עם ישראל חי!
פתיחת תפריט נגישות
גישה מהירה לדף הבית

מחקרים עדכניים - חודש ספטמבר 2017 - מקבץ 4

עודכן בתאריך 28/09/2017

 

מהם הגורמים המשפיעים על העדפת אכילת ירקות כבר מראשית החיים? והאם צריכת תזונה עתירת סוכר מעלה את הסיכון לדיכאון?
שני מחקרים מרתקים, העונים על שאלות אלו, פותחים את הסקירה השבועית שלנו. 
כמו כן, כוללת הסקירה התייחסות נרחבת למחקרים בתחום הסרטן: מהו אורח החיים הקשור במניעת סרטן קולורקטלי ומהם גורמי הסיכון לסרטן זה ולסרטן ריאות? אילו תוספי תזונה טבעיים מהווים טיפול תומך במטופלים עם סרטן הפה? האם פעילות גופנית עשויה לשפר את התפקוד הקוגניטיבי בקרב נשים שהחלימו מסרטן השד? ואילו צמחי מרפא עשויים לשפר את ההישרדות בקרב חולי לוקמיה מיאלואידית כרונית? 
בתחום המחקרים אודות תוספי תזונה נבדוק האם תוסף חומצות אמינו מסועפות שרשרת עשוי לשפר התאוששות השריר לאחר פעילות גופנית? איזה תוסף תזונה טבעי עשוי להקל על כאב לאחר ניתוח לאיחוי קרע בגיד הכתף? מה ההשפעה של אומגה 3 בקרב ילדים וצעירים עם ADHD? ושל תוספי ויטמין D על הסובלים מדלקת מפרקים ניוונית בברך? נחתום חלק זה בסקירה המציגה את העדויות בנוגע לשימוש במגוון רחב של טיפולים ברפואה משלימה לסובלים מכאב כרוני. 
החלק האחרון של הסקירה מתמקד במחקרים על תזונה ואורח חיים: מהי ההשפעה של צריכת שיבולת שועל על משק הסוכר? האם התרומה של דיאטה ים-תיכונית תלויה במצב הסוציואקונומי? ומה הקשר בין שינה להשמנה
הכותרות שלנו השבוע מספרות על: כורכומין להפחתת העמידות לכימותרפיה, הקשר בין תדירות צריכת אלכוהול והסיכון לסוכרת סוג 2, רכיבים אנטי-סוּכרתיים במיץ אוכמניות מותסס, תזונה עתירת נתרן עלולה להזיק לפעילות הלב, המאפיינים הכימיים והביולוגיים של פוליסכרידים ממלון מר וההרכב והפעילות של רכיבים פוליסכרידים צמחיים. 

 

 

מהם הגורמים המשפיעים על העדפת אכילת ירקות כבר מראשית החיים?

במחקר אקראי מבוקר נבדקה ההשפעה של תזמון ומשך הצריכה של מגוון ירקות בתקופת ההנקה על התפתחות העדפה לירקות בקרב האם והתינוק.

מחקרים קודמים הוכיחו כי תינוקות לומדים להכיר טעמים של מזונות, כולל ירקות, עוד לפני שהם אוכלים מזונות מוצקים, דרך מעבר של חומרים נדיפים מתזונת האם – בעיקר בארבעת החודשים לחייהם. כמו כן נמצא כי תינוקות יונקים פחות בררניים באוכל ומוכנים לנסות מאכלים חדשים ככל שהם גדלים. 
במחקר הנוכחי נכללו 97 צמדי אם-תינוק, אשר חולקו אקראית לחמש קבוצות. במחקר נכללו רק אימהות מניקות, אשר התבקשו לשתות מיץ ירקות במהלך ארבעת החודשים הראשונים לחיי התינוק על פי הפירוט הבא:

  • למשך חודש בין גיל 0.5-1.5 חודשים
  • למשך חודש בין גיל 1.5-2.5 חודשים
  • למשך חודש בין גיל 2.5-3.5 חודשים
  • למשך 3 חודשים בין גיל 0.5-3.5 חודשים
  • קבוצת ביקורת שצרכה מים

