עם ישראל חי!
פתיחת תפריט נגישות
גישה מהירה לדף הבית

מחקרים עדכניים - חודש אוקטובר 2020 - מקבץ 4

עודכן בתאריך 24/10/2020

בפתח סקירת המחקרים השבועית שלנו, מחקר נטורופתי מעניין, על אורח חיים בריא להפיכת תהליכי הזדקנות,

ועוד מחקר על דיאטה ים-תיכונית ואורח חיים בריא למטופלים עם דום נשימה חסימתי בשינה. 

 

בתחום המחקרים על תוספי תזונה וצמחי מרפא: 

ויטמין D למניעת הישנות של ורטיגו,

ויטמין B3 לטיפול בגלאוקומה,

השפעה נוגדת דלקת ונוגדת חמצון לתוספי קצח,

ויתניה משכרת לטיפול בהפרעות שינה,

פרוביוטיקה לטיפול בקוליק בתינוקות,

מיץ סלק להורדת לחץ הדם,

מיץ סלק לשיפור אקוטי של הביצועים באימון התנגדות,

כורכומין לשיפור ההתאוששות לאחר פעילות גופנית,

כורכום לטיפול בדלקת מפרקים ניוונית בברך,

וצריכת דגים בהריון קשורה בהתפתחות הנוירולוגית של התינוק. 

 

ולסיום, מספר מחקרים שלא מצאו יעילות של תוספי תזונה:

ההשפעה של ויטמין D על פוריות הגבר אינה מובהקת, 

ויטמין D אינו מגן מפני דיכאון

ולא נמצאה השפעה לתוספי חומצה פולית ו B12 על הסיכון לשברים והסיכון הקרדיווסקולרי.

 

בכותרות השבוע: 

שזיפים מיובשים לשמירה על בריאות העצם,

רכיבים טבעיים כנגד רעילות כספית, 

פוֹליפנוֹלים משמן זית לעיכוב התגובה הדלקתית,

שימוש במוצרים המכילים קפאין קשור בסיכון מוגבר להשפעות שליליות חמורות,

והמאפיינים הפרמקולוגיים של בצל. 

 

 

אורח חיים בריא להפיכת תהליכי הִזדקנות

במחקר אקראי מבוקר, אשר נערך באוניברסיטה לרפואה טבעית בפורטלנד, הוערכה ההשפעה של תכנית התערבות רב-תחומית על הגיל הביולוגי. במחקר נכללו 43 גברים בריאים בגילאי 50-72, אשר חולקו אקראית לקבוצת ההתערבות או לקבוצת הביקורת למשך 8 שבועות. 

להלן פירוט פרוטוקול ההתערבות:

 

תזונה

לשבוע:

  • 3 מנות כבד

  • 5-10 ביצים

ליום:

  • 2 כוסות עלים ירוקים

  • 2 כוסות ירקות מצליבים

  • 3 כוסות ירקות במגוון צבעים

  • 1-2 סלקים

  • 4 כפות זרעי דלעת

  • 4 כפות זרעי חמנייה

  • בחירה בין רכיבים התורמים לתהליכי מתילציה:
    חצי כוס פירות יער, חצי כפית רוזמרין או כרוכום, 2 שיני שום, 2 כוסות תה ירוק או 3 כוסות תה אולונג

  • 170 גרם חלבון מהחי

  • 2 מנות פרי בעל ערך גליקמי נמוך

הנחיות כלליות:

  • העדפה לאורגני

  • הקפדה על שתייה מספקת

  • אין לאכול בין 19:00 ל-7:00

  • לכלול שמנים בריאים, כגון שמן קוקוס, זית, פשתן או זרעי דלעת

  • להימנע מסוכרים מוספים וממתקים, מוצרי חלב, דגנים וקטניות

  • לצמצם את השימוש באריזות פלסטיק

תוספים

  • ®PhytoGanix - מכיל תערובת של ירקות, פירות, זרעים, רכיבים צמחיים, אנזימים, פרה-ביוטיקה ופרוֹביוטיקה - במינון 2 מנות ליום. 

  • ®UltraFlora - פרוֹביוטיקה המכילה 40 מיליון חיידקים מהזן Lactobacillus plantarum – במינון 2 כמוסות ליום.   

