בחלק זה מפורטות סיבות רגשיות אפשריות. לצערנו, אין כמעט מחקרים על היבטי גוף-נפש במחלות השונות, ולכן הרעיונות המובאים כאן מבוססים על ספרות וידע נרכש של הכותבים. ההבנות העולות מן הכתוב, בחלקן או במלואן, אינן מתאימות לכל מטופל. כל הערכה צריכה להיעשות על בסיס אישי. חשוב כי מטפלים יקבלו הדרכה איך להתאים וליישם קשרי גוף נפש בקרב מטופליהם. רשימת הספרים הרלוונטים מופיעה במאמר על היבטי גוף נפש, כאן.
בהריון, באופן כללי, נצפה לראות העצמה של כל מה שכבר קיים במבנה הרגשי של האישה;
השינוי המשמעותי בכמויות היחסיות של ההורמונים השונים, השקולים למערכת האיזונים הרגשית העדינה והליבתית ביותר של האישה, יוצר מצב בו האישה משתנה מבחינה רגשית באופן כפוי מבפנים. האיזון הפנימי משתנה, ה"ספינה" הרגשית מיטלטלת, וכך כל פינה חשוכה שהוחזקה עד כה תחת איזון עדין, עשויה להיחשף ולהתחיל להתבטא ביתר שאת.
בבסיסו זהו תהליך בריא ומאפשר מאוד:
הנטיות הרגשיות הנחשפות ומתבטאות ביתר שאת מהווה הזדמנות מצוינת להבחין ולהתנקות מדפוסים רגשיים מגבילים ומכבידים. זהו למעשה חלק מהתהליך למידע השלם למנויים
למרבה הצער, דווקא הציפייה האידילית של נשים רבות לחוות הריון "מושלם" ונטול אירועים, בשילוב עם היעדר ההבנה כי אלו התהליכים הצפויים להתרחש – הם אלו שיוצרים לעיתים אכזבה גדולה בהתעוררות הקשיים, וכן למידע השלם למנויים
נושא כאוב נוסף, למידע השלם למנויים
מהסיבה הזו קיים ערך רב בעצם מתן האפשרות לאישה למידע השלם למנויים
תהליכים רגשיים העשויים להתבטא במהלך הריוֹן:
באופן כללי ניתן לומר שקיימות שתי התמודדויות עיקריות;
התמודדות עם כל חוסר בטחון הקיים באופן בסיסי בנפשה של האישה: ביכולותיה, באפשרות הכלכלית לנהל בית, בכך שהדברים מסתדרים לטובתה, בזוגיות וביכולותיו של בן/בת הזוג – וכמובן, באימהותה.
ציפתן של טראומות ומעגלים פתוחים בחיי האישה, המבקשים להגיע לידי פתרון: במערכות היחסים עם ההורים, בילדות, טראומות מיניות, פגיעות במערכות יחסים, ונקודות תורפה במערכת היחסים הנוכחית.
אלו יתבטאו ב:
בנוסף, לעיתים קרובות תהליך ההיקשרות עצמו – למידע השלם למנויים