מספקת של נוזלים.
בנוסף, דנים החוקרים ביעילות של טיפולי גוף-נפש כאמצעי להפחתה וניהול מתחים, ושל תרגולי נשימה לשיפור זרימת האוויר. 
בהתייחס לתוספי תזונה, החוקרים מסכמים: 

  • ישנה תמיכה לשימוש באומגה 3 למניעת אסתמה ולטיפול בה. 
  • צריכת ויטמין C בתזונה עשויה לתרום להפחתת התסמינים אולם אין עדויות מספיקות על מנת להמליץ על נטילת תוסף. 
  • ישנן עדויות רבות המצביעות על התפקיד של ויטמין D בהתפתחות אסתמה ולכן יש בסיס לנטילת תוסף ויטמין D במינונים מתונים, במיוחד לצורך שמירה על בריאות העצם ובעיקר בקרב מטופלים הנוטלים סטרואידים. 
  • למגנזיום עשוי להיות תפקיד במחלת האסתמה, וניתן להמליץ על נטילת תוסף בהתאם לרמת המגנזיום בכדוריות הדם האדומות. 
  • ישנן עדויות בנוגע להשפעה של ל-קרניטין ושל פרוביוטיקה, אולם נדרשים מחקרים נוספים על מנת לקבוע המלצות קליניות.

בהתייחס לצמחי מרפא, החוקרים מציינים כי קיים קושי לקבוע מסקנות, שכן מספר המחקרים קטן, מגוון הטיפולים גדול ואיכות המחקרים נמוכה. עם זאת, נמצא פוטנציאל לשימוש במספר צמחי מרפא, ביניהם לבונה (Boswellia), פיקנוגנול, הצמח ההודי Tylophora indica, פורמולות סיניות מסוימות והרכיב הפעיל eucalyptol. 
שיטות טיפול נוספות המוזכרות במאמר כוללות הומאופתיה, עיסוי וטיפולי גוף, איורוודה ודיקור. 
החוקרים מסכמים כי באופן כללי קיימת תמיכה לתרומה של שמירה על תזונה בריאה (בדגש על רמות תקינות של ויטמין D, מגנזיום ואומגה 3) הקפדה על פעילות גופנית, טיפולי גוף-נפש לניהול מתחים, עיסוי ודיקור. נדרשים מחקרים נוספים להערכת היעילות של צמחי מרפא, תוספי תזונה, תרגילי נשימה, איורוודה וכירופרקטיקה. 

The Current Evidence of Integrative Approaches to Pediatric Asthma.
Misra SM.
Curr Probl Pediatr Adolesc Health Care. 2016 Jun;46(6):190-4. doi: 10.1016/j.cppeds.2015.12.009. Epub 2016 Jan 28.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26832885

 

 

השפעות פסיכיאטריות שליליות של צמחי מרפא המשמשים להרזייה

בסקירה מציגים החוקרים את העדויות בנוגע להשפעות פסיכיאטריות שליליות כגון שינויי מצב רוח, חרדה, פסיכוזה, התמכרות ודליריום (מצב בלבולי חריף), הקשורות בשימוש בתוספי תזונה צמחיים המיועדים להרזיה.

החוקרים מדגישים כי מרבית העדויות מגיעות מדיווחי מקרים ואינן מספיקות על מנת להסיק על סיבתיות. לכן, מטרת הסקירה הינה איסוף העדויות הקיימות והעלאת המודעות לקשר אפשרי בין תוספים צמחיים מסוימים להתפתחות תסמינים פסיכיאטריים וכן לעודד מחקרי המשך. בסקירה נכללו העדויות ביחס לצמחים הבאים: ג'ינסנג קוריאני (Panax ginseng), שרביטן סיני (Ephedra sinica), גווארנה (Paullinia cupana), זרעי לחך (Plantago psyllium), רודיולה (Rhodiola rosea) וחילבה (Trigonella foenum-graecum).
החוקרים מציינים 6 סיבות אפשריות להשפעות פסיכיאטריות שליליות הקשורות בשימוש בתוספים צמחיים מסוימים: 