פעילות גופנית

לפחות 30 דקות ליום 5 ימים בשבוע, בעצימות של 60-80% מהיכולת המרבית.

שינה

לפחות 7 שעות שינה בלילה.

ניהול סְטרס

תרגול טכניקת נשימות להרפיה פעמיים ביום. 

הגיל הביולוגי הוערך באמצעות דגימות רוק, שנלקחו לפני, באמצע ובסיום ההתערבות. החוקרים מסבירים כי כיום נהוג להעריך את הגיל הביולוגי באמצעות מדדים המבוססים על מתילציה של ה-DNA, אחד הבולטים בהם הוא Horvath DNAmAge clock, מדד שנמצא יעיל יותר מהגיל הכרונולוגי לניבוי תמותה ותחלואה. מדד זה מתבסס על השינויים המתרחשים במתילציה עם ההתקדמות בגיל. 

בסיום ההתערבות נמצא כי המשתתפים בקבוצת ההתערבות קיבלו ציון המבטא גיל צעיר ב-3.23 שנים בהשוואה לקבוצת הביקורת (p=0.018). בהשוואה לנתוני הבסיס, המשתתפים בקבוצת ההתערבות קיבלו ציון המבטא גיל צעיר ב-1.96 שנים (p=0.066) והמשתתפים בקבוצת הביקורת קיבלו ציון המבטא גיל מבוגר ב-1.27 שנים (p=0.153), אולם מגמות אלה לא היו מובהקות סטטיסטית. 

החוקרים מסכמים כי מחקר זה מדגים לראשונה פוטנציאל להפיכת הגיל הביולוגי באמצעות הקפדה על אורח חיים בריא. הם מוסיפים כי עדיין לא ברור האם התערבויות שמאטות או ״מחזירות לאחור״ בשעון המתילציה בהכרח מפחיתות סיכון למחלות תלויות גיל וקוראים לאפידמיולוגים לחקור מרקרים מהימנים להזדקנות, מבלי להמתין עשרות שנים לתחלאה או תמותה. 

המחקר עדיין לא פורסם בכתב עת וטרםעבר ביקורת עמיתים. 

Fitzgerald, Kara & Hodges, Romilly & Hanes, Douglas & Stack, Emily & Cheishvili, David & Szyf, Moshe & Henkel, Janine & Twedt, Melissa & Giannopoulou, Despina & Herdell, Josette & Logan, Sally & Bradley, Ryan. (2020). Reversal of Epigenetic Age with Diet and Lifestyle in a Pilot Randomized Clinical Trial. 10.1101/2020.07.07.20148098.

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.07.07.20148098v1.full.pdf

 

 

דיאטה ים-תיכוֹנית ואורח חיים בריא למטופלים עם דוֹם נשימה חסימתי בשינה

במחקר אקראי מבוקר הוערכה התועלת של דיאטת הרזיה ים-תיכונית ואורח חיים בריא לשיפור מדדים קרדיו-מטבוליים, בקרב מטופלים עם דום נשימה חסימתי בשינה (OSA). הקשר בין דום נשימה חסימתי בשינה לבין בראות קרדיו-מטבולית עדיין בחקירה, עם עדויות התומכות בקשר הדו-כיווני של שני המשתנים הללו. החוקרים מסבירים כי טיפול הקו הראשון ב-OSA הינו בלחץ אוויר חיובי מתמשך (CPAP), אולם התועלת הקרדיו-מטבולית של טיפול זה נטולה בספק. 

במחקר נכללו 187 מטופלים עם OSA ברמה בינונית עד חמורה, אשר חולקו אקראית לשלוש קבוצות המחקר:

כל המשתתפים טופלו בלחץ אוויר חיובי מתמשך, כאשר המשתתפים בקבוצת הטיפול הסטנדרטי קיבלו המלצות כתובות לאורח חיים בריא והמשתתפים בקבוצות ההתערבות צרכו במשך 6 חודשים דיאטת הרזיה ים-תיכונית. המשתתפים בקבוצת הדיאטה + אורח חיים בריא קיבלו בנוסף גם המלצות לפעילות גופנית ולשיפור הרגלי השינה. 