כל הנשים בקבוצות ההתערבות צרכו 118 מ"ל מיץ 24 פעמים בחודש (8 פעמים מיץ גזר, 8 פעמים מיץ ירקות, 4 פעמים מיץ סלק ו-4 פעמים מיץ סלרי) 1-2 שעות לפני ההנקה. העדפה לירקות נבדקה בגיל 8 חודשים באמצעות הנכונות של התינוק לאכול בימים שונים דגנים בטעם טבעי, בטעם גזר ובטעם ברוקולי.

מתוצאות המחקר עולה כי תזמון החשיפה לירקות השפיעה על הנכונות לצרוך דגנים בטעם גזר, אך לא בטעם ברוקולי (אליו לא הייתה חשיפה מוקדמת). באופן ספציפי נמצא כי חשיפה קצרה בגיל מוקדם של 0.5-1.5 חודשים הייתה מספיקה על מנת להגביר העדפה לטעם הגזר בהשוואה לתינוקות שנחשפו מאוחר יותר או כלל לא וכן בהשוואה לתינוקות שנחשפו למשך 3 חודשים. בהתייחס להעדפה של האם, נמצא כי עם הזמן חלה עלייה בדירוג הסובייקטיבי של טעם המיצים, אולם לא נצפה שינוי בצריכת הירקות בתזונה.

החוקרים מסכמים כי לתזמון החשיפה חשיבות גדולה יותר מאשר למשך החשיפה, כך שהחודש הראשון לחיים הינו הזמן האופטימאלי ללמד תינוקות לאהוב את טעם הירקות ובכך להגביר העדפה למזונות בריאים בהמשך החיים. ההשערה היא שהשפּעת התזמון המוקדם קשורה לתדירות גבוהה יותר של הנקה בחודש הראשון. 
במחקר אחר - מחקר אורך הכולל 136 צמדי אם-ילד - נמצא כי מאפייני טמפרמנט של התקרבות או נסיגה מדברים או גירויים חדשים (approach-withdrawal) קשורים בתגובה למזונות חדשים, כאשר תינוקות שנטו להגיב בחיוב לצעצועים חדשים נטו להתנסות במזונות חדשים בקלות רבה יותר.

•  Learning to like vegetables during breastfeeding: a randomized clinical trial of lactating mothers and infants. 
Mennella JA, Daniels LM, Reiter AR.
Am J Clin Nutr. 2017 Jul;106(1):67-76. doi: 10.3945/ajcn.116.143982. Epub 2017 May 17.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28515063
•  Does Temperament Underlie Infant Novel Food Responses?: Continuity of Approach-Withdrawal From 6 to 18 Months.
Moding KJ, Stifter CA.
Child Dev. 2017 Aug 2. doi: 10.1111/cdev.12902. [Epub ahead of print]
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28766867

 

 

הקשר בין תזונה עתירת סוכר לבין דִיכאון

כחלק ממחקר עוקבה גדול, במחקר זה נבדק הקשר בין תזונה עתירת סוכר לבין תסמיני דיכאון, וכן הוערכה האפשרות לכך שקשר זה נובע מסיבתיות הפוכה, כלומר שמצב נפשי מוביל לצריכת סוכר גבוהה.

במחקר נכללו כ-10,000 משתתפים, אחריהם בוצע מעקב משנת 1985-1988 ועד לשנת 2013. באופן כללי נמצא קשר בין צריכה גבוהה יותר של מזונות ומשקאות ממותקים (כולל עוגות, שוקולד, גלִידה, ריבות, סוכר מוסף, ממתקים, מיצים, משקאות קלים, שוקו וכדומה), לבין סיכון גבוה יותר לתסמיני דיכאון. באופן ספציפי, גברים עם רמת הצריכה הגבוהה ביותר, לעומת הנמוכה ביותר (מעל 67 גרם סוכר ליום לעומת עד 40 גרם סוכר ליום), היו בסיכון גבוה ב-23% לסבול מתסמיני דיכאון ב-5 השנים הבאות - באופן בלתי תלוי בגורמים בריאותיים, סוציו-דמוגרפיים או תזונתיים. לא נמצא קשר מובהק בהתייחס לנשים, אולם ייתכן כי הדבר נובע משיעור הנשים הנמוך יותר בקבוצת המחקר (כשליש).