  1. רעילות צמחי המרפא עצמם. 
  2. תגובה הדדית עם תרופות.
  3. תוספים מסוימים עלולים להכיל רכיבים נוספים (כגון sibutramine, fenfluramine או הורמוני בלוטת התריס), שעלולים לגרום לרעילות עצבית או לתגובות הדדיות שליליות. 
  4. אנשים נוטים להשתמש בתוספים צמחיים נוספים כטיפול משלים לירידה במשקל, בעיקר תוספים המיועדים להרגעה או לשיפור מצב הרוח המכילים צמחים כגון ולריאן (Valeriana officinalis), שעונית (Passiflora incarnata), מליסה רפואית (Melissa officinalis) ופרע מחורר (Hypericum perforatum). לצמחים אלה השפעה על פעילות מערכת העצבים אשר עלולה לגרום להשפעות פסיכיאטריות או קוגניטיביות שליליות ולתגובה הדדית עם תרופות פסיכיאטריות.
  5. תוספים המיועדים לירידה במשקל עלולים להשפיע על מנגנונים פרמקוקינטיים של תרופות פסיכיאטריות.
  6. ייתכן ושמנות בפני עצמה מהווה גורם סיכון להתפתחות הפרעות פסיכיאטריות ולכן האוכלוסייה הנוטלת תוספים אלה מהווה מלכתחילה קבוצת סיכון. 

Adverse Psychiatric Effects Associated with Herbal Weight-Loss Products.
Bersani FS, et al.
Biomed Res Int. 2015;2015:120679. Doi: 10.1155/2015/120679. Epub 2015 Sep 17.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26457296

 

 

תזונה ופעילות גופנית למניעת דלְדול שריר (סרקוֹפניה)

בסקירה שיטתית, המהווה עדכון לסקירה קודמת מ-2013, בוחנים החוקרים מהי ההשפעה של תכנית התערבות הכוללת שילוב של תוספי תזונה ופעילות גופנית על מסת השריר ותפקודו בקרב מבוגרים מעל גיל 60.

בסקירה נכללו 37 מחקרים אקראיים מבוקרים, כאשר נמצאה הטרוגניות גדולה בהתייחס להתערבות התזונתית במחקרים השונים. בעשרה מחקרים נחקרה ההשפעה של תוסף חלבון, בשלושה מחקרים נחקר השילוב של תוסף חלבון עם חומצות אמינו, עם ויטמין D או עם קריאטין, בשלושה מחקרים נוספים נבדקה ההשפעה של חומצות אמינו בלבד, בחמישה מחקרים נבדקה ההשפעה של קריאטין בלבד, בשלושה מחקרים נבדקה ההשפעה של תוסף התזונה beta-Hydroxy beta-methylbutyric acid, בשני מחקרים נבדקה ההשפעה של ויטמין D, ובשנים עשר מחקרים נעשה שימוש במגוון רכיבים תזונתיים אחרים. 

מניתוח כולל של הממצאים עולה כי קרא עוד

Nutrition and physical activity in the prevention and treatment of sarcopenia: systematic review.
Beaudart C, et al.
Osteoporos Int. 2017 Mar 1. doi: 10.1007/s00198-017-3980-9. [Epub ahead of print]

 

רכיבים טבעיים כטיפול תומך בסרְטן הלבלב

בסקירה מסכמים החוקרים את הממצאים העדכניים ממחקרים פרה-קליניים וקליניים בנוגע לשימוש ברכיבים טבעיים ובצמחי מרפא כטיפול תומך בסרטן הלבלב.
במסגרת הסקירה מפורטים בהרחבה מחקרים פרמקולוגיים, בהם נבדק השילוב היעיל והתומך של רכיבים טבעיים שונים עם הטיפול הכימותרפי גמציטבין (Gemcitabine), ביניהם קרא עוד
בהמשך מפורטים הממצאים הפרמקולוגיים בנוגע לשילוב של רכיבים טבעיים עם טיפולים כימותרפיים נוספים, ולגבי השילוב של רכיבים טבעיים שונים. לדוגמא, השילוב של גוסיפול, המופק מזרעי כותנה, וג'ניסטאין, המצוי בסויה, תורם לעיכוב תאי לבלב סרטניים יותר מאשר כל רכיב בנפרד. שילובים נוספים שנמצאו יעילים הם: סולפוראפן וקוורצטין, wogonin (המצוי בקערורית סינית), apigenin ו-chrysin וכן מטפורמין ואספירין. 
מחקרים קליניים ראשוניים מצביעים על הפוטנציאל של קרא עוד

Natural Products as Adjunctive Treatment for Pancreatic Cancer: Recent Trends and Advancements.
Yue Q, Gao G, Zou G, Yu H, Zheng X.
Biomed Res Int. 2017;2017:8412508. doi: 10.1155/2017/8412508. Epub 2017 Jan 23.