נמצא כי חל שיפור מובהק במדדי הגלוקוז, השומנים בדם, אנזימי הכבד ולחץ הדם בשתי קבוצות ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הטיפול הסטנדרטי בלבד. הסיכון לתסמונת המטבולית היה נמוך ב-42% בקבוצת הדיאטה בלבד ונמוך ב-70% בקבוצת הדיאטה + אורח חיים בריא, בהשוואה לטיפול הסטנדרטי בלבד. 

מסקנת החוקרים היא כי השילוב של הטיפול בלחץ אוויר חיובי מתמשך עם דיאטת הרזיה ים-תיכונית ואורח חיים בריא נמצא יעיל לשיפור מדדים קרדיו-מטבוליים בקרב מטופלים עם OSA, בהשוואה לטיפול בלחץ אוויר חיובי מתמשך בלבד. 

Georgoulis M, Yiannakouris N, Kechribari I, et al. Cardiometabolic Benefits of a Weight-Loss Mediterranean Diet/Lifestyle Intervention in Patients with Obstructive Sleep Apnea: The “MIMOSA” Randomized Clinical Trial. Nutrients. 2020;12(6):1570. Published 2020 May 28.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32481487/

 

 

וִיטמין D למניעת הישנות של ורטִיגו

במטה-אנליזה הוערכה התרומה של תוספי ויטמין D - עם או בלי סידן - למניעת הישנות של ורטיגו (BPPV - benign paroxysmal positional vertigo). החוקרים מסבירים כי חסר ויטמין D נמצא קשור בהתפתחות והישנות של ורטיגו, אולם לא ידוע מהי ההשפעה המניעתית של ויטמין D

בניתוח נכללו חמישה מחקרים, מהם מחקר אקראי מבוקר אחד וארבעה מחקרים לא אקראיים, בהם סה"כ 1,250 משתתפים. במחקרים הלא-אקראיים נעשה שימוש בויטמין D במינונים גבוהים בטווח של 35,000 עד 50,000 יחב"ל/שבוע למשך 1-2 חודשים, ובמחקר האקראי המבוקר נעשה שימוש במינון של 800 יחב"ל/יום יחד עם 1 גרם/יום סידן קרבונט למשך 12 חודשים. 

בניתוח כולל של הנתונים נמצא כי קרא עוד.

Jeong SH, Lee SU, Kim JS. Prevention of recurrent benign paroxysmal positional vertigo with vitamin D supplementation: a meta-analysis [published online ahead of print, 2020 Aug 7]. J Neurol. 2020;10.1007/s00415-020-09952-8.

 

 

וִיטמין Bִ3 לטיפול בגלאוּקומה

במחקר אקראי מוצלב הוערכה היעילות של נטילת תוסף ויטמין B3 (ניקוטינאמיד) לטיפול בחולי גלאוקומה. החוקרים מסבירים כי ויטמין B3 משמש כקודמן (פרהקורסור) ליצירת NAD+, כאשר בחולי גלאוקומה נמצאה רמה נמוכה של NAD+ בדם, ובמודלים פרה-קליניים נמצא כי לתיסוף הייתה השפעה מגינה על תאי הרשתית. 

במחקר נכללו 57 משתתפים עם גלאוקומה מאובחנת ומטופלת. המשתתפים קיבלו בסדר אקראי ויטמין B3 או פלסבו - כל אחד למשך 12 שבועות ללא הפרדה ביניהם. ויטמין B3 ניתן במינון 1.5 גרם/יום בששת השבועות הראשונים ולאחר מכן במינון 3 גרם/יום לשישה שבועות נוספים.

באופן כללי, נמצא כי קרא עוד.. 

Hui F, Tang J, Williams PA, et al. Improvement in inner retinal function in glaucoma with nicotinamide (vitamin B3) supplementation: A crossover randomized clinical trial [published online ahead of print, 2020 Jul 28]. Clin Exp Ophthalmol. 2020;10.1111/ceo.13818.

 

 

השפעה נוגדת דלקת ונוגדת חמצון לתוספי קצַח

בסקירה שיטתית ומטה-אנליזה של מחקרים אקראיים מבוקרים הוערכה ההשפעה של תוספי קצח (Nigela Sativa) על מדדי דלקת ועקה חמצונית. בסקירה נכללו 12 מחקרים, בהם 659 משתתפים הסובלים ממגוון מצבים רפואיים - כולל סוכרת סוג 2, דלקת מפרקים שגרונית, כבד שומני, שמנות, קוליטיס, הליקובקטר פילורי או האשימוטו. במחקרים השונים נעשה שימוש בתוספי קצח במינון שנע בין 1 גרם ל-3 גרם/יום למשך 6 עד 48 שבועות. 