החוקרים שוללים את ההשערה לגבי סיבתיות הפוכה, שכן תסמיני דיכאון לא היוו גורם מנבא להגברת הצריכה של מזונות או משקאות עתירי סוכר ב-5 השנים הבאות. הם מסכמים כי ממצאי המחקר מספקים תמיכה נוספת לכך שלתזונה עתירת סוכר עלולה להיות השפעה שלילית על בריאות הנפש, כך שצריכה מועטה יותר של סוכר קשורה במצב נפשי טוב יותר. 

Sugar intake from sweet food and beverages, common mental disorder and depression: prospective findings from the Whitehall II study.
Knüppel A, Shipley MJ, Llewellyn CH, Brunner EJ.
Sci Rep. 2017 Jul 27;7(1):6287. doi: 10.1038/s41598-017-05649-7.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28751637

 

 

שמירה על אורח חיים בריא למניעת סרְטן קולורקטלי

בדוח עדכני, שפורסם במשותף על ידי הקרן העולמית לחקר הסרטן (AICR) והמכון האמריקאי לחקר הסרטן (WCRF), מסכמים צוות החוקרים את העדויות המחקריות בנוגע לקשר בין תזונה ופעילות גופנית לבין סרטן קולורקטלי.

דוח זה, המהווה עדכון לדוח שפורסם בשנת 2007, כולל 99 מחקרים (שנערכו בכל העולם) - בהם כ-29 מיליון משתתפים וכ-250,000 מקרים של סרטן קולורקטלי. על סמך הממצאים שנאספו, החוקרים מסכמים כי קיימות עדויות מבוססות לכך שצריכת קרא עוד

Diet, nutrition, physical activity and colorectal cancer
AICR/WCRF Continuous Update Project Report: Colorectal Cancer, 2017

 

 

צריכת שומן רווי קשורה בסיכון מוגבר לסרְטן ריאות

בניתוח כולל של מחקרי עוקבה פרוספקטיביים נבדק הקשר בין סוגים שונים של שומן בתזונה לבין הסיכון לסרטן ריאות. החוקרים מסבירים כי לתזונה עתירת שומן תפקיד בהתפתחות תהליכים סרטניים בריאות, אולם הממצאים ממחקרים אפידמיולוגיים אינם עקביים.

במחקר הנוכחי נכללו הנתונים מעשרה מחקרים, בהם כמיליון וחצי משתתפים וכ-18,000 מקרים של סרטן ריאות - בתקופת מעקב ממוצעת של 9.4 שנים. נמצא כי קרא עוד

Dietary Fat Intake and Lung Cancer Risk: A Pooled Analysis.
Yang JJ, et al.
J Clin Oncol. 2017 Jul 25:JCO2017733329. doi: 10.1200/JCO.2017.73.3329. [Epub ahead of print]

 

 

תוספי תזונה טבעיים כטיפול תומך למטופלים עם סרְטן הפה

בסקירה מסוכמים הממצאים ממחקרים פרה-קליניים וקליניים בנוגע לשימוש במגוון תוספי תזונה טבעיים למניעת התפתחות סרטן הפה וכטיפול תומך בשילוב הטיפול האנטי-סרטני המקובל (ניתוח, הקרנות או כימותרפיה). 
במסגרת הסקירה מוצגים הממצאים בנוגע להשפעה האנטי-סרטנית של קרא עוד

Review of Various Herbal Supplements as Complementary Treatments for Oral Cancer.
Godsey J, Grundmann O.
J Diet Suppl. 2016;13(5):538-50. doi: 10.3109/19390211.2015.1122693. Epub 2016 Feb 10.

