עם ישראל חי!
פתיחת תפריט נגישות
גישה מהירה לדף הבית

המלצות החברה האוסטרלית לאונקולוגיה קלינית: פעילות גופנית לכל חולי הסרְטן

עודכן בתאריך 12/06/2018

 

עיקרי המאמר

בנייר עמדה עדכני, שפורסם מטעם החברה האוסטרלית לאונקולוגיה קלינית (COSA), קובעים צוות המומחים כי פעילות גופנית הינה בטוחה ויעילה לטיפול בהשפעות הגופניות והנפשיות השליליות, הקשורות במחלת הסרטן ובטיפול בה.

 

מסקנות והמלצות החוקרים

החוקרים מסכמים את העדויות המחקריות בנוגע לתפקיד של פעילות גופנית כחלק מהטיפול במחלת הסרטן ומספקים הנחיות לכל אנשי הצוות הרפואי לגבי שילוב הפעילות הגופנית כחלק מהטיפול הסטנדרטי.

להלן ההמלצות העיקריות:

  • יש לשלב פעילות גופנית כחלק מהטיפול הסטנדרטי, כטיפול תומך המיועד להפחתת ההשפעות השליליות של המחלה ושל הטיפול. 
  • על כל הצוות הרפואי הרב-תחומי לעודד לפעילות גופנית ולהמליץ למטופלים לבצע פעילות בהתאם להנחיות; לפחות 150 דקות של פעילות אירובית בעצימות בינונית ו-2-3 אימוני התנגדות בעצימות גבוהה - בשבוע.
  • פרוטוקול הטיפול (best practice) צריך לכלול הפניה לרופא ספורט או פיזיותרפיסט מומחה בטיפול בסרטן

החוקרים מציינים כי ישנן עדויות מבוססות לכך שפעילות גופנית תורמת לשיפור התפקוד הגופני, מפחיתה עייפות כתוצאה מהמחלה ומהטיפול, מקלה על תחושת המצוקה הפסיכולוגית ומשפרת את איכות החיים.

בנוסף, ישנן עדויות לכך שביצוע פעילות גופנית לפני, במהלך או אחרי הטיפול תורמת להפחתת החומרה של תופעות הלוואי ולהפחתת הסיכון להתפתחות ממאירויות חדשות. כמו כן, ממצאים אפידמיולוגיים מצביעים על כך שפעילות גופנית קשורה בסיכון מופחת להישנות המחלה ולתמותה.

 

קרא עוד על סרטן

 

מקור

Cormie P, et al. Clinical Oncology Society of Australia position statement on exercise in cancer care. Med J Aust. 2018 May 7. 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29719196




חזרה לתחילת העמוד

חזרה לעמוד הקודם