עם ישראל חי!
פתיחת תפריט נגישות
גישה מהירה לדף הבית

שייק פירות או פירות שלמים – למי תגובה גליקמית נמוכה יותר? 

עודכן בתאריך 15/11/2017

 

מה נבדק?

במחקר קליני מוצלב נבדקה ההשפעה על התגובה הגליקמית של שייק פירות לעומת פירות שלמים. במחקר נכללו שתי קבוצות של מתנדבים צעירים בגילאי 20-27.

 

המחקר

בקבוצה הראשונה נכללו 19 משתתפים, אשר צרכו תערובת פירות (בננה, מנגו, פסיפלורה, אננס, קיווי ופטל) בשתי צורות – שייק על בסיס מים או חתוכים יחד עם כוס מים, עם הפרדה של לפחות 3 ימים ביניהם. הקבוצה השניה כללה 9 משתתפים, אשר צרכו מנגו בלבד – כשייק או חתוך. כל מנות הפרי הכילו 25 גרם סוכר ובנוסף כל המשתתפים שתו 25 גרם גלוקוז מהול במים לצורך ביקורת.

 

תוצאות המחקר

בקבוצת תערובת הפירות נמצא כי צריכת גלוקוז בלבד הביאה לתנודות המשמעותיות ביותר ברמת הסוכר בדם (עלייה משמעותית ולאחר מכן ירידה מתחת לרמת הגלוקוז שלפני הארוחה), כאשר העלייה ברמת הגלוקוז הייתה נמוכה יותר באופן מובהק לאחר צריכת השייק בהשוואה הן לגלוקוז והן לפירות חתוכים, ולא ירדה באופן משמעותי מתחת לרמה שלפני הארוחה. בקבוצת המנגו בלבד (שהינו בעל אינדקס גליקמי גבוה), העלייה ברמת הגלוקוז הייתה דומה בשני התנאים (שייק ופרי חתוך), ונמוכה יותר באופן מובהק בהשוואה לתנאי הביקורת (שתיית הגלוקוז). החוקרים מסכמים כי צריכת שייק פירות אינה מגבירה את התגובה הגליקמית בהשוואה לצריכת הפרי השלם, ועשויה אף להפחית אותה. 
לא מדווח על מימון והחוקרים מצהירים שאין ניגוד אינטרסים.

 

מקור

Nutrient-extraction blender preparation reduces postprandial glucose responses from fruit juice consumption.
Redfern KM, Cammack VL, Sweet N, Preston LA; SoBHCS Student Team, Jarvis MA, Rees GA.
Nutr Diabetes. 2017 Oct 9;7(10):e288. doi: 10.1038/nutd.2017.36.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28991222




חזרה לתחילת העמוד

חזרה לעמוד הקודם