בניתוח כולל של הנתונים נמצא כיקרא עוד.

Mohsen Mohit, et al. Effect of Nigella sativa L. supplementation on inflammatory and oxidative stress indicators: A systematic review and meta-analysis of controlled clinical trials. Complementary Therapies in Medicine, Volume 54, 2020. 

 

 

וִיתניה משכרת לטיפול בהפרעוֹת שינה

במחקר כפול-סמיות מבוקר פלסבו הוערכה ההשפעה של ויתניה משכרת (Withania somnifera) על איכות השינה בקרב משתתפים בריאים ובקרב משתתפים הסובלים מהפרעות שינה. במחקר נכללו 40 משתתפים בריאים ו-40 משתתפים עם אינסומניה, אשר חולקו אקראית לנטילת 600 מ"ג/יום ויתניה (תוסף המשווק תחת השם המסחרי KSM-66) או פלסבו - למשך 8 שבועות. 

בשתי קבוצות המשתתפים נמצא כי נטילת תוסף ויתניה הייתה מלווה בשיפור מדדי איכות השינה, בהשוואה לפלסבו, כאשר השיפור היה משמעותי יותר בקרב משתתפים עם אינסומניה. עוד נמצא כי קרא עוד.

Langade D, Thakare V, Kanchi S, Kelgane S. Clinical evaluation of the pharmacological impact of ashwagandha root extract on sleep in healthy volunteers and insomnia patients: A double-blind, randomized, parallel-group, placebo-controlled study. J Ethnopharmacol. 2020 Aug 17;264:113276.

 

 

פרוֹביוטיקה לטיפול בקוֹליק בתינוֹקות

במחקר אקראי מבוקר נבדקה היעילות של תוסף פרוביוטיקה לטיפול בקוליק בתינוקות. במחקר נכללו 45 תינוקות יונקים, אשר חולקו אקראית לקבלת תוסף פרוביוטיקה, המכיל 5 מיליארד חיידקים מהזן Lactobacillus rhamnosus, או פלסבו - למשך 28 ימים. בדגימות צואה שנלקחו בתחילת ההתערבות ובסיומה נבדקה רמת הקלפרוטקטין והרכב חיידקי המעי. האמהות הונחו להימנע מצריכת חלב פרה ומוצרי חלב במהלך תקופת ההתערבות. 

נמצא כיקרא עוד.

Savino F, Montanari P, Galliano I, Daprà V, Bergallo M. Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) for the Management of Infantile Colic: A Randomized Controlled Trial. Nutrients. 2020;12(6):1693. Published 2020 Jun 5.

 

 

מיץ סלק להורדת לחַץ הדם

במחקר כפול-סמיות מבוקר פלסבו, שנערך בטנזניה, נבדקה ההשפעה של תוסף ניטראטים - לבד או בשילוב חומצה פולית - על לחץ הדם, בקרב מבוגרים עם לחץ דם גבוה. במחקר נכללו 47 מבוגרים בגילאי 50-70 עם עודף משקל, אשר חולקו אקראית לשלוש קבוצות המחקר למשך 60 יום:

  • מיץ סלק עשיר בניטראטים (400 מ"ג) + 5 מ"ג חומצה פולית.

  • מיץ סלק עשיר בניטראטים + פלסבו.

  • מיץ סלק דל בניטראטים + פלסבו. 

לחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי הממוצע בתחילת המחקר היה 151 ו-98 מ"מ כספית, בהתאמה. ההיענות למחקר הייתה גבוהה, כאשר בקבוצות ההתערבות זוהתה קרא עוד.

Siervo M, Shannon O, Kandhari N, et al. Nitrate-Rich Beetroot Juice Reduces Blood Pressure in Tanzanian Adults with Elevated Blood Pressure: A Double-Blind Randomized Controlled Feasibility Trial. J Nutr. 2020;150(9):2460-2468.