 

 
הקפדה על דיאטה ים-תִיכונית קשורה בירידה בסיכון לסרְטן השד

במחקר עוקבה ובמטה-אנליזה של מחקרי עוקבה קודמים נבדק הקשר בין הקפדה על דיאטה ים-תיכונית לבין הסיכון לסרטן השד לאחר גיל המעבר.

במחקר העוקבה נכללו הנתונים של כ-62,000 נשים מהולנד בגילאי 55-69, אשר דיווחו בשנת 1986 על הרגלי האכילה ואורח החיים שלהן ובוצע אחריהן מעקב במשך כ-20 שנה. לכל משתתפת חושב ציון התאמה לדיאטה הים-תיכונית.

על בסיס הנתונים של 2,321 מהמשתתפות שאובחנו עם סרטן השד וקבוצת השוואה של 1,665 נשים בריאות, נמצא כי קרא עוד

Mediterranean diet adherence and risk of postmenopausal breast cancer: results of a cohort study and meta-analysis.
van den Brandt PA, Schulpen M.
Int J Cancer. 2017 Mar 5. doi: 10.1002/ijc.30654. [Epub ahead of print]

 

 

וִיטמין D להגנה על הלב

במטה-אנליזה של מחקרים פרוספקטיביים נבדק הקשר בין רמת ויטמין D בדם לבין הסיכון הקרדיווסקולרי.

במטה-אנליזה נכללו 34 פרסומים, בהם כ-180,000 משתתפים, כאשר הסיכון לתחלואה הוערך על בסיס 32 מהפרסומים והסיכון לתמותה על בסיס 17 מהפרסומים. באופן כללי, נמצא כי קרא עוד

Serum 25-hydroxyvitamin D and the risk of cardiovascular disease: dose-response meta-analysis of prospective studies.
Zhang R, et al.
Am J Clin Nutr. 2017 Mar 1. pii: ajcn140392. doi: 10.3945/ajcn.116.140392. [Epub ahead of print]

 

 

דיאטת אלִימינציה לטיפול בדלקת אאוזינוֹפילית בוושט

במאמר, שפורסם מטעם האקדמיה האמריקאית לאלרגיה אסתמה ואימונולוגיה (AAAAI), מוצגים בהרחבה עקרונות השימוש בדיאטת אלימינציה לטיפול בדלקת אאוזינופילית בוושט (Eosinophilic esophagitis - EoE). במסגרת המאמר, צוות מומחים מספק הנחיות וכלים למטפלים בתכנון דיאטת אלימינציה לילדים ולמבוגרים ומפרטים מהם האתגרים בהטמעת הדיאטה. 
הכותבים מציינים כי דיאטת אלימינציה נמצאה קרא עוד

Dietary Therapy and Nutrition Management of Eosinophilic Esophagitis: A Work Group Report of the American Academy of Allergy, Asthma, and Immunology.
Groetch M, et al.
J Allergy Clin Immunol Pract. 2017 Mar - Apr;5(2):312-324.e29. doi: 10.1016/j.jaip.2016.12.026.

 

 

אלוורַה למטופלים עם טרום-סוּכרת

בסקירה שיטתית ומטה-אנליזה של מחקרים אקראיים מבוקרים נבחנו העדויות בנוגע ליעילות של תוסף אלוורה (Aloe vera) לטיפול בטרום סוכרת או בסוכרת סוג 2 בשלבים מוקדמים. בסקירה נכללו חמישה מחקרים, בהם סה"כ 415 משתתפים. במחקרים אלה נעשה שימוש בתוספי אלוורה בצורות הכנה ובמינונים שונים (2 כפיות מיץ, 1 גרם בכמוסות, 2.8 גרם בכמוסות, 0.2 גרם באבקה) ומשך ההתערבות נע בין 6-12 שבועות. 
נמצא כי קרא עוד

Efficacy of Aloe Vera Supplementation on Prediabetes and Early Non-Treated Diabetic Patients: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials.
Zhang Y, Liu W, Liu D, Zhao T, Tian H.
Nutrients. 2016 Jun 23;8(7). pii: E388. doi: 10.3390/nu8070388.

 

 

טיפול טבעי להקלה על גרֶד הנובע מצלקות של כוויוֹת

במחקר קליני מבוקר רב-מרכזים נבדקה היעילות של הטיפול בהידרו-ג'ל טבעי להקלה על תסמיני גרד במטופלים עם צלקות חמורות שנוצרו מכוויות.