 

 

פעילות גופנית לשיפור התפקוד הקוגניטיבי בקרב נשים שהחלימו מסרְטן השד

במחקר תצפיתי נבדקה ההשפעה של פעילות גופנית על התפקוד הקוגניטיבי בקרב נשים שהחלימו מסרטן השד, כאשר החוקרים משערים כי שיפור בתסמינים כמו תשישות יוביל לשיפור בתפקוד הקוגניטיבי.

במחקר נכללו 299 נשים בנות 57 בממוצע. משך הפעילות היומית בעצימות בינונית-גבוהה נמדד במשך 7 ימים ברציפות באמצעות מד תאוצה (אקסלרומטר), מכשיר קטן המוצמד לגוף המאפשר מדידה אובייקטיבית של הפעילות הגופנית. כמו כן, כל הנשים מילאו שאלונים למדידת התשישות והתפקוד הקוגניטיבי.

נמצא כי קרא עוד

The effects of physical activity and fatigue on cognitive performance in breast cancer survivors.
Ehlers DK, Aguiñaga S, Cosman J, Severson J, Kramer AF, McAuley E.
Breast Cancer Res Treat. 2017 Jul 4. doi: 10.1007/s10549-017-4363-9. [Epub ahead of print]

 

 

רפואת צמחים לשיפור ההישרדות בקרב חולי לוקמיה מיאלואידית כרונית

במחקר עוקבה מבוסס אוכלוסייה, שנערך בטאיוואן, התרומה של שימוש ברפואת צמחים סינית כטיפול תומך בקרב חולי לוקמיה מיאלואידית כרונית.

בהתבסס על רישומי ביטוח הבריאות הלאומי, החוקרים זיהו 466 חולים, שאובחנו בין השנים 2000-2010, ויצרו שתי קבוצות בעלות מאפיינים דומים: קבוצה אחת של חולים שעשו שימוש ברפואת צמחים סינית וקבוצה שניה שקיבלה את הטיפול הקונבנציונאלי בלבד.

נמצא כי קרא עוד

Adjunctive Chinese Herbal Medicine therapy improves survival of patients with chronic myeloid leukemia: a nationwide population-based cohort study.
Fleischer T, Chang TT, Chiang JH, Chang CM, Hsieh CY, Yen HR.
Cancer Med. 2016 Apr;5(4):640-8. doi: 10.1002/cam4.627. Epub 2016 Jan 15.

 

 

תוסף חומצות אמינו מסועפות שרשרת לשיפור התאוששות השריר לאחר פעילות גופנית

במטה-אנליזה של מחקרים אקראיים מבוקרים הוערכה היעילות של תוסף חומצות אמינו מסועפות שרשרת (BCAAs) לשיפור התאוששות השריר לאחר פעילות גופנית.

במחקר נכללו 8 מחקרים בהם 70 גברים בריאים בני 23 בממוצע, אשר נטלו את התוסף בטווח מינונים רחב של 7-96 גרם/יום למשך 1-14 יום או פלסבו. בניתוח כולל של הנתונים נמצא כי קרא עוד

Branched-chain amino acid supplementation and exercise-induced muscle damage in exercise recovery: A meta-analysis of randomized clinical trials
Rahimi, Mohammad Hossein et al.
Nutrition , Volume 42 , 30 - 36

 

 

תוסף תזונה טבעי להקלה על כּאב לאחר ניתוח לאיחוי קרע בגיד הכתף

במחקר אקראי מבוקר הוערכה היעילות של תוסף טבעי להקלה על כאב לאחר ניתוח לאיחוי קרע בגיד הכתף (supraspinatus).