 

 

מיץ סלק לשיפור אקוטי של הביצועים באימון התנגדות

במחקר אקראי מוצלב נבדקה ההשפעה האקוטית של מיץ סלק על הביצועים באימון התנגדות. החוקרים מסבירים כי מחקרים קודמים הדגימו את התועלת של מיץ סלק לשיפור הביצועים במהלך פעילות גופנית הדורשת סיבולת, אולם העדויות לגבי ההשפעה על אימוני התנגדות הינן מוגבלות. במחקר נכללו 12 גברים בריאים, אשר ביצעו אימון התנגדות בעצימות עולה בשני ימים שונים, עם הפרדה של 72 שעות ביניהם. המשתתפים צרכו 70 מ"ל משקה סלק או משקה פלסבו 120 דקות לפני האימון. 

בהשוואה לפלסבו, קרא עוד.

Ranchal-Sanchez A, Diaz-Bernier VM, De La Florida-Villagran CA, Llorente-Cantarero FJ, Campos-Perez J, Jurado-Castro JM. Acute Effects of Beetroot Juice Supplements on Resistance Training: A Randomized Double-Blind Crossover. Nutrients. 2020 Jun 28;12(7):1912. 

 

 

כוּרכומין לשיפור ההתאוששות לאחר פעילוּת גופנית

במחקר כפול-סמיות מבוקר פלסבו נבדקה היעילות של משקה כורכומין לשיפור התאוששות השריר. במחקר נכללו 28 גברים בריאים בגילאי 18-35 עם ניסיון באימוני כוח. המשתתפים חולקו אקראית לצריכת משקה כורכומין או פלסבו לפני ואחרי אימון כוח. משקה הכורכומין הכיל 1 גרם אבקה מהולה ב-250 מ"ל מים, מתוכה 450 מ"ג כורכומין ו-50 מ"ג אבקה, המהווה טכנולוגיה חדשנית לשיפור הזמינות הביולוגית של רכיבים ליפופילים (®LipiSperse). מדדי דלקת ומצב השריר נבדקו לפני האימון ובמהלך 72 השעות אחריו. 

נמצא כי קרא עוד..

Mallard AR, Briskey D, Richards BExSSc A, Rao A. Curcumin Improves Delayed Onset Muscle Soreness and Postexercise Lactate Accumulation [published online ahead of print, 2020 Jul 24]. J Diet Suppl. 2020;1-12.

 

 

כוּרכום לטיפול בדלקת מִפרקים נִיוונית בברך

במחקר כפול-סמיות מבוקר פלסבו הוערכה היעילות של כורכום להקלה על התסמינים, בקרב משתתפים עם דלקת מפרקים ניוונית בברך והצטברות נוזלים ("מים בברך"). במחקר נכללו 70 מטופלים אשר חולקו אקראית לנטילת 1 גרם/יום כורכום (80% Turmerosaccharides ו-20% כורכומין) או פלסבו למשך 12 שבועות. 
מדד המטרה העיקרי היה השינוי ברמת הכאב ובנפח הנוזלים במפרק על פי בדיקת MRI, ובנוסף הוערך הכאב באמצעות מדד WOMAC ובאמצעות השינוי בערכי הרכב הסחוס. 

נמצא כי קרא עוד.

Wang Z, Jones G, Winzenberg T, et al. Effectiveness of Curcuma longa Extract for the Treatment of Symptoms and Effusion-Synovitis of Knee Osteoarthritis : A Randomized Trial [published online ahead of print, 2020 Sep 15]. Ann Intern Med. 2020;10.7326/M20-0990.

 

 

צריכת דגים בהריוֹן קשורה בהתפתחות הנוירולוגית של התינוק

במחקר עוקבה נבדק הקשר בין צריכת דגים בתקופת ההריון לבין ההתפתחות הנוירולוגית של התינוק. כחלק ממחקר עוקבה גדול שנערך ביפן, במחקר הנוכחי נבדקה ההתפתחות הנוירולוגית של התינוק בגיל 6 חודשים ובגיל שנה בהתבסס על הנתונים של 81,697 ו-77,751 צמדי אם-ילד, בהתאמה. 

להלן סיכום הממצאים: קרא עוד.