במחקר פיילוט מקדים נבחר, מבין שלושה תכשירים שונים, הטיפול בהידרו-ג'ל על בסיס גואר-גאם, המכיל שמן מנטה, מנטול ומתיל סליצילאט. במחקר הנוכחי תכשיר זה נבדק בקרב 74 מטופלים, כאשר לכל מטופל נבחרו באופן אקראי שלוש צלקות בגודל דומה, אשר טופלו בתכשיר הטיפולי, בג'ל ביקורת (הידרו ג'ל על בסיס גואר-גאם, ללא הרכיבים הפעילים) או בחבישה בלבד למשך 24 שעות. היעילות הוערכה עד 7 ימים מסיום הטיפול באמצעות הערכת התסמינים על סולם בין 0-100.

נמצא כי קרא עוד

Effective symptomatic treatment for severe and intractable pruritus associated with severe burn-induced hypertrophic scars: A prospective, multicenter, controlled trial.
Wu J, Xu R, Zhan R, Luo G, Niu X, Liu Y, Lee BT, Flury M, Wong CH, Fok M, Lau JY.
Burns. 2016 Aug;42(5):1059-66. Doi: 10.1016/j.burns.2015.09.021. Epub 2016 May 17.

 

 

הקשר בין רמת חוּמצה פוֹלית של האם לבין לחץ דַם גבוה בילדות

במחקר עוקבה נבדקה ההשערה לפיה רמת חומצה פולית תקינה של האם עשויה לתרום להפחתת הסיכון ללחץ דם גבוה בקרב ילדים לאימהות עם גורמי סיכון קרדיו-מטבוליים (יתר לחץ דם, סוכרת, שמנות). במחקר נכללו 1,290 צמדי אם-ילד, אחריהם בוצע מעקב מלידה ועד גיל 9. לחץ דם סיסטולי גבוה הוגדר כמעל לאחוזון ה-75 (עפ"י נתוני הייחוס האמריקאים).

מהתוצאות עולה כי קרא עוד

Association of Maternal Plasma Folate and Cardiometabolic Risk Factors in Pregnancy with Elevated Blood Pressure of Offspring in Childhood.
Wang H, Mueller NT, Li J, Sun N, Huo Y, Ren F, Wang X.
Am J Hypertens. 2017 Mar 6. doi: 10.1093/ajh/hpx003. [Epub ahead of print]

 

 

השינויים בהרכב חיידקי המעי במהלך החיים

במחקר חתך נחקרו השינויים בהרכב חיידקי המעי במהלך החיים, מלידה ועד גיל 100, במטרה לזהות מהן קבוצות החיידקים השכיחות בשלבי החיים השונים. במחקר נבדקו, באמצעות שיטות מחקר גנטיות מתקדמות, דגימות צואה שנלקחו מ-367 משתתפים בריאים מיפן בגילאי 0-104.

באמצעות ניתוח אשכולות (Cluster Analysis) החוקרים מראים כי קרא עוד

Age-related changes in gut microbiota composition from newborn to centenarian: a cross-sectional study.
Odamaki T, Kato K, Sugahara H, Hashikura N, Takahashi S, Xiao JZ, Abe F, Osawa R.
BMC Microbiol. 2016 May 25;16:90. doi: 10.1186/s12866-016-0708-5.

 

 

צמצום "זמן מסך" להפחתת שיעור סוּכרת סוג 2 בקרב ילדים

במחקר תצפיתי נבדק הקשר בין "זמן מסך" לבין מדדי הסיכון להתפתחות סוכרת סוג 2 בקרב ילדים.

נתוני המחקר נאספו באמצעות סקר, שנערך בקרב 4,495 ילדים בגילאי 9-10, אשר שדיווחו על זמן המסך היומי שלהם. בנוסף, הוערכו גורמי הסיכון הקרדיו-מטבוליים ומדדים אנתרופומטריים בקרב כלל המשתתפים, והפעילות הגופנית נמדדה בקרב תת-מדגם של 2,031 ילדים.