במחקר נכללו 121 מטופלים, אשר עברו את הניתוח במהלך שנת 2013 וחולקו אקראית לנטילת התוסף או פלסבו למשך חודשיים החל מהיום הראשון לאחר הניתוח: 2 מנות ליום ב-15 הימים הראשונים ומנה אחת ליום ב-45 הימים הבאים. התוסף, המשווק תחת השם המסחרי Tendisulfur, מכיל מינון גבוה של MSM, קולגן, GAG (ובשמו המלא: glycosaminoglycans), חומצות האמינו ל-ארגינין ול-ליזין ומיצוי יבש של לבונה (Boswellia spp) ושל כורכום (Curcuma longa). בנוסף, כל המשתתפים קיבלו טיפול תרופתי נוגד כאב (tramadol / paracetamol).

נמצא כי קרא עוד

Co-analgesic therapy for arthroscopic supraspinatus tendon repair pain using a dietarysupplement containing Boswellia serrata and Curcuma longa: a prospective randomized placebo-controlled study.
Merolla G, Dellabiancia F, Ingardia A, Paladini P, Porcellini G.
Musculoskelet Surg. 2015 Sep;99 Suppl 1:S43-52. doi: 10.1007/s12306-015-0364-1. Epub 2015 May 10.

 

 

אוֹמגה 3 לטיפול ב-ADHD

במטה-אנליזה וסקירה שיטתית נבדקה ההשפעה של אומגה 3 בקרב ילדים וצעירים עם ADHD
במסגרת המחקר החוקרים ערכו שלושה ניתוחים נפרדים על פי הפירוט הבא: 

  1. ההשפעה על התסמינים הקליניים נבדקה במטה-אנליזה, הכוללת שבעה מחקרים כפולי-סמיות מבוקרי פלסבו - בהם 534 משתתפים. נמצא כי קרא עוד
  2. ההשפעה על התפקוד הקוגניטיבי נבדקה במטה-אנליזה, הכוללת שלושה מחקרים כפולי-סמיות מבוקרי פלסבו - בהם 214 משתתפים. נמצא כי קרא עוד
  3. רמת אומגה 3, DHA ו-EPA בדם הוערכה על בסיס תשעה מחקרים קליניים, בהם נמצא כי קרא עוד

Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids in Youths with Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD): A Systematic Review and Meta-Analysis of Clinical Trials and Biological Studies.
Chang JC, Su KP, Mondelli V, Pariante CM.
Neuropsychopharmacology. 2017 Jul 25. doi: 10.1038/npp.2017.160. [Epub ahead of print]

 

 

תוספי וִיטמין D לסובלים מדלקת מפְרקים נִיוונית בברך

במחקר קליני לא מבוקר נבדקה ההשפעה של נטילת תוסף ויטמין D על חוזק השריר והתפקוד הפיזי בקרב מטופלים עם דלקת מפרקים ניוונית בברך. במחקר נכללו 175 מטופלים עם רמת ויטמין D נמוכה בדם (פחות מ-30 ננוגרם/מ"ל), אשר נטלו תוסף ויטמין D2 במינון 40,000 יחב"ל/שבוע למשך 6 חודשים.

נמצא כי קרא עוד

Vitamin D Supplementation Improves Quality of Life and Physical Performance in Osteoarthritis Patients. 
Manoy, P.; Yuktanandana, P.; Tanavalee, A.; Anomasiri, W.; Ngarmukos, S.; Tanpowpong, T.; Honsawek, S. 
Nutrients 2017, 9, 799.

 

 

רפואה משלימה לטיפול בכּאב כרוני

בסקירה מוצגות העדויות בנוגע לשימוש במגוון רחב של טיפולים ברפואה משלימה לסובלים מכאב כרוני. הסקירה מתייחסת לשיטות הטיפול הבאות: טיפול פסיכולוגי, פעילות גופנית, דיקור, תוספי תזונה טבעיים וצמחיים, קריותרפיה (טיפול בקור) ושימוש באפליקציות בטלפון.

מהעדויות עולה כי קרא עוד

Role of Alternative Therapies for Chronic Pain Syndromes.
Thomas DA, Maslin B, Legler A, Springer E, Asgerally A, Vadivelu N.
Curr Pain Headache Rep. 2016 May;20(5):29. doi: 10.1007/s11916-016-0562-z.