Hamazaki K, Matsumura K, Tsuchida A, et al. Maternal dietary intake of fish and PUFAs and child neurodevelopment at 6 months and 1 year of age: a nationwide birth cohort-the Japan Environment and Children's Study (JECS) [published online ahead of print, 2020 Aug 7]. Am J Clin Nutr. 2020;nqaa190.

 

 

ההשפעה של וִיטמין D על פוריות הגבר אינה מובהקת

במחקר אקראי מבוקר הוערכה ההשפעה של תוסף ויטמין D על הפעילות ההורמונלית ומדדי הזרע, בקרב גברים עם מדדי זרע נמוכים. במחקר נכללו 62 גברים, אשר חולקו אקראית לקבלת פלסבו או תוסף ויטמין D - למשך 12 שבועות. המשתתפים בקבוצת ההתערבות נטלו מינון של 50,000 יחב"ל פעם בשבוע למשך שמונה שבועות וסה"כ 50,000 יחב"ל בארבעת השבועות שלאחר מכן.

להלן סיכום הממצאים: קרא עוד.

Leila Amini, et al. Evaluation of the effect of vitamin D3 supplementation on quantitative and qualitative parameters of spermograms and hormones in infertile men: A Randomized controlled trial. Complementary Therapies in Medicine, Volume 53, 2020. 

 

 

וִיטמין D אינו מגן מפני דִיכאון

במחקר כפול-סמיות מבוקר פלסבו הוערכה ההשפעה ארוכת הטווח של נטילת תוסף ויטמין D על תסמיני דיכאון בקרב מבוגרים. כחלק ממחקר העוסק במניעת תחלואה קרדיווסקולרית וסרטן, במחקר הנוכחי נכללו 18,353 משתתפים מעל גיל 50, מהם 16,657 משתתפים הוגדרו כבעלי סיכון לאירוע דיכאון (ללא היסטוריה של דיכאון) ו-1,696 משתתפים הוגדרו כבעלי סיכון להישנות של דיכאון (היסטוריה של דיכאון, ללא קבלת טיפול בשנתיים שקדמו למחקר). במחקר המקורי המשתתפים חולקו אקראית לקבלת ויטמין D במינון 2,000 יחב"ל ליום ו/או שמן דגים במינון 1 גרם ליום - בהשוואה לפלסבו. במחקר הנוכחי החוקרים בדקו את ההשפעה בקרב סה"כ 9,181 משתתפים שקיבלו ויטמין D לעומת סה"כ 9,172 משתתפים שקיבלו פלסבו. משך ההתערבות החציוני היה 5.3 שנים וכ-90% מהמשתתפים השלימו את המחקר. 

לנטילת ויטמין D קרא עוד.

Okereke OI, Reynolds CF 3rd, Mischoulon D, et al. Effect of Long-term Vitamin D3 Supplementation vs Placebo on Risk of Depression or Clinically Relevant Depressive Symptoms and on Change in Mood Scores: A Randomized Clinical Trial. JAMA. 2020;324(5):471-480.

 

 

לא נמצאה השפעה לתוספי חוּמצה פולית ו-bִ12 על הסיכון לשברים והסיכון הקרדיוֹוסקולרי

במחקר מוצגים נתוני המעקב של מחקר כפול-סמיות מבוקר פלסבו’ בו נבדקה ההשפעה של תוספי חומצה פולית וויטמין B12. במחקר המקורי נכללו 2,919 משתתפים, אשר חולקו אקראית לנטילת 400 מק"ג חומצה פולית ו-500 מק"ג ויטמין B12, או פלסבו - למשך 2-3 שנים. 

תוצאות המחקר המקורי לא היו עקביות, אולם עדיין קיים דיון לגבי ההשפעה של ויטמיני B על תחלואה הקשורה בהזדקנות. במחקר הנוכחי נבדקה ההשפעה ארוכת הטווח של ההתערבות, לאחר 5-7 שנות מעקב, על הסיכון לשברים ועל הסיכון הקרדיווסקולרי. נתוני המעקב כללו 1,298 מהמשתתפים (44.5%), כאשר משך המעקב החציוני היה 54 חודשים. הגיל החציוני בתחילת תקופת המעקב היה 71. 

סיכום ניתוח נתוני המעקב:קרא עוד.