נמצא כי קרא עוד

Screen time is associated with adiposity and insulin resistance in children.
Nightingale CM, Rudnicka AR, Donin AS, Sattar N, Cook DG, Whincup PH, Owen CG.
Arch Dis Child. 2017 Mar 13. pii: archdischild-2016-312016. doi: 10.1136/archdischild-2016-312016. [Epub ahead of print]

 

 

רוֹזמרין לטיפול בתסמוֹנת המטבולית

סקירה של מחקרים פרה-קליניים, העוסקת בתרומה של רוזמרין לטיפול בתסמונת המטבולית, מפורטת ההשפעה הפרמקולוגית של רוזמרין (Rosmarinus officinalis), רכיביו הפעילים ומנגנוני הפעילות שלו, אשר עשויים להשפיע לטובה על הטיפול בתסמונת המטבולית.

מהסקירה עולה כי קרא עוד

Rosemary (Rosmarinus officinalis) as a potential therapeutic plant in metabolic syndrome: a review.
Hassani FV, Shirani K, Hosseinzadeh H.
Naunyn Schmiedebergs Arch Pharmacol. 2016 Sep;389(9):931-49. doi: 10.1007/s00210-016-1256-0. Epub 2016 May 13.

 

 

כיצד פרוֹביוטיקה מסייעת במצבי סטְרס?

במחקר, שנערך בקרב עכברים, נבחן התפקיד של חיידקי המעי בהפחתת תסמיני דיכאון בתגובה לסטרס.

החוקרים מראים כי בקרב עכברים עם תסמיני דיכאון והמצויים בסטרס כרוני זוהו קרא עוד

 Microbiota alteration is associated with the development of stress-induced despair behavior.
Marin IA, et al.
Sci Rep. 2017 Mar 7;7:43859. doi: 10.1038/srep43859.

 


כותרות נוספות...

 

 

מיצוי פלְפל חריף להרזיה

במחקר אקראי מבוקר, בו השתתפו 77 מתנדבים עם עודף משקל (ממוצע BMI 27.5), נמצא כי נטילת תוסף קפסאיצינואידים (Capsimax), המופק מפלפל חריף (capsicum), במינון 2-4 מ"ג ליום למשך 12 שבועות היה מלווה בירידה בצריכה הקלורית וביחס מותניים-ירכיים.

Effects of twelve weeks of capsaicinoid supplementation on body composition, appetite and self-reported caloric intake in overweight individuals.
Urbina SL, et al.
Appetite. 2017 Feb 21. pii: S0195-6663(17)30262-3. doi: 10.1016/j.appet.2017.02.025. [Epub ahead of print]

 

 

כיצד אגס עשוי לתרום למניעת השְמנה?

במחקר, שנערך בקרב חולדות, נמצא כי צריכת סיבים בלתי-מסיסים מאגס תרמה למניעת שמנות הקשורה בדיאטה עתירת שומן, ככל הנראה בשל השפעה מיטיבה על חיידקי המעי. 

Insoluble dietary fiber from pear pomace can prevent high-fat diet induced obesity in rats mainly by improving the structure of gut microbiota.
Chang S, Cui X, Guo M, Tian Y, Xu W, Huang K, Zhang Y.
J Microbiol Biotechnol. 2017 Feb 7. doi: 10.4014/jmb.1610.10058. [Epub ahead of print]

 

 

כיצד פיזור צריכת הפחמימות והשומן במהלך היום משפיעה על רמת הגלוקוז בדם?

במחקר אקראי מבוקר מוצלב, בו נכללו 29 גברים שאינם סובלים משמנות, מראים החוקרים כי על מנת לשמור על איזון רמות הגלוקוז בדם מומלץ להימנע מארוחות גדולות עתירות בפחמימות בשעות הערב, בעיקר בהתייחס למשתתפים עם הפרעה במשק הגלוקוז.

The effect of diurnal distribution of carbohydrates and fat on glycaemic control in humans: a randomized controlled trial.
Kessler K, et al.
Sci Rep. 2017 Mar 8;7:44170. doi: 10.1038/srep44170.

 

 

מיץ תפוזים אדום למניעת התסמוֹנת המטבוֹלית

במחקר קליני, בו נכללו 35 מתנדבים בריאים, נמצא כי צריכת 750 מ"ל ליום מיץ תפוזים אדום למשך שמונה שבועות הובילה לשיפור בפעילות אנטי-דלקתית ובפעילות נוגדת חמצון ולירידה ברמות הכולסטרול ובכך עשויה לתרום למניעת התפתחות התסמונת המטבולית. 

Red-fleshed sweet orange juice improves the risk factors for metabolic syndrome.
Silveira JQ, Dourado GK, Cesar TB.
Int J Food Sci Nutr. 2015;66(7):830-6. doi: 10.3109/09637486.2015.1093610.