 

 

שיבולת שועל לאיזון משק הסוכר

במטה-אנליזה הוערכה ההשפעה של שיבולת שועל ושל בטא-גלוקן על מדדי הסוכר והרגישות לאינסולין.

במחקר נכללו 18 מחקרים אקראיים מבוקרים, בהם נבדקה ההשפעה של שיבולת שועל (שלמה או סובין) ושל בטא-גלוקן (ממגוון מקורות) - לעומת קבוצת ביקורת - למשך 4 שבועות לפחות. במחקרים השונים מינון שיבולת השועל נע בין 20-136 גרם/יום ומינון הבטא-גלוקן נע בין 3-10 גרם/יום.

נמצא כי קרא עוד

The difference between oats and beta-glucan extract intake in the management of HbA1c, fasting glucose and insulin sensitivity: a meta-analysis of randomized controlled trials.
He LX, Zhao J, Huang YS, Li Y.
Food Funct. 2016 Mar;7(3):1413-28. doi: 10.1039/c5fo01364j.

 

 

התרומה של דיאטה ים-תִיכונית תלויה במצב הסוציואקונומי

כחלק ממחקר עוקבה פרוספקטיבי, שנערך באיטליה, במחקר הנוכחי נבדק האם התרומה של הדיאטה הים-תיכונית להפחתת הסיכון הקרדיווסקולרי תלויה במצב הסוציואקונומי.

במחקר נכללו כ-19,000 משתתפים מעל גיל 35, כאשר בתקופת מעקב של 4.3 שנים התרחשו 252 אירועים קרדיווסקולריים. באופן כללי, נמצא כי קרא עוד

h adherence to the Mediterranean diet is associated with cardiovascular protection in higher but not in lower socioeconomic groups: prospective findings from the Moli-sani study
Marialaura Bonaccio , et al.
International Journal of Epidemiology, dyx145, https://doi.org/10.1093/ije/dyx145, 01 August 2017

 

 

מה הקשר בין שינה להשְמנה? 

במחקר תצפיתי נבדק הקשר בין משך השינה לבין השמנה, מדדים מטבוליים ותזונה. המחקר מבוסס על הנתונים של 1,615 מבוגרים בגילאי 16-65, שהשתתפו בסקר תזונה לאומי בבריטניה.

לאחר התאמה סטטיסטית לגיל, מוצא אתני, מין, עישון ומצב סוציואקונומי - נמצא כי קרא עוד

Longer sleep is associated with lower BMI and favorable metabolic profiles in UK adults: Findings from the National Diet and Nutrition Survey.
Potter GDM, Cade JE, Hardie LJ.
PLoS One. 2017 Jul 27;12(7):e0182195. doi: 10.1371/journal.pone.0182195. eCollection 2017.

 

 

כותרות נוספות...

 

 

כּורכומין להפחתת עמידות לכִימותרפיה

במחקר פרה-קליני, שנערך על תאי סרטן הלבלב ובקרב עכברים, נמצא כי כורכומין תורם להפחתת התפתחות עמידות לכימותרפיה, אשר מהווה גורם עיקרי להופעת גרורות. 

Curcumin sensitizes pancreatic cancer cells to gemcitabine by attenuating PRC2 subunit EZH2, and the lncRNA PVT1 expression.
Kazuhiro Yoshida, Shusuke Toden, Preethi Ravindranathan, Haiyong Han, Ajay Goel; 
Carcinogenesis, , bgx065, https://doi.org/10.1093/carcin/bgx065

 

 

הקשר בין תדירות צריכת אלכוהול והסיכון לסוּכרת סוג 2

במחקר עוקבה, הכולל כ-70,000 משתתפים מדנמרק, עולה כי צריכת אלכוהול 3-4 פעמים בשבוע קשורה בסיכון הנמוך ביותר לסוכרת סוג 2 - בהשוואה לצריכה של פחות מפעם בשבוע, לאחר התאמה סטטיסטית לכמות האלכוהול הממוצעת בשבוע. 