Oliai Araghi S, Kiefte-de Jong JC, van Dijk SC, et al. Long-term effects of folic acid and vitamin-B12 supplementation on fracture risk and cardiovascular disease: Extended follow-up of the B-PROOF trial [published online ahead of print, 2020 Aug 5]. Clin Nutr. 2020;S0261-5614(20)30398-8.

 

 

וכעת, עוד כותרות...

 

 

שזיפים מיובשים לשמירה על בריאות העצם

במחקר, שנערך בקרב עכברים, נמצא כי צריכת שזיפים מיובשים תרמה למניעת אובדן עצם על רקע פגיעה בעמוד השדרה, ואף לשיקום העצם לאחר שנפגעה. הוכח כי שזיפים מיובשים מעכבים אוסטאוקלסטים ומעודדים היווצרות עצם וספיגתה. 

Liu, X, Liu, M, Turner, R, Iwaniec, U, Kim, H, Halloran, B. Dried plum mitigates spinal cord injury‐induced bone loss in mice. JOR Spine. 2020;e1113.

 

 

רכיבים טבעיים כנגד רעילות כספית

בסקירה מוצגים ממצאים ממחקרים פרה-קליניים, בהם זוהו 27 צמחי מרפא ו-27 רכיבים טבעיים, שנמצאו יעילים להפחתת רעילות כספית - ביניהם ג'ינג'ר (Zingiber officinalis), פשטה שרועה (Bacopa monnieri), שום (Allium sativum), ויטמין C, ויטמין E, שמן רימון, שמן מורינגה ועוד. 

Bhattacharya S. Medicinal plants and natural products can play a significant role in mitigation of mercury toxicity. Interdiscip Toxicol. 2018;11(4):247-254. 

 

 

פוֹליפנוֹלים משמן זית לעיכוב התגובה הדלקתית

במחקר מעבדה מראים החוקרים כי פוֹליפנוֹלים משמן זית כתית מעולה תורמים להפחתת הייצור של ציטוקינים פרו-דלקתיים בפיברובלסטים סינוביאלים (תאים המרכיבים את רקמת החיבור במפרק), ובכך עשויים לתרום לטיפול במחלות כמו דלקת מפרקים שגרונית.  

Rosillo MÁ, Alarcón-de-la-Lastra C, Castejón ML, Montoya T, Cejudo-Guillén M, Sánchez-Hidalgo M. Polyphenolic extract from extra virgin olive oil inhibits the inflammatory response in IL-1β-activated synovial fibroblasts. Br J Nutr. 2019;121(1):55-62.

 

 

שימוש במוצרים המכילים קפאִין קשור בסיכון מוגבר להשפעות שליליות חמורות 

במחקר תצפיתי רטרוספקטיבי, בו נבחנו כל הדיווחים על השפעות שליליות למרכז לבטיחות מזון בארה"ב בין השנים 2014 עד 2018, נמצא כי מוצרים המכילים קפאין היו קשורים במידה רבה יותר בהשפעות שליליות חמורות ובעיקר מוות או אירוע מסכן חיים, בהשוואה למוצרים שאינם מכילים קפאין, בעיקר מוצרים המיועדים לנטילה לפני אימון גופני או למטרות הרזיה. 

Jagim AR, Harty PS, Fischer KM, Kerksick CM, Erickson JL. Adverse Events Reported to the United States Food and Drug Administration Related to Caffeine-Containing Products. Mayo Clin Proc. 2020;95(8):1594-1603.

 


המאפיינים הפרמקולוגיים של בצל

בסקירה שיטתית מוצגות העדויות לגבי השימוש המסורתי, המאפיינים הפרמקולוגיים וההרכב של בצל (Allium cepa), תוך התייחסות לפעילות אנטי-מיקרוביאלית, נוגדת חמצון, נוגדת כאב, נוגדת דלקת, נוגדת סוכרת, נוגדת שומנים, נוגדת יתר לחץ דם והגנה חיסונית.   

Teshika JD, Zakariyyah AM, Zaynab T, et al. Traditional and modern uses of onion bulb (Allium cepa L.): a systematic review. Crit Rev Food Sci Nutr. 2019;59(sup1):S39-S70.

 




חזרה לתחילת העמוד

חזרה לעמוד הקודם