 

 

תזונה בריאה לשמירה על איכות הסביבה

במחקר, המבוסס על מודלים סטטיסטיים, מראים החוקרים כי גם שיפור קטן באיכות התזונה בקרב האוכלוסייה בארה"ב עשוי לתרום לשיפור בריאות הציבור באופן ניכר וכן להפחתת פליטת גזי חממה, הן במערכת המזון והן במערכת הבריאות. 

A healthier US diet could reduce greenhouse gas emissions from both the food and health care systems. 
Elinor Hallström, Quentin Gee, Peter Scarborough, David A. Cleveland. 
Climatic Change, 2017; DOI: 10.1007/s10584-017-1912-5

 

 

חסר בוִיטמינים קשור בזיהומים חוזרים בדרכי הנשימה בקרב ילדים

במחקר מקרה-בקרה, בו נכללו 1,200 ילדים בגילאי 0.5-14 שנים מסין, נמצא כי ילדים שנטו לסבול מזיהומים חוזרים בדרכי הנשימה היו בעלי רמות נמוכות יותר של ויטמיני A (הנתונים שנמצאו: 0.28 לעומת 0.34 מ"ג/ליטר), ויטמין D (הנתונים שנמצאו: 20.5 לעומת 29.1 ננוגרם/מ"ל) ו-ויטמין E (הנתונים שנמצאו: 8.14 לעומת 9.72 מ"ג/ליטר) לעומת קבוצת השוואה של ילדים בריאים (p<0.001).

Low Serum Levels of Vitamins A, D, and E Are Associated with Recurrent Respiratory Tract Infections in Children Living in Northern China: A Case Control Study.
Zhang X, Ding F, Li H, Zhao W, Jing H, Yan Y, Chen Y.
PLoS One. 2016 Dec 9;11(12):e0167689. doi: 10.1371/journal.pone.0167689. eCollection 2016.

 

 

וִיטמין C כנגד תאי גזע סרטניים

במחקר מעבדה נמצאה יעילותו של ויטמין C כנגד תאי גזע סרטניים. באופן ספציפי, נמצא כי ויטמין C תרם לעיכוב תהליכי הגליקוליזה בתאים הסרטניים וכתוצאה מכך למניעת גדילת התא, ולכן מהווה רכיב מבטיח להמשך מחקר קליני. 

NADH autofluorescence, a new metabolic biomarker for cancer stem cells: Identification of Vitamin C and CAPE as natural products targeting "stemness".
Bonuccelli G, De Francesco EM, de Boer R, Tanowitz HB, Lisanti MP.
Oncotarget. 2017 Feb 16. doi: 10.18632/oncotarget.15400. [Epub ahead of print]

 

 

רכיבים טבעיים להוֹרדת לחץ הדם

בסקירה מסכמים החוקרים את הממצאים העדכניים בנוגע לרכיבים פעילים (אלקלואידים, דיטרפנים, קומרינים, פלבונואידים ופפטידים) בעלי תרומה להורדת לחץ הדם, תוך התייחסות למבנה המולקולרי, למקורות הצמחיים ולמנגנוני הפעילות שלהם. 

Current natural products with antihypertensive activity.
Bai RR, Wu XM, Xu JY.
Chin J Nat Med. 2015 Oct;13(10):721-9. doi: 10.1016/S1875-5364(15)30072-8.

 

 

פרופיל הספיגה של תוסף ג'וס פלאס

במחקר פתוח, בו נכללו 20 מתנדבים, נבדק פרופיל הספיגה של שלושה תוספי פירות וירקות, המכילים 36 רכיבים צמחיים שונים (שלושה תוספים שונים מתוצרת Juice PLUS+®). נמצא כי ישנה שונות גבוהה במשך הספיגה של הרכיבים השונים וכי המטבוליטים הנוצרים מרכיבים אלה נצפו בדם בזמנים שונים לאחר צריכת התוסף. חשוב לציין כי אחד הכותבים הוא יועץ מחקר לחברת ג'וס פלאס. 

Absorption Profile of (Poly)Phenolic Compounds after Consumption of Three Food Supplements Containing 36 Different Fruits, Vegetables, and Berries.
Bresciani L, et al.
Nutrients. 2017 Feb 26;9(3). pii: E194. doi: 10.3390/nu9030194.




חזרה לתחילת העמוד

חזרה לעמוד הקודם