Alcohol drinking patterns and risk of diabetes: a cohort study of 70,551 men and women from the general Danish population.
Holst C, Becker U, Jørgensen ME, Grønbæk M, Tolstrup JS.
Diabetologia. 2017 Jul 27. doi: 10.1007/s00125-017-4359-3. [Epub ahead of print]

 

 

רכיבים אנטי-סוּכרתיים במיץ אוכמניות מותסס

במחקר מעבדה נמצא כי לרכיבים פנולים, המופקים ממיץ אוכמניות מותסס, השפעה מיטיבה על איזון הגלוקוז בתאי הכבד ובתאי השריר.

Phenolic compounds isolated from fermented blueberry juice decrease hepatocellular glucose output and enhance muscle glucose uptake in cultured murine and human cells.
Nachar A, Eid HM, Vinqvist-Tymchuk M, Vuong T, Kalt W, Matar C, Haddad PS.
BMC Complement Altern Med. 2017 Mar 4;17(1):138. doi: 10.1186/s12906-017-1650-2.

 

 

תזונה עתירת נתְרן עלולה להזיק לפעילות הלב

במחקר תצפיתי, המבוסס על הנתונים של כ-3,000 משתתפים, נמצא כי צריכה הגבוהה מ-3.7 גרם נתרן ליום קשורה בשינויים מבניים ובתפקוד תת-קליני נמוך יותר של הלב. 

Association of Estimated Sodium Intake With Adverse Cardiac Structure and Function: From the HyperGEN Study.
Selvaraj S, Djoussé L, Aguilar FG, Martinez EE, Polsinelli VB, Irvin MR, Arnett DK, Shah SJ.
J Am Coll Cardiol. 2017 Aug 8;70(6):715-724. doi: 10.1016/j.jacc.2017.06.036.

 

 

המאפיינים הכימיים והביולוגיים של פוליסכרידים ממלוֹן מר

בסקירה מסכמים החוקרים את הממצאים העדכניים בנוגע למאפיינים הכימיים והביולוגיים של הרכיבים הפוליסכרידים המצויים במלון מר (Momordica charantia), שהינם בעלי פעילות נוגדת גידולים, מווסתת חיסונית, נוגדת חמצון, נוגדת סוכרת, מגינה מפני קרינה ומגינה על תאי הכבד. 

A mini-review of chemical and biological properties of polysaccharides from Momordica charantia.
Zhang F, Lin L, Xie J.
Int J Biol Macromol. 2016 Nov;92:246-253. doi: 10.1016/j.ijbiomac.2016.06.101. Epub 2016 Jul 1.

 

 

ההרכב והפעילות של רכיבים פוליסכרידים צמחיים

בסקירה מסכמים החוקרים את ההתפתחויות העדכניות במחקר אודות ההרכב והפעילות של רכיבים פוליסכרידים המצויים בצמחי מרפא כגון אסטרגלוס (Astragalus membranaceus), צלע השור (Bupleurum spp), ג׳ינסנג סיבירי (Eleutherococcus senticosus), אנג׳ליקה סינית (Angelica sinensis) ואלוורה (Aloe barbadensis), וכן דנים ביישומים הרפואיים שלהם. הממצאים מצביעים על כך שלרכיבים אלו פעילות ביולוגית משמעותית, כולל פעילות נוגדת-גידולים, נוגדת חמצון, נוגדת קרישה, אנטי-סוכּרתִית, הגנה מפני קרינה, אנטי-ויראלית, מפחיתה שומנים ומווסתת חיסונית, ללא רעילות או השפעות שליליות.

 Advances on Bioactive Polysaccharides from Medicinal Plants.
Xie JH, et al.
Crit Rev Food Sci Nutr. 2016 Jul 29;56 Suppl 1:S60-84. doi: 10.1080/10408398.2015.1069255.




חזרה לתחילת העמוד

חזרה לעמוד הקודם