מה נבדק?
במחקר תצפיתי נבדק הקשר בין חשיפה לשאריות חומרי הדברה מפירות וירקות, לבין הצלחת טיפולי פוריות. החוקרים מסבירים כי במחקרים שנערכו בחיות מעבדה נמצא כי חשיפה לחומרי הדברה מפחיתה את מספר הצאצאים החיים, אולם לא ידוע מהי ההשפעה בבני אדם.
המחקר
במחקר הנוכחי נכללו 325 נשים, שהשתתפו במחקר עוקבה פרוספקטיבי במרכז לטיפולי פוריות בבית חולים בארה"ב בין השנים 2007-2016. המשתתפות עברו סה"כ 541 סבבים של טיפולי פוריות, מתוכם 228 הסתיימו בלידת תינוק חי. רמת החשיפה לחומרי הדברה בפירות וירקות הוערכה על סמך נתוני התזונה של המשתתפות לפי התחלת טיפולי הפוריות וניתוחם על פי נתוני משרד החקלאות האמריקאי. בהתאם לנתונים, 14 סוגים של פירות וירקות סווגו כגבוהים בשאריות חומרי הדברה (כגון פלפלים, תותים, עלים ירוקים, אפרסקים ושזיפים) ו-22 כנמוכים (כגון מגוון קטניות, שזיפים מיובשים, בצל, אבוקדו, כרוב, מיץ תפוזים, רסק עגבניות). כלל הנשים במחקר צרכו בממוצע 1.7 מנות ליום של פירות וירקות עם רמה גבוהה של שאריות חומרי הדברה ו-2.8 מנות ליום עם רמה נמוכה. צריכה גבוהה יותר של פירות וירקות גבוהים בשאריות חומרי הדברה הייתה קשורה בסיכוי נמוך יותר להריון וללידת תינוק חי.
תוצאות המחקר
באופן ספציפי, נשים שצרכו מעל 2.3 מנות ליום של פירות וירקות גבוהים בחומרי הדברה, בהשוואה לנשים שצרכו פחות ממנה אחת ליום, היו בעלות סיכוי נמוך ב-18% להריון וסיכוי נמוך ב-26% ללידת תינוק חי. לא נמצא קשר בין צריכת פירות וירקות נמוכים בשאריות חומרי הדברה לבין הצלחת טיפולי הפוריות. ממצאים אלה מצביעים על כך שחשיפה טיפוסית לשאריות חומרי הדברה במזון עשויה לפגוע בהצלחת טיפולי פוריות.
הערת המערכת: חשוב להדגיש כי מדובר במחקר תצפיתי ובהצלבת נתונים סטטיסטיים ולא במחקר עוקבה או קליני פרוספקטיבי. על כן, יש להתייחס לנתונים באופן מוגבל.
קרא עוד על בעיות פריון
מקור
Association Between Pesticide Residue Intake From Consumption of Fruits and Vegetables and Pregnancy Outcomes Among Women Undergoing Infertility Treatment With Assisted Reproductive Technology.
Chiu YH, et al.
JAMA Intern Med. 2017 Oct 30. doi: 10.1001/jamainternmed.2017.5038. [Epub ahead of print]
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29084307